Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ PROJECT ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το «Navarino Challenge» μεταφέρει ξανά το 
μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας 
μέσω της Μεσογειακής διατροφής

ΓΙΑ 3η συνεχή χρονιά  το «Navarino Challenge», μέσα από τις δράσεις του, προωθεί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής, του υγιεινού τρόπου ζωής και της άσκησης.
Το βραβευμένο project αθλητικού τουρισμού που όλοι γνωρίσαμε από τις προηγούμενες χρονιές του με την επωνυμία «Navarino Challenge», φέτος είναι εμπλουτισμένο με Τρέξιμο, Κολύμβηση, Tae Kwon Do, Αναρρίχηση, Pilates, Ποδήλατο και Πολεμικές Τέχνες!
Το event βραβεύτηκε ως κορυφαίο γεγονός αθλητικού τουρισμού στα Tourism Awards 2014 ενώ και στα Tourism Awards 2015 παρέλαβε 3 ακόμα βραβεία, Gold βραβείο στις κατηγορίες «Στρατηγική Συνεργασία» και «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας» και Silver βραβείο στην κατηγορία «Δημοσιογραφική Προβολή».
Στα σημαντικά πρόσωπα που στηρίζουν φέτος την διοργάνωση είναι βεβαίως ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Dean Karnazes. Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος και πρεσβευτής του «Navarino Challenge» επιστρέφει για 3η χρονιά στην Ελλάδα και στο πλευρό του έχει τον Ολυμπιονίκη και Δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρο Γιαννιώτη, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση Κέλλυ Αραούζου, τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον έτερο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, πρωταθλητή του kick boxing και την κορυφαία γυμνάστρια pilates Μάντη Περσάκη με την ομάδα της.
Αύριο, 12 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν μια ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου. Αντίστοιχα, οι μικροί φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την απόσταση του μισού μιλίου (0,8 χλμ.).
Οι φετινές διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), των 10χλμ., των 5χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) και του 1χλμ. για τα παιδιά, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Η αφετηρία και ο τερματισμός των διαδρομών θα είναι κοινός (στο Navarino Dunes της Costa Navarino) με τους δρομείς να κατευθύνονται παραλιακά προς την Πύλο, σε αρκετά σημεία χωμάτινης διαδρομής και τους αθλητές όλων των αποστάσεων να απολαμβάνουν τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, που έχει ανακηρυχτεί σε μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, πριν επιστρέψουν πάλι πίσω.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της «Costa Navarino» και του «The Westin Resort Costa Navarino» και βεβαίως την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Το έργο του Navarino Challenge και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας στηρίζει έμπρακτα για 2η συνεχόμενη χρονιά η Allianz Ελλάδος, η οποία μάλιστα στηρίζει και ως επίσημος χορηγός του «Navarino Challenge» και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, την πρώτη συμμετοχή στην διοργάνωση του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη στο Boccia Γρηγόρη Πολυχρονίδη.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αύριο, το γραφικό λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενήσει μια μαγευτική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης. Στην διαδρομή του ενός μιλίου (1,6χλμ) οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κολυμπήσουν στο πλευρό των παγκόσμιων πρωταθλητών μας, του Σπύρου Γιαννιώτη και της Κέλλυς Αραούζου, ενώ στην διαδρομή του μισού μιλίου (0,8χλμ) οι μικρότεροι φίλοι θα αναλάβουν δράση! Αρωγός στην κολυμβητική ημέρα του «Navarino Challenge» είναι η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports που θα αναλάβει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων κατά την διάρκεια των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι δρομείς, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino θα οδηγηθούν παραλιακά προς την Πύλο, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος για να αναζητήσει τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια και θα ανακαλύψουν την μυθική ομορφιά της Βοϊδοκοιλιάς. Στις 08:45 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), στις 09:00 των 10χλμ., στις 09:15 των 5χλμ. (που περιλαμβάνει τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) ενώ η παιδική διαδρομή του 1χλμ. θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.
Ο Dean Karnazes διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας, είναι ο πρεσβευτής του#NavarinoChallenge Έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες, και έρχεται για να μας εντυπωσιάσει και να μας εμπνεύσει για ακόμη μία χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου