Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ KICK BOXING ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΤΟΥ «NAVARINO CHALLENGE»

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μεταφέρει
το μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας
 ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ » ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ KICK BOXING

Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ διοργάνωση «Navarino Challenge» συνεχίζει με αισιοδοξία να προσθέτει νέες προκλήσεις και δραστηριότητες στο πρόγραμμά της, φέρνοντας κοντά στον αθλητισμό, ανθρώπους όλων των ηλικιών και κάθε χρόνο συνεργάζεται με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που με τις πράξεις τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων αποτελούν υπόδειγμα ήθους και παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.
Στο πλευρό των πρεσβευτών της διοργάνωσης, με κορυφαίο τον διεθνώς αναγνωρισμένο αθλητή αντοχής και συγγραφέα best seller βιβλίων, ελληνικοαμερικανό Dean Karnazes, έρχεται να προστεθεί και το όνομα του πρωταθλητή kick boxing, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ο έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται ήδη στην όμορφη Πύλο όπου θα δοκιμάσει την «πρόκληση» του «Navarino Challenge»! Φέτος, λοιπόν, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αφιερώνει λίγη από τη δύναμη και τη θέλησή του για την υλοποίηση ενός άλλου στόχου, αυτού της ενημέρωσης και καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, ενός θέματος που οφείλει να ευαισθητοποιεί και να κινητοποιεί όλο τον κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο…

Ο Έλληνας πρωταθλητής μιλά στη «Φ»
για το σήμερα και το αύριο του Kick Boxing
Kick Boxing. Ένα άθλημα με αυστηρούς κανόνες, προϋποθέτει υψηλή τεχνική και εξαιρετική φυσική κατάσταση, μεγάλα ψυχικά αποθέματα και σιδερένια θέληση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό λακτισμάτων και πυγμαχίας, μια αθλητική μονομαχία δύο αντιπάλων υπό την αυστηρή επιτήρηση του διαιτητή. Στόχος κάθε αθλητή να επιβληθεί με περισσότερα χτυπήματα στον αντίπαλό του και φυσικά να δεχθεί όσο το δυνατόν λιγότερα… Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα συναρπαστικό άθλημα, το οποίο δεν αφορά απλά και μόνον στη σωματική δύναμη, αλλά στην ενδυνάμωση του πνεύματος και του σώματος του αθλητή προς όφελος του και προς την επικράτησή του έναντι του αντιπάλου.
Από τους κορυφαίους αθλητές του Kick Boxing στη χώρα μας είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ένας αθλητής που επιλέγει το ρινγκ ως τρόπο ζωής, έκφρασης και το μονοπάτι για την προσωπική του ολοκλήρωση!
Ο Αλέξανδρος διαθέτει αυτό που λέμε «πακέτο»! Διαθέτει δηλαδή τη στόφα του πρωταθλητή, τη δύναμη, τη σωματική διάπλαση, τη θέληση, το ήθος, τη σεμνότητα, το θράσος και φυσικά την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα που απαιτείται για να υλοποιεί τα όνειρά του εντός και εκτός ρινγκ!
Όλα αυτά βεβαίως δεν ήρθαν εν μια νυκτί και χωρίς μεγάλη προσπάθεια ή και εμπόδια στην διαδρομή. Αντιθέτως, ο Έλληνας πρωταθλητής από την πρώτη στιγμή που πήρε την απόφαση πως θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα σοβαρά, με το ίδιο ύφος αντιμετώπισε την κάθε στιγμή. Οι διακρίσεις του τον ενέταξαν στο δυναμικό της ελληνικής εθνικής ομάδας Kick Boxing και τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται μέσα στους τρείς καλύτερους αθλητές σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Μελανή στιγμή, ο Αύγουστος του 2013, όταν σε τροχαίο ατύχημα υπέστη ρήξη πνεύμονα και πολλαπλές επεμβάσεις σε χέρι και πόδι, αν και πολυτραυματίας δεν τα παράτησε ποτέ. Η αγάπη του κόσμου ήταν κομβική, εξέπληξε και τον ίδιο ακόμη, όμως, παράλληλα έδωσε τη δύναμη που χρειαζόταν ο Αλέξανδρος για να σφίξει τα δόντια και να κάνει όλα όσα χρειάζονταν ώστε να ξαναπατήσει στα πόδια του και να συνεχίσει τη ζωή από εκεί που την άφησε… Το αίμα του μαχητή όμως έρεε στις φλέβες του πάντοτε και δεν το έβαλε ποτέ κάτω, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως δεν σταματά ποτέ να παλεύει, πραγματοποιώντας έτσι την …ολική επαναφορά στη ζωή και στα ρινγκ! Αρκεί να πούμε πως το ατύχημα έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2013, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μπήκε δυο φορές ακόμη στο χειρουργείο, τον επόμενο όμως Ιούνιο, ο Αλέξανδρος είχε ήδη ξαναμπεί στο ρινγκ!
● Πότε και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Kick Βοxing;
«Ξεκίνησα στα 13 μου να ασχολούμαι με το kick boxing και από τα 14 ξεκίνησα να παίζω αγώνες.»
● Γιατί επέλεξες αυτό το άθλημα, τι περισσότερο ή διαφορετικό προσφέρει;
«Μου αρέσουν τα μαχητικά και τα ατομικά αθλήματα γιατί θέλω να έχω την τύχη του αποτελέσματος στα χέρια μου.»
● Είναι ασφαλές σπορ για τις μικρές ηλικίες; Θα προέτρεπες μικρά παιδιά να φορέσουν τα γάντια και να μπουν στο ρινγκ;
«Φυσικά και θα προέτρεπα τα μικρά παιδιά, αλλά είναι πολύ σημαντική και η επιλογή του δασκάλου, ώστε να είναι ικανός να κρίνει πότε το παιδί είναι έτοιμο να παίξει αγώνα και να επέμβει αν δει παραβατική συμπεριφορά λόγω αυτού του αθλήματος.»
● Υπάρχουν οι σωστές υποδομές, η οργάνωση, το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλήματος και των αθλητών που ασχολούνται;
«Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, αλλά δυστυχώς η πολιτεία απέχει... Οι περισσότερες πρωτοβουλίες για ανάπτυξη αυτού του αθλήματος στην  Ελλάδα είναι ιδιωτικές.»
● Έχει απήχηση στη χώρα μας το Kick Βοxing; Σε τι επίπεδο βρίσκεται σε σύγκριση με την Άπω Ανατολή (απ’ όπου αντλεί τις ρίζες του) και τις χώρες όπου μεσουρανεί κι ανθίζει;
«Η προσέλευση του κόσμου στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη στους αγώνες αυτών των αθλημάτων και ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για μεγάλες διοργανώσεις και τα χρήματα ώστε να συγκριθούμε με τις χώρες που μεσουρανεί.»
● Πρόσφατα ο προπονητής πυγμαχίας, Μάκης Κολεθράς, μίλησε με σκληρή γλώσσα για όσα συμβαίνουν στο kick boxing και τους αυτοαποκαλούμενους, όπως τους χαρακτήρισε, παγκόσμιους πρωταθλητές. Τι συμβαίνει στο χώρο;
«Καταρχάς, εγώ προσωπικά τον κ. Μάκη Κολεθρά τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως επαγγελματία και ως άνθρωπο, καθώς υπήρξε και προπονητής μου. Είναι δυστυχώς πολύ σωστή αυτή του η τοποθέτηση καθώς υπάρχουν 10 διοργανώσεις και η κάθε μια βγάζει ένα παγκόσμιο πρωταθλητή, πράγμα που αντικειμενικά δεν μπορεί να είναι αξιοκρατικό. Αλλά νομίζω ότι, αυτό είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που το έχουν οι Έλληνες σε κάθε άθλημα ή θέση, καθώς βρίσκονται να θέλουν να λένε ότι είναι οι καλύτεροι!!!»
● Πιστεύεις πως το kick boxing μπορεί να γίνει ολυμπιακό άθλημα και παράλληλα να συνυπάρξει αρμονικά με την πυγμαχία;
«Φυσικά και μπορεί καθώς έχει πολλές διαφορές, έχει το δικό του κόσμο και πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου που το στηρίζουν.»
● Πόσα χρόνια και ποιες θυσίες χρειάζονται για φτάσει ένας αθλητής σε επαγγελματικό επίπεδο;
«Πολλά χρόνια σκληρής προσπάθειας και πολλές θυσίες όπως συμβαίνει γενικότερα στον αθλητισμό. Ο κάθε αθλητής είναι μαχητής και συχνά δεν έχει και πολλούς συμμάχους, μέχρι να φτάσει στην κορυφή είναι μόνος του!»
● Στερήθηκες στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς, ξεκούρασης;
«Ναι, αλλά η νίκη, η επιτυχία και η ολοκλήρωση που νιώθω με αυτό το άθλημα ισορροπεί τα πάντα…»
● Ποια ήταν έως τώρα η κορυφαία και ποια η χειρότερη στιγμή σου;
«Η κορυφαία στιγμή μου ήταν η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα και η χειρότερη, η στιγμή που τραυματίστηκα μέσα σε έναν αγώνα κι αυτός ο τραυματισμός μου στέρησε μια επαγγελματική ζωή.»
● Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για σένα στο μέλλον, ο στόχος ζωής;
«Πλέον έχω μάθει ότι καλό είναι τους στόχους μας να τους δείχνουμε και όχι να τους λέμε. Σίγουρα πάντως θέλω πολύ να μεταδώσω όσα έχω πάρει από αυτό το άθλημα σε όσους περισσότερους μπορώ, παιδιά αλλά και ενήλικες.»
● Πως χαρακτηρίζεις τον κόσμο που παρακολουθεί το άθλημα; Είναι απαιτητικός κριτής, σημαντικός σύμμαχος, απαραίτητος φίλαθλος;
«Φυσικά και είναι απαιτητικός κριτής κι αυτό είναι κάτι που το θέλουμε όλοι οι αθλητές, χρειαζόμαστε ως φιλάθλους τον κόσμο, αυτός μας κάνει να θέλουμε να προσπαθούμε περισσότερο, μας δίνει δύναμη η υποστήριξη του κόσμου και  η κριτική του μας κάνει να διορθωνόμαστε.»
● Είσαι κι εσύ ένας από τους αθλητές που φέτος στηρίζουν το «Navarino Challenge». Με ποιο τρόπο θα συμμετέχεις στην διοργάνωση; Θα παρουσιάσεις και το άθλημά σου;
«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που συμμετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση για το καλό του αθλητισμού αλλά και για τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Θα κάνω προπονήσεις kick boxing στον κόσμο καθημερινά και θα προσπαθήσω να τους μυήσω τη νοοτροπία και την ιδεολογία αυτού του αθλήματος. Φυσικά θα προσπαθήσω να συμμετέχω και στις υπόλοιπες δραστηριότητες και να είμαι δίπλα στον Dean Karnazes που είναι μια τρομερή προσωπικότητα. Αυτό που θέλουμε πάνω απ’ όλα είναι να διδάξουμε την ομαδικότητα και τον κοινό στόχο που έχουμε όλοι σε αυτή την διοργάνωση.»
● Έχεις εντάξει κι εσύ στην καθημερινότητά σου την μεσογειακή διατροφή;
«Φυσικά και ακολουθώ πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής αφού θέλω να προσλαμβάνω όλες τις βιταμίνες και τα στοιχεία από όλες τις τροφές. Δεν στερούμαι καμία τροφή, απλά προσπαθώ να τα τρώω όλα με μέτρο και με σωστούς συνδυασμούς.»
● Τι έχεις να πεις στον κόσμο για την παιδική παχυσαρκία και την μεσογειακή διατροφή;
«Δυστυχώς τα ποσοστά της παιδικής  παχυσαρκίας στη χώρα μας, είναι πολύ υψηλά και σ’ αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η οικογένεια. Οι γονείς θα πρέπει να αποτελούν πρότυπα για το παιδί και να κάνουν πράξη οι ίδιοι αυτά που το συμβουλεύουν. Η χώρα μας παράγει όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος ώστε να ακολουθήσει τη μεσογειακή διατροφή και γι’ αυτό καλό θα είναι να προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα.»
Τα χρόνια περνούν και δημιουργούν νέες ανάγκες, νέες προτεραιότητες και φιλοδοξίες, όμως για τον Αλέξανδρο ο αθλητισμός και το Kick Boxing αποτελούν σταθερή αξία.
Ο Αλέξανδρος είναι αδιαμφισβήτητα… ένας αθλητής με παρελθόν, παρόν και λαμπρό μέλλον!


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου