Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

«ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ» ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αισιόδοξος για το μέλλον ο Γιώργος Γρηγορόπουλος
πιστεύει πως στον Β΄ γύρο το αρνητικό σκηνικό θα ανατραπεί! 

«ΜΕΙΝΑΜΕ πίσω από λανθασμένες επιλογές…» ήταν η πρώτη αντίδραση του προπονητή του Απόλλωνα Καλαμάτας, Γιώργου Γρηγορόπουλου στο καυτό ερώτημα γιατί φέτος μια ομάδα του, που παραδοσιακά βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της Α΄ Μεσσηνίας, βρίσκεται χαμηλά όχι μόνο από βαθμολογικής αλλά και αγωνιστικής σκοπιάς!
«Έφυγαν πολλοί παίκτες το καλοκαίρι. Η ομάδα άλλαξε εντελώς και από τους περσινούς παίκτες απέμειναν μόνον Κλουβάτος, Αντωνόπουλος, Κουπούζος και Μάλαμας.» Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται εκεί, αφού όπως εξηγεί στη συνέχεια, η ομάδα του δεν ήταν σε θέση λόγω χαμηλού μπάτζετ, που αναπόφευκτα θα επιβαλλόταν λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας και δη τον αθλητισμό, να τους αντικαταστήσει: «Όσοι έφυγαν δεν αντικαταστάθηκαν, διότι πήγαμε με χαμηλό μπάτζετ, ενώ κάποια παιδιά που ήρθαν στα οποία είχαμε ποντάρει, δεν μας βγήκαν και κάπως έτσι προκύπτει αυτή η «πτώση» του Απόλλωνα…».
Ο Απόλλωνας σε 15 αγώνες έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς, μετρώντας μόλις 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 11 ήττες (11 γκολ υπέρ – 27 γκολ κατά)!
«Στον πρώτο γύρο είχαμε εντός έδρας τα παιχνίδια που θεωρούνται «καυτά» με τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Στον β΄ γύρο όμως το πρόγραμμά μας είναι πιο βατό και εφόσον καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και κάνουμε μια αναγκαία ανασυγκρότηση, είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε το αρνητικό σκηνικό!
Ο Απόλλωνας για μένα είναι σα το σπίτι μου. Προσπαθώ κι εγώ όπως και όλοι μας, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και στο τέλος πιστεύω πως θα δικαιωθούμε!» είπε κι έσπευσε να επισημάνει το εξίσου σημαντικό γεγονός: «Ο Απόλλωνας έχει βαριά φανέλα και αυτό φαίνεται πως δεν ήταν εύκολο να το στηρίξουν όλοι.
Να σημειωθεί επίσης, πως ουσιαστικά πλέον ούτε ο Μάλαμας είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του πλέον στην ομάδα του Απόλλωνα, λόγω του τραυματισμού του, πρόβλημα στη κνήμη, που τον θέτει εκτός δράσης για 5 μήνες και ουσιαστικά για το σύνολο της σεζόν!


Όλοι πληρωμένοι στο ακέραιο…
Επί τη ευκαιρία, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των διοικούντων του Απόλλωνα που, παρόλη την κακή εικόνα και πορεία του στο πρωτάθλημα δεν αμέλησαν ποτέ το δικό τους μέρος της συμφωνίας… Να παρέχουν δηλαδή τα αυτονόητα και να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
«Στα οικονομικά, αυτό που τιμά τους διοικούντες του Απόλλωνα είναι το γεγονός πως παρά τις δυσκολίες των καιρών είναι «εντάξει» στο ακέραιο απέναντι σε παίκτες και προπονητές. Όλοι είναι πληρωμένοι στο ακέραιο. Όσες συμφωνίες εδόθησαν εξ αρχής, τηρήθηκαν, σε τέτοιους καιρούς μάλιστα που άλλες ομάδες δεν μπορούν να καλύψουν ακόμη πιο βασικές ανάγκες…»

Επιτακτική
η ανάγκη ενίσχυσης
Με αυτά και μ’ αυτά ο Απόλλωνας χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση προκειμένου να πάρει τα … πάνω του! Στα πλάνα του έμπειρου κόουτς του Απόλλωνα είναι η απόκτηση 3-4 μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών που θα προσφέρουν στην ομάδα αυτός που της λείπει! «Θέλουμε 3-4 παίκτες για τη μεσαία και επιθετική γραμμή ώστε να μπορέσουμε να βρούμε το γκολ για να πετύχουμε τους στόχους μας…» στόχοι που πέρυσι τέτοια εποχή ήταν σαφώς υψηλότεροι, φέτος όμως περιλαμβάνουν την μάχη για την παραμονή!
«Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με στόχο μια καλή πορεία, φέτος όμως, ήρθαμε σε φάση να παλεύουμε για την παραμονή μας και παρότι είναι δύσκολη η κατάσταση πιστεύω πως επειδή υπάρχει ένας ακόμη ολόκληρος γύρος υπάρχουν τα περιθώρια να διορθώσουμε όσα δεν πήγαν καλά στον πρώτο!»
Πέραν των κινήσεων ενίσχυσης και προσθήκης στο ρόστερ, απ’ αυτό θα αποχωρήσουν και ορισμένοι παίκτες που κατόπιν εισήγησης του έμπειρου κόουτς θα περάσουν την πόρτα της εξόδου. Κατόπιν αυτών των κινήσεων το ρόστερ θα κρατήσει στην απαραίτητη 20αδα που  αφήνει περιθώρια επιλογών και δυνατοτήτων για τη συνέχεια.
Όσο για τις γιορτές και το προπονητικό πρόγραμμα, αυτό υπήρξε χαλαρό και ελεύθερο, μια μίνι προετοιμασία, με την επιστροφή να ορίζεται για τις 2 ή 3 τους μηνός εν όψει της πρώτης αγωνιστικής υποχρέωσης του Απόλλωνα με τον Εθνικό Μελιγαλά, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.



Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου