Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γερά με τσαμπουκά για την άνοδο η Κυπαρισσία!

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΣ
 ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ 13ου ΟΜΙΛΟΥ 1-0 Ο ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ

Η ΜΑΧΗ για την άνοδο ξεκίνησε και η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έκανε ποδαρικό με το δεξί! Στην χθεσινή πρεμιέρα του 13ου Ομίλου στους αγώνες μπαράζ ανόδου του μίνι πρωταθλήματος Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ο ΑΟ Κυπαρισσίας κέρδισε την φιλοξενούμενη ΑΕ Σπάρτης με 1-0, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Παναγόπουλος στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης
Με αμυντικούς κυρίως προσανατολισμούς η Κυπαρισσία κέρδισε το χθεσινό ματς απέναντι στην Σπάρτη η οποία άξιζε ένα γκολ. Οι Λάκωνες το κυνήγησαν πολύ δεν ευτύχησαν όμως να μετουσιώσουν τις προσπάθειες τους σε ένα γκολ αναχωρώντας για την πρωτεύουσα της Λακωνίας δίχως βαθμούς στις αποσκευές τους!
Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο η Κυπαρισσίας είχε την υπεροχή κι αυτή ήταν που της χάρισε το 1-0. «Χρυσό» τέρμα στο 30ολεπτό από τον Παναγόπουλο που σε μοναδική ευκαιρία αιφνιδίασε τον Γαρόζη κάνοντας με τρόπο εκπληκτικό το 1-0!
Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη τα έδωσε όλα με τσαμπουκά κοιτώντας τους φιλοξενούμενους στα μάτια διατηρώντας ως το τέλος το 1-0 με το επιστέγασμα να είναι το πρώτο, μεγάλο βήμα, για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Μεγάλο «αστέρι» για τους γηπεδούχους υπήρξε ο Θοδωρής Ντουγέρογλου. Ο έμπειρος πορτιέρο πραγματοποίησε άριστη εμφάνιση, με υπέροχες αποκρούσεις ειδικά στο β΄ ημίχρονο, όπου η Σπάρτη είχε την πρωτοβουλία και σωρεία χαμένων ευκαιριών.
Να τονίσουμε ότι, έντονη ήταν η παρουσία του κόσμου, αφού περισσότερα από 1.400 άτομα έδωσαν βροντερό «παρών» -ανάμεσά τους και 300 περίπου φίλαθλοι από την Σπάρτη – και πανηγύρισαν στο τέλος του αγώνα μαζί με διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες το σπουδαίο αυτό το τρίποντο…

Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο μέρος δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες
Η πρώτη μεγάλη αλλά αμφισβητούμενη φάση έγινε στο 15λεπτο όταν το γκολ του Γ. Παναγόπουλου, μετά από σέντρα του Καραντζούλια από αριστερά, ακυρώθηκε καθώς καταλογίστηκε χέρι του παίκτη της Κυπαρισσίας.
Από κει και πέρα, η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη πέτυχε ένα φοβερό γκολ με τον συνήθη ύποπτο Φώτη Παναγόπουλο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 30ο λεπτό μετά από πάσα του Καραντζούλια, ο Φ. Παναγόπουλος με σουτ στην κίνηση πέτυχε φοβερό γκολ κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους
Στην συνέχεια, η Σπάρτη έπαιξε επιθετικό παιχνίδι θέλοντας όσο οτιδήποτε άλλο το γκολ ως το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε. Το φάουλ του Σεμερτζίδη στο 37ο λεπτό έπιασε ο Τσούκλης που σούταρε λίγο άουτ για να περάσει στην επίθεση ο Σπυροπάλι το σουτ του οποίου πέρασε ένα μέτρο άουτ, παρόλα αυτά οι δυο αυτές προσπάθειες έδειξαν πως η Σπάρτη άρχισε να διεκδικεί περισσότερο.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σέντρα του Σεμετζίδη έδιωξε ο Ντουγερόγλου, για να πάρει νέο σουτ ο Σπυροπάλι τον οποίο σταμάτησε ο Μιτρόφ.
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 ενώ είχαν μάλιστα και δοκάρι κοντά στο 72΄.
Στο 49ο λεπτό, ο Αναστασάκος έπαιξε το 1-2 με τον Γεωργακόπουλο, σούταρε αλλά βρήκε μπροστά του τον πολύ καλό χθες Ντουγερόγλου, στη συνέχεια ο Αναστασάκος σούταρε εκ νέου με τη μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι!
Δυο καλές φάσεις για τη Σπάρτη που συνέχισε την πολιορκία της μέχρι το τέλος. Στο 63΄ το σουτ του Γεωργακόπουλου απέκρουσε ο Ντουγερόγλου όπως και στο 72΄ όταν απέκρουσε το σουτ του Αναστασάκου στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γεωργακόπουλου βρήκε ξανά τα «ρολά κατεβασμένα» με τον Ντουγερόγλου να …υπογράφει μια σπουδαία εμφάνιση!
Ένα λεπτό πριν την εκπνοή, ο Γιώργος Σεμερτζίδη πήρε πάνω του το φάουλ στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.
● Διαιτησία: Βάτσιος, Δημόπουλος, Ντζουροπάνος (Σδπ Δυτικής Αττικής), παρατηρητής: Ρουμπάνης (ΣΔΠ Ηλείας).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ (65΄ Γεωργιόπουλος), Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Γ. Παναγόπουλος (60΄ Κόλλιας), Φ. Παναγόπουλος, Χ. Παπαγεωργίου, Καραντζούλιας (75΄ λ.τ. Θεοδωρακόπουλος).
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Γαρόζης, Κοπέλας, Πρασσάς, Πανάκης (70΄ Πολυκρέτης), Σπηλιωτόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Τσούκλης, Αναστασάκος, Σεμερτζίδης, Γεωργακόπουλος (85΄ Γκίτσιος).

Οι δηλώσεις των προπονητών
Μετά το τέλος του αγώνα, οι προπονητές των δυο ομάδων Αλέξης Μαντζούνης (ΑΟ Κυπαρισσίας) και Αργύρης Κατσίχτης (ΑΕ Σπάρτης) προέβησαν σε δηλώσεις στο report 24.
● Αλέξης Ματζούνης (ΑΟ Κυπαρισσίας): «Ήταν ένα ψυχοφθόρο ματς, η αξία του αντιπάλου καθορίζει και την εικόνα του παιχνιδιού και σήμερα είδαμε ότι αντιμετωπίσαμε έναν πολύ αξιόλογο και δυνατό αντίπαλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπάρτη ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας. Όπως είδατε έκανα τρεις αναγκαστικές αλλαγές, άλλους παίκτες ήθελα να βγάλω και άλλους έβγαλα. Δεν ψάχνω βέβαια δικαιολογίες, εμείς σήμερα δεν παίξαμε καλά και δεν είχαμε την απόδοση που περιμέναμε. Πάντως, αύριο αυτό που θα θυμάται ο κόσμος είναι το αποτέλεσμα και αυτή είναι η ουσία. Το αποτέλεσμα μένει…
Για τους παίκτες μου δεν έχω να πω πολλά… Έχουν ήδη αφήσει και την ψυχή τους στο γήπεδο σε κάθε αγώνα και τους ευχαριστώ».

● Αργύρης Κατσίχτης (ΑΕ Σπάρτης): «Σήμερα αποδείχτηκε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Συγχαίρω τους παίκτες μου για την πολύ καλή τους εμφάνιση. Θεωρώ ότι στο Β' ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, παρόλα αυτά δεν πήραμε κάτι περισσότερο. Δεν θα τα βάλω με τον θεό, ο θεός θα μας δώσει μια νίκη σε κάποιον αγώνα που εμείς δεν θα παίξουμε καλά. Στο Α' ημίχρονο ξεκινήσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας με την μπάλα κάτω ενώ η Κυπαρισσία έπαιζε το δικό της γνωστό στυλ, με μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση. Σε μια φάση, αδράνησε όλη η ομάδα και το πληρώσαμε, πιστεύω ότι η Σπάρτη θα είναι η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα. Στο Β' ημίχρονο είδαμε ένα αντι-ποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους και μια κακή εφαρμογή του fair play. Σε κάθε φάση που πηγαίναμε για να ισοφαρίσουμε, έπεφταν κάτω και ζητούσαν fair play, δεν είναι κατάσταση αυτή».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου όσον αφορά τις όχι δικαιολογημένες και όχι άσκοπες πτώσεις των γηπεδούχων (κάτι που όπως τόνισε φάνηκε από τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές), ο προπονητής της Σπάρτης είπε: «δεν θέλω να πω κάτι άλλο, μιλάω πάντα για την δική μου ομάδα και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την εμφάνισή τους. Εμείς δεν ήμασταν τυχεροί σήμερα και χάσαμε».


Με το δεξί ο Πανθυρεατικός
Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ και ο Πανθυρεατικός, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου στο ματς που έγινε στο δημοτικό γήπεδο Άστρους. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Ιατρίδης ο οποίος στο 34ο λεπτό «σφράγισε» το σκορ της αναμέτρησης υπέρ της ομάδας .
Αποτελέσματα – 1η αγωνιστική
ΑΟ Κυπαρισσίας- ΑΕ Σπάρτης         1-0
Πανθυρεατικός-ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου       1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κυπαρισσία      3
-. Πανθυρεατικός  3
3. Σπάρτη   0
-. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου          0

Ραντεβού την Τετάρτη
με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Η δεύτερη μάχη του ΑΟΚ θα λάβει χώρα στην Αργολίδα, όπου την Τετάρτη 13 Μαΐου θα αντιμετωπίζει τον Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου. Την ίδια ημέρα η Α.Ε Σπάρτης θα υποδεχθεί τον Πανθυρεατικό.
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου – ΑΟ Κυπαρισσίας
ΑΕ Σπάρτης– Πανθυρεατικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου