Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νικητές του 15ου Γύρου Καλαμάτας του ΣΔΥΜ
ο Δημήτρης Καλλιακούδης και η Φωτεινή Δαγκλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1.000 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ 10ΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στο Σαββατιάτικο …πάρτι του 30αρη πια Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήσαν όλοι εκεί!
Φίλοι πολυάριθμοι… παλιοί και καινούργιοι… μικροί και μεγάλοι, ήσαν όλοι τους συνεπείς στο ραντεβού με τον θεσμό του Γύρου Καλαμάτας. Ένας αγώνας που κατορθώνει κάθε χρόνο - σε μεγαλύτερο αριθμό με θετική πάντοτε διάθεση - να μας …βγάζει όλους στους δρόμους! Περισσότεροι από 1.000 δρομείς, μικροί και μεγάλοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του Σ.Δ.Υ.Μ. που όπως προαναφέραμε φέτος γιόρταζε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του (1985-2015), συμμετέχοντας είτε στο λεγόμενο 10αρι, τον αγώνα δρόμου δηλαδή των 10 χιλιομέτρων με διαδρομή από τα καλύτερα σημεία της πόλης, είτε στο δυναμικό βάδισμα σε εξίσου όμορφη διαδρομή, είτε στα δυο χιλιόμετρα για παιδιά και γονείς. Φέτος στο 10άρι συμμετείχαν 537 δρομείς, 182 στο δυναμικό βάδισμα και περίπου 500 παιδιά στον παιδικό αγώνα, με τους συνοδούς και γονείς να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον συνολικό αριθμό.
Ο Αγώνας Δρόμου και οι δυο παράλληλοι δρόμοι - την εκκίνηση των δυο πρώτων έδωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης - διεξήχθησαν με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στην διακοπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, παρουσία των πολυάριθμων εθελοντών και των Σαμαρειτών που στήριξαν με το πολύ σημαντικό έργο τους την διοργάνωση, που είχε μεγάλο σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό και την περίσσια διάθεση όλων…

Νικητής ο Καλλιακούδηςκαι η Φωτεινή Δαγκλή

Ο Δημήτρης Καλλιακούδης έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που τον είχαν για το φαβορί του φετινού αγώνα! Με χρόνο 32:55 χρίστηκε ο μεγάλος νικητής, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Βαλαβάνη του ΑΟ Βουλιαγμένης με 34:43.
Μεγάλη μάχη δόθηκε για την 3η θέση, όπου οι Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ και Νικόδημος Νικολακέας του Smart Run στο photo finish είχαν διαφορά μόλις δυο εκατοστών! Ο αθλητής του ΣΔΥΜ τερμάτισε με χρόνο 34:44:40 και ο Νικόδημος Νικολακέας με χρόνο 34:44:42!
1. Δημήτρης Καλλιακούδης (Α.Ε. Μεσογείων "Αμεινίας ο Παλληνεύς) 32:55
2. Γιώργος Βαλαβάνης (ΑΟ Βουλιαγμένης) 34:43
3. Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥΜ) 34:44:40
4. Νικόδημος Νικολακέας (Smart Run) 34:44:42
5. Βασίλης Βασιλείου (ανεξάρτητος) 36:16
6. Γιώργος Κρίλης (Πέλοπας Πάτρας) 36:50
Οφείλουμε επίσης να σταθούμε στην συμμετοχή του αειθαλή δρομέα Παναγιώτη Δούση, που παρά τις 8 και πλέον δεκαετίες ζωής, βρέθηκε πρώτος στο σημείο εκκίνησης του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, τερματίζοντας τελικά στην 332η θέση με χρόνο τερματισμού 00:59:10,04 και καθαρό χρόνο 00:59:06,88!
● Την πρωτιά στις γυναίκες κατέκτησε η πρωταθλήτρια των 800 μ. Φωτεινή Δαγκλή με χρόνο 38:58, με την εξαιρετικά φορμαρισμένη αθλήτρια του ΣΔΥΜ Γεωργία Πουλοπούλου να τερματίζει στη δεύτερη θέση με χρόνο 42:29 και στην 3η την ανεξάρτητη Γιώτα Φωτάκη με 42: 38.
1. Φωτεινή Δαγκλή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) 38:58
2. Γεωργία Πουλοπούλου (Σ.Δ.Υ.Μ.) 42:29
3. Γιώτα Φωτάκη (ανεξάρτητη) 42: 38
4. Ατζελίνα Ναβάρο (Σ.Δ.Υ. Αθηνών) 43:44
5. Μαρία Χαραλαμποπούλου (Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων) 44:41
6. Σταυρούλα Μπάκα (Σ.Δ.Υ.Μ.) 45:21

«Αλλάζουμε το διαβήτη»
το μήνυμα του Νίκου Λαμπρούλη

Συμμετοχή με ιδιαίτερη σημασία για τον 15ο Γύρο Καλαμάτας αποτέλεσε αυτή του Νίκου Λαμπρούλη που αγωνίστηκε με το λογότυπο «Change Diabetes» στο μπλουζάκι και τη στήριξη της πρωτοπόρου φαρμακευτικής εταιρείας στη διαχείριση του διαβήτη, Novo Nordisk.
Ο 33χρονος δρομέας που ταξίδεψε από την συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβει μέρος στα 10 χιλιόμετρα του φετινού Γύρου της Καλαμάτας, μετέφερε ηχηρό το μήνυμα πως ο διαβήτης δεν αποτελεί εμπόδιο για μια φυσιολογική ζωή. Αυτό το σκοπό κι αυτό το μήνυμα άλλωστε θέλησε φέτος να υπηρετήσει και να μεταφέρει ο ΣΔΥΜ αφιερώνοντας τον 15ο Γύρο Καλαμάτας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον σακχαρώδη διαβήτη.
Τον 33χρονο δρομέα τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλέξης Ζάννης παρουσία και της προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας, Αθανασίας Καρούνου, η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την μεγάλη συμμετοχή του τονίζοντας πως παρουσία και η συμμετοχή του στον Αγώνα Δρόμου αναδεικνύει τη σημασία της άθλησης και της καθημερινής άσκησης, κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν διαβήτη: «Ένα είναι το μήνυμα που  θέλουμε να σας μεταφέρουμε: βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, για όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη. Κάντε το και θα νοιώσετε τη διαφορά. Αυτό θα μας οδηγήσει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη και κατ’ επέκταση σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.» Η κα Καρούνου ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ΣΔΥΜ, τον πρόεδρό του κι όλα τα μέλη του για την επιλογή τους να αφιερώσουν τον 15ο Γύρο Καλαμάτας στον σακχαρώδη διαβήτη μεταφέροντας το μήνυμα της σημασίας της άσκησης προς όλο τον κόσμο. Κλείνοντας επισήμανε τη παρουσία ατόμων με διαβήτη στον αγώνα 10 χιλιομέτρων, συγχαίροντάς τους για την συμμετοχής, εξαίροντας το Νίκο Λαμπρούλη για τη συμμετοχή του και τα μαθήματα ζωής που παρέδωσε σε όλους όσοι ήσαν χθες στην εκκίνηση της κεντρικής πλατείας.

Μεγάλη συμμετοχή
στον παιδικό αγώνα

Περισσότεροι από 500 μικροί δρομείς, γονείς και συνοδοί βρέθηκαν στην εκκίνηση της κεντρικής πλατείας για τα 2 χιλιόμετρων του παιδικού γύρου, θέλοντας να ζήσουν τις μοναδικές στιγμές ενός τόσο σημαντικού και γιορταστικού αγώνα. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του παιδικού αγώνα, ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.
Πριν την έναρξη του αγώνα, έγινε η μοιρασιά των δωροεκπλήξεων που είχε ετοιμάσει ο ΣΔΥΜ και κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης εδόθησαν αρκετές δωροεπιταγές και μπάλες, προσφορά των καταστημάτων «Alma Sport», δωροεπιταγές από το κατάστημα «Αχνάρι», η πιτσαρία «Mangiona» προσέφερε τρία γεύματα δωρεάν για δυο άτομα, η «Electronet» προσέφερε ένα tablet και ο ΣΔΥΜ μια δωροεπιταγή 50 ευρώ στην «Electronet».

Ο πήχης για το 2016
ακόμη ψηλότερα!

Άλλη μια χρονιά που ο ΣΔΥΜ όχι μόνο κερδίζει το στοίχημα της επιτυχίας …σηκώνοντας ακόμη περισσότερους από εμάς από τον καναπέ ένα ωραίο σαββατιάτικο απόγευμα! Παράλληλα, έβαλε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για την διοργάνωση του 2016, την οποία πολλοί εξ ημών σκέπτονται με χαμόγελο και διάθεση συμμετοχής!
Διότι κατάφερε να περάσει το μήνυμα της μεγάλης σημασίας που έχει η καθημερινή άσκηση στη ζωή, σε μικρούς και μεγάλους, με τον πιο χαρωπό και όμορφο τρόπο!
Τον αγώνα συνδιοργάνωσε ο ΣΔΥΜ με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων.
















Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου