Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2015 ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΟΥΝΕΪΚΑ ΗΛΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ

12η θέση …με προπόνηση
στην ΜΧ2 για τον Γιώργο Σπύρη!

9η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΣΙΡΟ ΣΤΗΝ ΜΧ1 ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΑΘΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ YAMAHA

ΚΥΡΙΑΡΧΗ του παιχνιδιού… ήταν η ομάδα Yamaha Μοτοδυναμική, η οποία στην τελευταία πράξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross έριξε πανηγυρικά την αυλαία, κατακτώντας τους δύο κύριους τίτλους του πρωταθλήματος.
Στην ΜΧ1 πανελλήνιος πρωταθλητής στέφθηκε ο Δημήτρης Κοντολέτας πρωταθλητής με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να κατακτά τη 2η θέση του Πανελλήνιου θεσμού.
Στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης, πρωταθλητής ήδη από τον προηγούμενο αγώνα, κέρδισε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας, ενώ με μια Yamaha κατέκτησαν τους φετινούς τίτλους ο Κωνσταντίνος Ντούζος στα QUAD και ο Φραγκίσκος Ζούνης στην ΜΧ2Τ.
Η τελευταία μάχη για το πανελλήνιο δεν συγκέντρωσε πολλές συμμετοχές, όπως για πολλούς ήταν αναμενόμενο, εκεί ωστόσο βρέθηκαν και τρεις Μεσσήνιοι αναβάτες. Ο Γιώργος Σπύρης και ο Στάθης Δημητρόπουλος της ΜΟΜ και ο Θοδωρής Τσίρος της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. είχαν θετική παρουσία παρότι δεν κατέκτησαν ιδιαίτερα υψηλές θέσεις.
Αρχίζοντας από τον «Βενιαμίν» της ΜΟΜ, τον 11χρονο Στάθη Δημητρόπουλο αξίζει να πούμε πως το μέλλον του ανήκει. Ο 11χρονος αναβάτης της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross συμμετείχε στον Πύργο στην κατηγορία ΜΧ65 (μοτοσυκλέτες έως 65κ.ε., αθλητές 8 ετών έως 12 ετών – μαύρα φόντα/λευκοί αριθμοί.), στο πρώτο σκέλος τερμάτισε στην 5η θέση ενώ στο 2ο σκέλος στάθηκε άτυχος, καθώς συγκρούστηκε με άλλο αναβάτη και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει χωρίς ευτυχώς κάποιο τραυματισμό.


ΜΧ1: το βάθρο μονοπώλησαν
οι αθλητές της Yamaha!

Στην κατηγορία της ΜΧ1 το βάθρο μονοπώλησαν οι αθλητές της Yamaha με τον Ilioski να έχει τον πρώτο χρόνο από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό κερδίζοντας το 1ο σκέλος την Κυριακή.
Ο Δημήτρης Κοντολέτας μπήκε επιφυλακτικά και δεν ακολούθησε το δυνατό ρυθμό του Ilioski στην πρώτη θέση και δεν αντιστάθηκε ιδιαίτερα στην προσπέραση του Δημήτρη Βαγγελάκου για τη 2η θέση. Στο τέλος κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο στη 2η ολοκληρωμένη χρονιά του στην κατηγορία! O Σκοπιανός Ilioski με τη νίκη του στο 1ο σκέλος και με τη 2η  θέση στο 2ο, πήρε τον αγώνα της κατηγορίας σημειώνοντας τη 2η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Κοντολέτας με την 3η και 1η θέση στα αντίστοιχα σκέλη ήταν 2ος στον αγώνα με 3ο τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha – Μοτοδυναμική – INA TV), ο οποίος κατάφερε με τερματισμούς στη 2η και 4η θέση, να ανέβει στο βάθρο και να πάρει τη 2η θέση του Πρωταθλήματος, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά για την ομάδα του.
Στην ΜΧ1 συμμετείχε για πρώτη φορά ο καλαματιανός αθλητής της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. Θοδωρής Τσίρος. Αν και πρωτάρης έκανε θετική παρουσία και έκοψε κάθε νήμα τερματισμού. Ειδικότερα, στην λεγόμενη μεγάλη κατηγορία, ο καλαματιανός αναβάτης αγωνίστηκε με Yamaha στο Πύργο καταλαμβάνοντας την 9η θέση, ενώ μια θέση πιο μπροστά (8η) κατετάγη ο Γιώργος Χαρμπίλας.
O Δημήτρης Μπαξεβάνης απουσίαζε από τον αγώνα λόγω της έναρξης της στρατιωτικής του θητείας του με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 6η θέση στην τελική κατάταξη …

 
12η θέση με προπόνηση στην
ΜΧ2 για τον Γιώργο Σπύρη!

Ο Γιάννης Τουρατζίδης στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της ΜΧ2 έχοντας στεφτεί πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα στα Γιαννιτσά, αγωνίστηκε χωρίς άγχος, ωστόσο παρά την αλάνθαστη οδήγησή του στο πρώτο σκέλος, ο πρωταθλητής της ΜΧ2 του 2015 είχε μια πτώση στο 2ο που του στέρησε την 1η θέση για αρκετούς γύρους. Οδηγώντας με εκπληκτικό ρυθμό κατάφερε να περάσει ξανά στην 1η θέση κερδίζοντας το σκέλος και τον 5ο του φετινό αγώνα στο πρωτάθλημα.
Δυνατός αντίπαλος ειδικά στο 2ο σκέλος ήταν ο Νίκος Λυρίου (Yamaha Μοτοδυναμική) που προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον Τουρατζίδη μετά την πτώση του. Πάνω σε Yamaha ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους ο Φραγκίσκος Ζούνης(4ος), ο Δημήτρης Τουρατζίδης(8ος), ο Γιώργος Σπύρης(12ος) και ο Δημήτρης Μπάκας (9ος) που για ακόμα έναν αγώνα ήταν άτυχος και είχε εγκατάλειψη σε ένα από τα δύο σκέλη, χάνοντας έτσι τις σημαντικές του ελπίδες για βάθρο.
Σε ό,τι αφορά στον καλαματιανό αναβάτη λειτούργησε επιφυλακτικά στα σκέλη της Κυριακής, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του έκανε περισσότερο προπόνηση...
«Δεν ήθελα να κυνηγήσω και να πιέσω τους πολύ γρήγορους αναβάτες της κατηγορίας μου. Με τρόμαζε η ιδέα και μόνο ότι μπορεί να χτυπήσω και να τα γκρεμίσω όλα χωρίς λόγο και βαθμολογικό ενδιαφέρον για μένα, κι αυτό διότι έχω επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος. Εκεί θέλω να βρίσκομαι στις υψηλότερες θέσεις και αναμένεται να το παρακολουθήσει πολύς κόσμος συνεπώς οι συμμετοχές θα είναι πάρα πολλές.
Άλλωστε, ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross ήταν ο πιο υποβαθμισμένος αγώνας που έτρεξα φέτος!
Δημοψήφισμα πρώτα, εκλογές τώρα και αβεβαιότητα στους αγώνες πλέον! Μακάρι μετά τις εκλογές να μπουν όλα σε μια ροή και να προχωρήσει το πρόγραμμα κανονικά.
Ο καλαματιανός αναβάτης έδωσε ραντεβού για τις 4 Οκτωβρίου στο Αίγιο, όπου θα αγωνιστεί σε αγώνα του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου