Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣ ΖΕΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δυο χρυσά, δυο χάλκινα μετάλλια και
τρία καλά πλασαρίσματα στο Πανελλήνιο BJJ No-Gi

Η ΣΚΛΗΡΗ δουλειά αποφέρει καρπούς. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση των αθλητών του ΑΣ Ζεύς Καλαμάτας που δεν σταματούν ποτέ να εργάζονται σκληρά και να προσπαθούν συνεχώς να ανεβάζουν τον πήχη ψηλότερα. Αυτό απέδειξε και η μεγάλη συγκομιδή του συλλόγου στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu No-Gi που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού Θρακομακεδόνες.
Η παρουσία των καλαματιανών αθλητών έγινε αισθητή, αφού όχι μόνο πήγαν πολλοί και δυνατοί, αλλά με τις εμφανίσεις τους ξεχώρισαν και διέπρεψαν στο αγωνιστικό ταπί αποσπώντας δυο χρυσά μετάλλια με τους Γιώργο Λουκάκο και Νικόλαο Δοντά, δυο χάλκινα μετάλλια με τους Σπανίδη Βασίλη και Ιωάννη Καλκούνη και τρία καλά πλασαρίσματα (μια 5η, μια 6η και μια 7η θέση) με τους Μάνο Πορώνη, Κωνσταντίνο και Σωτήρη Κουμουνδούρο.
Πιο συγκεκριμένα, στις Άσπρες Ζώνες στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό ανέβηκε στην κατηγορία -61,5Kg (Master) ο Γεώργιος Λουκάκος και επίσης στην κατηγορία Master στα -79,5 Kg ο Νικόλαος Δοντάς.
Ενώ, επίσης στις Άσπρες Ζώνες, την 7η θέση κατέκτησε ο Μάνος Πορώνης στα -85,5 Kg.
Στις Μπλε Ζώνες και στα -75,5 κιλά την 5η θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Κουμουνδούρος, ενώ στα -91,5 Kg την 6η θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Κουμουνδούρος.
Στις Μώβ Ζώνες  και στα - 79,5 κιλά, ο Βασίλης Σπανίδη αναδείχθηκε 3ος αφού τραυματισμού δεν μπόρεσε τελικά να αγωνισθεί στον τελικό.
Ο Ιωάννης Καλκούνης στα -91,5 Kg όπου αγωνίστηκε κατέλαβε την 3η θέση. Ο Καλκούνης δεν συμμετείχε στον τελικό λόγω ποινής από λάθος της διαιτησίας κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στους αγώνες του Πανελληνίου.
Στον αντίποδα, ένας τραυματισμός στο γόνατο κράτησε μακριά από τα αγωνιστικά ταπί του Πανελληνίου την αθλήτρια του ΑΣ Ζεύση, Τζίνα Μπαξιβανάκη Τζίνα. Η Μπαξιβανάκη που ήδη κάνει φυσιοθεραπείες αναμένεται να αρχίζει ξανά τις προπονήσεις σε 20 περίπου ημέρες, αφού σύμφωνα με τον γιατρό της τον κ. Μητσέα τότε θα είναι έτοιμη.
● Επόμενος αγωνιστικός σταθμός των καλαματιανών αθλητών είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Gi, το οποίο θα γίνει είτε τον Φεβρουάριο είτε τον Μάρτιο του 2016.


Ευχαριστίες
«Ο σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει το γυμναστήριο "Reaction" για την προετοιμασία των αθλητών, τους χορηγούς "Extreme Stores Καλαμάτας" και "MMATEAM.gr".
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιωάννη Παπανικολό που συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην εκγύμναση των αθλητών μας.
Τέλος, οι αθλητές του συλλόγου επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τον προπονητή τους Βασιλόπουλο Θεόδωρο, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του και την σωστή καθοδήγησή του συμβάλει καθοριστικά στις επιτυχίες της ομάδας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου