Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΚΡΙΤΑΣ»

Στηρίζουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας
ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 

ΤΗΝ υποψηφιότητα της πόλης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, στηρίζει ενεργά ο Αθλητικός Όμιλος Ακρίτας Καλαμάτας. Τη νέα αυτή συνεργασία παρουσίασαν από κοινού χθες ο υπεύθυνος του KALAMATA: 21 Έκτορας Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Ακρίτα Καλαμάτας Χαράλαμπος Καρακύκλας και η νεαρή προπονήτρια του νεοσύστατου τμήματος στίβου, Ελένη Θεοδωρακοπούλου.
Μαζί εξέτασαν την πεποίθηση πως η Καλαμάτα μπορεί να πετύχει και να αποτελέσει έναν ευρωπαϊκό προορισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μήνυμα της υποψηφιότητας της πόλης μας θα προωθήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της καλαματιανής ομάδας, σε κάθε σχεδόν γωνιά της χώρας φορώντας στα μπλουζάκια τους το λογότυπο του Kalamata:21.
«Έχουμε τη χαρά να κάνουμε σήμερα τη συνέντευξη λόγω της μεγάλης υποστήριξης που δεχόμαστε από τον ΑΟ Ακρίτα, ο οποίος με δικιά του πρωτοβουλία μας προσέγγισε και μας πρότεινε να γίνει χορηγός επικοινωνίας τοποθετώντας το λογότυπό μας σε όλα του τα μπλουζάκια και να εκπροσωπεί την Καλαμάτα και να πρεσβεύει την υποψηφιότητα σε όσους αθλητικές συμμετοχές θα έχει εντός της πόλης, εντός και εκτός της χώρας», είπε ο υπεύθυνος του KALAMATA: 21, Έκτορας Τσατσούλης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Καρακύκλας δήλωσε: «Ο Σύλλογός μας αισθάνθηκε την υποχρέωση να τη στηρίξει με όλες μας τις δυνάμεις. Να είναι πρεσβευτής και αγγελιοφόρος αυτής της υποψηφιότητας, γιατί άσχετα με την δυσκολία του εγχειρήματος, τα οφέλη από μια τέτοια υποψηφιότητα κι αν μας δώσουν αυτή την πολιτιστική διάκριση της Ευρώπης είναι πολλά.»
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ομίλου άδραξε της ευκαιρίας και αναφέρθηκε στο νεοσυσταθέν τμήμα στίβου του συλλόγου που θα έχει ως έδρα τους τις νέες εγκαταστάσεις στο χώρο του μεγάλου συμμάχου και αρωγού του, το ξενοδοχείο «Elite City Resort» με ταρτάν τελευταίας γενιάς (2,5 εκ.)!
«Ο σύλλογός μας έχει διευρυνθεί είναι γνωστό σε όλους, έχουμε με μεγαλώσει. Δεν έχουμε πλέον μόνο τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ που έχει γράψει τη δική της ιστορία, υπάρχει και η ανδρική ομάδα βόλεϊ και το νεοσυσταθέν και με μεγάλη ελπίδα τμήμα του στίβου.
Με αυτή τη δυνατότητα που μας δίνεται από όλα τα τμήματα, είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες προώθησης της υποψηφιότητας και σίγουρα είναι ένα όφελος και για το σύλλογο με δεδομένο ότι, επενδύουμε όχι στην ιδιοτέλειά μας αλλά σε αυτή των παιδιών και σε αυτό θέλουμε και το Δήμο αρωγό. Θέλουμε τη βοήθειά του στον τομέα των εγκαταστάσεων και στον εκσυγχρονισμό τους, γιατί κατά τα ψέματα η Καλαμάτα όχι μόνο μπορεί να είναι μια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά συγχρόνως να είναι μια πόλη του αθλητισμού. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, χρειάζονται εκσυγχρονισμό και σ’ αυτό τον τομέα ο Δήμος μπορεί να το πετύχει και να είναι πρωτοπόρος! Επομένως το ιδανικότερο όλων θα είναι η Καλαμάτα να είναι μια πόλη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.»
Από τη μεριά του, το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Αθλητικό Όμιλο «Ακρίτας» για την έμπρακτη υποστήριξη του και ευελπιστεί αυτή να είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις -γυμναστήριο
με τάπητα νέας γενιάς στο «Elite»
Ο Ακρίτας διαθέτει δύο ομάδες Βόλεϊ, γυναικών και ανδρών, που συμμετέχουν στην αντίστοιχη Α2 εθνική κατηγορία και πλέον την αγωνιστική ομάδα Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος), υπεύθυνη προπονήτρια της οποίας θα είναι η ελληνίδα πρωταθλήτρια ημιαντοχής στα 800 και 1500 μ. Ελένη Θεοδωρακόπουλου, οι οποίες θα φέρουν στις εμφανίσεις τους το σήμα του KALAMATA:21.
Η νεαρή πρωταθλήτρια στίβου και νέα προπονήτρια του τμήματος στίβου, Ελένη Θεοδωρακοπούλου αναφέρθηκε στις συνεργασίες και δράσεις του ομίλου που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και πρόκειται να γίνουν, καθώς επίσης και τη στήριξη στην προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Επιπλέον, δήλωσε: «Αρχικά κάναμε τα Vikos Street Relay, Olympic day, πραγματοποιήσαμε ένα πρωτοποριακό camp το καλοκαίρι το οποίο είχε εκπροσώπηση στις πρώτες 8 εβδομάδες από 8 Ολυμπιονίκες, συνεργαστήκαμε με την ΕΘΝΟΑ και το Ολυμπιακό εργαστήριο – είμαστε οι πρώτοι που το έκαναν στην Ελλάδα- και ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Σύλλογο Ολυμπιονικών. Η κα Κοζομπόλη (πρόεδρος συλλόγου και πρωταθλήτρια Πόλο) θα είναι επίτιμο μέλος του Συλλόγου.»
Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε η Ελένη Θεοδωρακοπούλου σε ειδικό χώρο που ευρίσκεται επί του ξενοδοχείου «Elite», σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων κλασικού αθλητισμού, ενός κλειστού γυμναστηρίου με τάπητα νέας γενιάς, ανοικτού προς όλους, θα γίνει δηλαδή τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, παιδιά και ενήλικες να αθληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο.
«Στο «Elite» θα γίνει ένα κλειστό γυμναστήριο που θα δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε θέλει να αθληθεί, παιδιά και γονείς, το χειμώνα που θα γίνει δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών να πηγαίνουν στο στάδιο. Το ΚΓ θα έχει την ονομασία της Ολυμπιονίκη του ύψους "Νίκη Μπακογιάννη"» είπε η Ελένη Θεοδωρακοπούλου και συνέχισε: «Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν στα επόμενα χρόνια γιατί πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα και θεωρούμε ότι ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός κι όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε για να αναπτυχθεί η Καλαμάτα, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί, εμείς μέσα από τον Αθλητισμό και να το καταφέρουμε και να είμαστε όλοι υπερήφανοι για την πόλη μας».
Το τμήμα στίβου ξεκινά αρχές Σεπτέμβρη, συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου ώρα 7 μ.μ.

Ο Ακρίτας συμμετέχει
στη «Λευκή Νύχτα»
Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις του Δήμου και στην τρίτη «Λευκή Νύχτα» θα συμμετέχει ο Ακρίτας Καλαμάτας. Σε ειδικό περίπτερο που θα βρίσκεται από τις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης πλησίον του σιντριβανιού, όπου εκτός από ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις και παροχές των ταμάτων του συλλόγου, θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε αθλητική υποτροφία για τα τμήματα στίβου και βόλεϊ.



Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου