Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Πρωταθλητής Β΄ Ανδρών
ο Απόλλωνας Τρίπολης

Φωτό: arcadiasports

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 69-73 ΤΟΝ ΕΥΚΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΣΕ ΕΝΑ συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος παιχνίδι ο Απόλλωνας Τρίπολης κέρδισε τον τίτλο του υπερπρωταθλητή.
Απόλλωνας Τρίπολης και Ευκλής Καλαμάτας κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τερμάτισαν στην κορυφή του Β΄ και Α΄ ομίλου, αντίστοιχα, της Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και προχθές αναμετρήθηκαν για τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο κατέκτησε άξια ο Απόλλωνας κερδίζοντας με 69-73 τον φιλοξενούμενο Ευκλή Καλαμάτας.
Το ματς αν και ανοικτό όπως εξελίχθηκε σε κάθε αποτέλεσμα δεν είχε ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού πέραν του τίτλου του υπερπρωταθλητή της Β΄ Κατηγορίας το στοίχημα της ανόδου έχει επιτευχτεί και για τις δυο ομάδες! Οι παίκτες των δυο ομάδων αντιμετωπίζοντας πιο χαλαρά το παιχνίδι ανέδειξαν το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ, ενώ στους δυο προπονητές δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και παίκτες με λιγότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο παρκέ του Δ.Σ. Μεσσήνης πιο δυνατά μπήκε από την αρχή ο Απόλλωνας Τρίπολης, παίρνοντας μικρή διαφορά από το πρώτο 10λεπτο (14-17). Ακόμη πιο μικρή ήταν η διαφορά των δυο ομάδων στο δεύτερο 10λεπτο, με τον «λαβωμένο» Ευκλή να κλείνει στο πόντο (14-15). Οι παίκτες του Απόλλωνα με τον Καρνέζη σε πιο επιθετική διάθεση έφτασαν στο 20-24 και 48-56 στο τρίτο δεκάλεπτο.
Η «λαβωμένη» ομάδα του Ευκλή, αφού από τη βασική 5αδα απουσίαζαν λόγω τραυματισμών οι Αγγελόπουλος και Αντωνάκος, «έκλεισε» το τέταρτο 10λεπτο υπέρ της, με διαφορά τεσσάρων πόντων (21-17), δεν ήταν όμως αρκετό αφού οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη συγκομιδή πόντων στα τρία προηγούμενα και το ματς έληξε υπέρ τους 69-73.
Αξίζει πάντως να πούμε πως η ομάδα του Ευκλή βρισκόταν σε πλήρη αγωνιστική απραξία λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα αλλά και της μη διαθέσιμης «Τέντας» λόγω του ετήσιου μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής που γίνεται στην πόλη μας.
● Διαιτητές: Ιωάννης Τσιμπούρης, Σωτήρης Καραμπάγιας.
10λεπτα: 14-17, 14-15, 20-24, 21-17.
ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ: Τσερπές, Χουλιάρας 2, Στακιάς 2, Αθανασόπουλος 2, Εμμανουήλ, Φλώρος 9 (1 τρ.), Βεργινάδης, Βλαχογιαννόπουλος 5, Πατζαρίδης 2, Κισκήρας 6, Λιανός 22 (2 τρ.), Κλάπας 19.
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χαλκάς 8, Παπαχαραλάμπους 10 (2 τρ.), Γεννιάς 6 (2 τρ.), Μιχαλάκης 2, Λελές 5, Σταθακόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σελίμης 3, Διαμαντίκος 6 (1 τρ.), Μουργελάς, Διαμαντόπουλος 14, Καρνέζης 17 (2 τρ.).

Την προσεχή Κυριακή
το ματς 3ης και 4ης θέσης

Ο έτερος αγώνας κατάταξης για την 3η και 4η θέση στη Β΄ Κατηγορία μπάσκετ Ανδρών θα γίνει την προσεχή Κυριακή 26/4, στις 3 το μεσημέρι στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μολάων. Εκεί θα αναμετρηθούν οι γηπεδούχοι μπασκετμπολίστες του ΑΠΟΕΛ Μολάων  και οι φιλοξενούμενοι του Γυμναστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Σ. Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου