Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "14α ΔΗΜΑΚΕΙΑ ΤΑΥΓΕΤΟΥ 2015" ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 212 ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Αθηνά Ζερίτη και Νίκος Πονηρέας νικητές
στη Γ΄ κατηγορία του Αλαμάρειου Δρόμου   
ΣΤΗΝ ιστορία πέρασαν τα 14α Δημάκεια Ταϋγέτου 2015 που για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν με το ίδιο μεράκι και αγάπη από τους διοργανωτές και εξίσου θετικά αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, συγκεντρώνοντας 212 μικρούς και μεγάλους αθλητές!

Οι αθλητικοί αγώνες "Δημάκεια" ξεκίνησαν το 2001 στη μνήμη του Αλαγόνιου δωρητή Πέτρου Δημάκη, εμπνευστής των οποίων ήταν ο σπουδαίος άνθρωπος και αθλητικός παράγοντας Παναγιώτης (Τάκης) Αλάμαρας από το χωριό Πηγές Αλαγονίας.
Χάρη στις δικές του προσπάθειες άλλωστε υλοποιήθηκε η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Πηγών στην θέση Κερασούλια, όπου τα "Δημάκεια" γίνονται κάθε χρόνο την 1η εβδομάδα του Αυγούστου και αποτελούν ετήσιο προορισμό για εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς και τους παππούδες τους.
Τους 212 φετινούς συμμετέχοντες αθλητές, μικρούς και μεγάλους, που πήραν μέρος στα 14α Δημάκεια Ταϋγέτου συνόδευσαν δεκάδες συνοδοί οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στους αγωνισθέντες βοηθώντας με τον τρόπο τους στην επιτυχία των αγώνων.
Το πρόγραμμα των αθλητικών αγώνων περιλάμβανε πρωτίστως τον Αλαμάρειο αγώνα δρόμου με τους εξής, ανά κατηγορία, νικητές:
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κορίτσια: Γαϊτανάρου Βασιλική με χρόνο 7,25΄, αγόρια: 1ος Πανταζόπουλος Γιάννης με χρόνο 5,58.
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κορίτσια: Χρυσικού Νίκη με χρόνο 18,40΄, αγόρια: Σπυρόπουλος Δημήτριος με χρόνο 13,10΄ και
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Γυναίκες Ζερίτη Αθηνά με χρόνο 22,20΄ άνδρες: Πονηρέας Νίκος με χρόνο 17,15΄
Περιλάμβανε επίσης αγώνες βόλεϊ, ποδόσφαιρο, Σκάκι, πινγκ πονγκ, λιθάρι και άλμα εις μήκος άνευ φόρας καθώς και πολλές ακόμη διασκεδαστικές δράσεις και αγωνίσματα.


ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
● Παιδιά μέχρι 12 ετών (14 συμμετοχές)
1ος Σπυρόπουλος Νίκος
2ος Δημητρούλιας Νίκος
3ος Λάζαρος Νίκος
● Παιδιά από 13 ετών (15 συμμετοχές)
1ος Πέτρουλας Θάνος
2ος Δόμαλης Πάρης
3ος Κατσικέας Δημήτρης




ΒΟΛΕΪ
Συμμετείχαν 6 ομάδες και συνολικά 53 παιδιά. Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα των Νίκου και Ιουλιανού Κακαρέα, Τάσου Μπούτση, Πέτρου Αλάμαρα, Έλενας Αλάμαρα, Παναγιώτη Βαρελά, Κατερίνας Μαρκοπούλου και Μιχάλη Βαρελά. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η ομάδα των Νίκα Δημήτρη, Πέτρουλα Θάνου, Καρνούσκο Ιάσωνα, Πονηρέα Νίκου, Πουλουπάτη Παναγιώτη, Κατσικέα Δημήτρη, Αντωνόπουλου Γιώργου, Γιαννούλη Ηλία και Πουλουπάτη Δημήτρη, ενώ στην 3η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Λάζαρος Νίκος, Καρράς Κώστας, Γιαννούλης Στέλιος, Αλαξόπουλος Γιώργος, Ζερβής Νίκος, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Πουλουπάτης Δημήτρης και Βίλλας Αλέξανδρος.


ΣΚΑΚΙ
● Παιδιά μέχρι 12 ετών (13 συμμετοχές)
1ος Αλεξόπουλος Γιώργος
2ος Λαζαρίδης Δημήτρης
3ος Αλεξόπουλος Νίκος
● Παιδιά από 13 ετών (7 συμμετοχές)
1ος Αντωνόπουλος Θανάσης
2ος Κατσικέας Δημήτρης




ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στην κατηγορία για παιδιά μέχρι 12 ετών, έλαβαν μέρος 3 ομάδες και 35 παιδιά: Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Διονυσοπούλου Μαρία, Διονυσόπουλος Διονύσης, Μελάς Νικόλαος, Θεοφιλόπουλος Τάσος, Πουλουπάτης Δημήτρης, Γιαννούλης Στέλιος, Πουλουπάτης Νίκος, Ζερβή Νίκος, Λάζαρος Νίκος και Παπαδέας Τάσος.
Στη 2η θέση κατετάγη η ομάδα των Νίκου και Νέστορα Δημητρούλια, Δημήτρη Ιορδανίδη, Αλέξανδρου και Ιάκωβου Βίλλα, Γιάννη Πανταζόπουλου, Παναγιώτη Μερέα, Αριστείδη Σπυρόπουλου, Γιώργο Διαμαντόπουλο, Βίλλα Νεφέλη, Παναγιώτης και Δημήτρη Λαζαρίδη.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα που αποτέλεσαν οι: Σπυροπούλου Όλγα, Τσιώμος Ηλίας, Ανδρεάδης Θανάσης, Χαραλάμπους Κώστας, Μάλαμα Κατερίνα, Κακαούνη Κατερίνα & Σοφία, Στυλιανοπούλου Αθανασία, Παπαμάρκος Περικλής, Βαρελάς Σπύρος & Σταύρος.
● Στο ίδιο αγώνισμα αλλά για ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας, έλαβαν μέρος 6 ομάδες και 78 παιδιά: 1η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Πουλουπάτης Παναγιώτης, Νίκας Δημήτρης, Κατσικέας Δημήτρης, Πονηρέας Νίκος, Δικαίος Γεράσιμος, Αντωνοπούλου Ελένη, Πέτρουλας Θανάσης. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η ομάδα που την αποτελούσαν οι Αθανασοπούλου Αμαλία, Ραπτέα Μαρία,Βαρελά Σταυρούλα, Τσιώμου Αριστέα, Ταβουλάρη Ιωάννα, Αγγελοπούλου Δήμητρα, Ηλιόπουλος Σωτήρης, Κακούνης Περικλής, Πράτης Στέλιος, Μάλαμας Δημήτρης, Λαδάς Νικήτας, Μούντανος Κώστας, Βαρελάς Παναγιώτης και στην τρίτη θέση κατετάγη η ομάδα των: Νίκου και Ιουλιανού Κακαρέα, Δήμου και Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, Πέτρου και Έλενας Αλάμαρα, Αμαλίας Παπαδέα και Παναγιώτη Βαρελά.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ
● Για παιδιά μέχρι 12 ετών:
ΚΟΡΙΤΣΙΑ (πήραν μέρος 18 παιδιά)
1η αναδείχθηκε η Χρυσικού Νίκη με άλμα 1,82μ
2η αναδείχθηκε η Θεοφιλοπούλου Βάσω με άλμα 1,63μ
3η αναδείχθηκε η Πανταζοπούλου Ευαγγελία με 1,58μ
ΑΓΟΡΙΑ (πήραν μέρος 17 παιδιά)
1ος Βίλλας Αλέξανδρος με 1,89μ
2ος Λαζαρίδης Δημήτριος με 1,87μ
3ος Λαζαρίδης Παναγιώτης με 1,85μ
3ος Πουλουπάτης Νικόλαος με 1,85μ
● Ανεξαρτήτως ηλικίας
ΓΥΝΑΙΚΕΣ (7 συμμετοχές)
1η η Σηλαίου Πόπη με 1,77μ
2η η Μαυρίκη Έλενα με 1,70μ
2η Ρήγα Μαριλένα με 1,70μ
3η Πατσιλίβα Σταυρούλα με 1,54μ
ΑΝΔΡΕΣ (15 συμμετοχές)
1ος Πουλουπάτης Δημήτρης με 2,30μ
1ος Αλάμαρας Πέτρος με 2,30μ
2ος Θωμόπουλος Ανδρέας με 2,18μ
3ος Γιαννούλης Ηλίας με 2,16μ
 
ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
● Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Συμμετείχαν 19 παιδιά (μέχρι 9+ ετών) στην εξής διαδρομή πλατεία Αλαγονίας-Κερασούλια (1.400 μ.). Αγωνίστηκαν τα εξής παιδιά Μισκιώτη Σταυρούλα, Διονυσοπούλου Βασιλική, Θεοφιλοπούλου Βάσια, Γαϊτανάρου Σταυρούλα και Βασιλική και Δέσποινα, Βίλλα Νεφέλη, Ζερβή Σοφία Κανελλοπούλου Ιωάννα, Πανταζόπουλος Γιάννης, Σταματίου Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Γιώργος, Θεοφιλόπουλος Τάσος, Διονυσόπουλος Διονύσης, Ρουσάκης Γιώργος, Πουλουπάτης Κώστας, Ζερβής Νίκος, Παπαλεξάνδρου Παναγιώτης, Αδαμόπουλος Δημήτρης.
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Γαϊτανάρου Βασιλική με χρόνο 7,25΄
2η Θεοφιλοπούλου Βάσια
3η Γαϊτανάρου Δέσποινα
ΑΓΟΡΙΑ
1ος Πανταζόπουλος Γιάννης με χρόνο 5,58
2ος Διονυσόπουλος Διονύσης
3ος Σταματίου Παναγιώτης
● Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δικαίωμα συμμετοχής είχαν παιδιά μέχρι και 13 ετών. Η διαδρομή είχε αφετηρία την Αγία Ελεούσα και τερματισμό τα Κερασούλια, συνολικής απόστασης 2.600 μέτρων και πήραν μέρος 18 παιδιά. Οι τρεις πρώτοι
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Χρυσικού Νίκη με χρόνο 18,40΄
2η Αλάμαρα Έλενα
3η Διονυσοπούλου Μαρία
ΑΓΟΡΙΑ
1ος Σπυρόπουλος Δημήτριος με χρόνο 13,10΄
2ος Αλεξόπουλος Γιώργος
3ος Βίλλας Αλέξανδρος
● Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας διαδρομή πλατεία Αρτεμισίας- Κερασούλια (απόσταση 4.300 μ.). Πήραν μέρος 19 άτομα και οι τρεις πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες είναι οι εξής
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Ζερίτη Αθηνά με χρόνο 22,20΄
2η Μαυρίκη Έλενα
3η Πατσιλίβα Σταυρούλα
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Πονηρέας Νίκος με χρόνο 17,15΄
2ος Σταμάτης Παντελής
3ος Πουλουπάτης Γιώργος
● ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΑΡΟΥΣ 6,100 κιλά: Στο αγώνισμα συμμετείχαν 31 άτομα και οι τρεις πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες είναι οι κάτωθι:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Σηλαίου Πόπη με 5,70μ
2η Μαυρίκη Έλενα με 4,65μ
3η Γιαννοπούλου Σταυρούλα με 4,60μ
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Πανταζόπουλος Γιώργος με 10,35μ
1ος Ζερίτης Νικόλαος με 10,35 μ
2ος Αλάμαρας Πέτρος με 10,20μ
3ος Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 10,07μ

Τα ρεκόρ των αγωνισμάτων κατέχουν οι κάτωθι
● Στο Άλμα εις μήκος άνευ φόρας έως 13 ετών Στα κορίτσια η Αλεξέα Μέγκεν με 2,15μ από το έτος 2005 και στα αγόρια ο Σεντεμέντες Γιάννης με 2,23μ από το έτος 2005
● Στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας έως 18 ετών στα κορίτσια η Ζερίτη Αθηνά με 1,98μ από το 2010 και στα αγόρια ο Αλεξανδρόπουλος Ηλίας με 2,51 από το 2009
● Στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας ανεξαρτήτως ηλικίας στις γυναίκες η Ζερίτη Αθηνά με 2,05 από το 2014 και στους Άνδρες ο Αλάμαρας Πέτρος με 2,54 από το 2014
● Στο Λιθάρι Ενηλίκων και ειδικότερα στις γυναίκες η Αλάμαρα Μόνικα με 6,50μ από το 2014 και στους άνδρες ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 11,15μ από το 2007

ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κορίτσια: Γαϊτανάρου Βασιλική με 7,25΄ από το 2015
Αγόρια: Πανταζόπουλος Γιάννης με 5,58΄ από το 2015

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κορίτσια: Χρυσικού Νίκη με 18,40΄από το 2015
Αγόρια: Σπυρόπουλος Δημήτρης με 13,10΄από το 2015

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γυναίκες: Ασημάκου Γιώτα με 19,04΄ από το 2014
Άνδρες: Πονηρέας Νίκος με 17,15΄από το 2015


ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
● MVP των αγώνων υπήρξε ο Παναγιώτης Πουλουπάτης. Όχι μόνο βοήθησε την ομάδα του να νικήσει στους αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά χάρη στο μεγάλο ταλέντο του, την άψογη συμπεριφορά του, τον μειλίχιο χαρακτήρα του και την σοβαρότητά του, κέρδισε τον σεβασμό συμπαικτών και «αντιπάλων».
● Η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου από τη Νέδουσα. Τα κορίτσια τόλμησαν και κατέβασαν αμιγώς γυναικεία ομάδα, αγωνίστηκαν με γενναιότητα απέναντι σε άρρενες αθλητές, επέδειξαν αθλητικό πνεύμα και κέρδισαν τον θαυμασμό και την απεριόριστη εκτίμηση όλων.
● Η Χαρά Σακελλαροπούλου για την αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Αγωνιζόμενη με την ομάδα της σε αγώνα Βόλεϊ και παρόλο που, μετά από εξαιρετική αμυντική προσπάθεια, αιμορραγούσαν και τα δύο γόνατά της, αρνήθηκε να της προσφερθεί βοήθεια και συνέχισε αγωνιζόμενη προκειμένου η ομάδα της να μην στερηθεί την υπηρεσία της.
● Ο πρόεδρος της κοινότητος Πηγών, για τον συνεχή αγώνα που δίνει για τον εξωραϊσμό και την νομιμοποίηση του Αθλητικού Κέντρου.
● Την Γραμματεία των αγώνων. Οι δεσποινίδες Σοφία και Ιωάννα Παπαβασιλοπούλου, η Χαρά Σακελλαροπούλου, η Έλενα Μαυρίκη, η Σταυρούλα Παπαευγενίου και η Έλενα Χρυσικού, βοήθησαν στην επιτυχία των αγώνων, με θυσία την προσωπική τους αθλητική δράση.
● Ο Τάσος Παπαδέας από τις Πηγές. Για το πείσμα του και την μεγάλη αγάπη του στον αθλητισμό, όπως και την μεγάλη καλοσύνη και σοβαρότητά του.
● Ο Κώστας Καρράς από τις Πηγές. Για την υπερπροσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια, μετακινούμενος μόνος του από το χωριό του, προκειμένου να είναι συνεπής σε όλες τις εκδηλώσεις.
● Τέλος, στους πρωτεύσαντες των αγωνισμάτων τις βραβεύσεις έκαναν οι Αντωνόπουλος Μιχάλης δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, Ροβολής Τάσος πρόεδρος κοινότητος Αλαγονίας, Βαρελάς Άρις πρόεδρος κοινότητος Νέδουσας, Μαρκόπουλος Απόστολος πρόεδρος κοινότητος Πηγών, Σάλμας Νικήτας πρόεδρος κοινότητος Αρτεμισίας, Παπαδέα Γιώτα πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πηγών, Καζάκος Αντώνης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας, Μασουρίδης Παναγιώτης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αρτεμισίας, Μαυρίκη Τάκης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας Αθηνών, Αλάμαρας Γρηγόρης πρόεδρος Δημάκειου Ομίλου και Αλάμαρας Πέτρος γιός του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα.



Η συμβολή των εθελοντών
Όπως σε κάθε διοργάνωση έτσι και στους αθλητικούς αγώνες «Δημάκεια Ταϋγέτου 2015» και στην επιτυχία τους, συνέβαλαν αρκετοί συμπολίτες και πολλά χρόνια εθελοντές σε κοινωνικές προσφορές που δεν τιμήθηκαν ξεχωριστά, προσέφεραν όμως εξίσου σπουδαίες υπηρεσίες.
Με την συμβολή τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχία των φετινών αγώνων και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για τους κάτωθι:
«1. Ο κ. Βασίλης Βασιλάκης, που εκτός από την μεταφορά των αθλητών, στάθηκε και αρωγός σε πάμπολλες περιπτώσεις που η οργάνωση των αγώνων χρειάστηκε βοήθεια και ενίσχυση.
2. Ο κ. Τάκης Μαυρίκης, που εκτός από την διεκπεραίωση προμήθειας των μεταλλίων και του αθλητικού υλικού, τακτοποίησε και το θέμα με την έλλειψη φωτισμού στο Αθλητικό Κέντρο και έστησε, και ξέστησε, όλο το σκηνικό για την άψογη διαδικασία την τελετής απονομών.
3. Ο κ. Αντώνης Καζάκος για την μεταφορά όλων όσων χρειάστηκαν για την τελετή απονομών.
4. Ο μπάρμπα Νίκος Λάζαρος, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά έγινε ο ακούραστος μεταφορέας των παιδιών από την Αρτεμισία, συμπαραστάτης και φύλακας άγγελός τους.
5. Η οικογένεια Γρηγορίου Αλάμαρα που συνεχίζει την προσφορά της στον γενέθλιο τόπο, συμμετέχει στον εξωραϊσμό του Αθλητικού Κέντρου και κάθε χρόνο προσφέρει τα καλούδια στην τελετή λέξης των αγώνων.
6. Ο Τάκης Αλεξέας, ο οποίος αν και ξενιτεμένος είναι ο χορηγός πολλών έργων (στέγαστρο, υπερυψωμένο σύρμα κ.α.) και κυρίως ο χορηγός για την αγορά των μεταλλίων και του αθλητικού υλικού, τα τελευταία 7 χρόνια.

7. Όλοι και όλες που ανιδιοτελώς προσφέρουν με διάφορους τρόπους και διαφεύγουν τα ονόματα τους στον γράφοντα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου