Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ ύστατο χαίρε

Σίγησαν τα σκυλιά του Θανάση Κουκοβίστα!

Τίτλοι τέλους σήμερα και για τη στήλη του Θανάση Κουκοβίστα, «ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ».  Ο εμπνευστής της και καθημερινός της γραφιάς έφυγε για πάντα!  Έτσι ξαφνικά, αναπάντεχα και απροσδόκητα. 
Μας σόκαρε όλους, αφού την Παρασκευή αργά το βράδυ απλά μας είπε καληνύχτα και καλό Σαββατοκύριακο, χαριεντιζόμενος μάλιστα για «ερωτικό Σαββατοκύριακο» με τους… Αγίους του Έρωτος! 
Όμως ήταν γραφτό να μην τον ξαναδούμε αφού το Σάββατο το βράδυ η υγεία του επιδεινώθηκε και μετέβη στο νοσοκομείο, όπου τον συνόδευσε ο συνάδελφος Θόδωρος Μπρεδήμας. Η διαπίστωση βλάβης στην κοιλιακή αορτή οδήγησε στη επείγουσα διακομιδή του στην Αθήνα, όπου χθες το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. 
Απίστευτο, αλλά καμιά φορά η ζωή παίζει άσχημα παιχνίδια!  Έτσι και με τον Θανάση, όπου καθημερινά με τα… σκυλιά του «έγραφε» την ιστορία του ελληνικού πολιτικού δράματος! 
Ο Θανάσης Κουκοβίστας έφυγε, τα «σκυλιά» του σίγησαν, όμως μένει σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε η θετική αύρα που εξέπεμπε για τη ζωή. 
Μια ζωή αγώνας για την επιβίωση, με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και πάθος για την ενημέρωση και την αλήθεια. 
Αυτοί όμως οι αγώνες και ο τρόπος ζωής που είχε επιλέξει δεν ήταν χωρίς κόστος για την προσωπική του ζωή.  Τέσσερις γάμους και ισάριθμους χωρισμός μέτραγε και τρία παιδιά με τα οποία δεν είχε ιδιαίτερη σχέση, αφού μεγάλωσαν με τις  μανάδες τους, οι οποίες απέκτησαν νέες οικογένειες.  Ετσι ο Θανάσης ήταν μόνος και βρέθηκε στην Καλαμάτα, όταν συνεργάστηκε με τη «ΦΩΝΗ» και τον «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΛΟΓΟ», ενώ ήταν συνδημιουργός με τον συνάδελφο Χρήστο Κοτσώνη του περιοδικού «ΟΡΙΟΝ». 
Μάλιστα την Καλαμάτα την αγάπησε τόσο πολύ, που η επιθυμία του ήταν εδώ να είναι και η τελευταία του κατοικία! 
Και αυτή του η επιθυμία δεν μπορεί παρά να γίνει σεβαστή από φίλους και συνεργάτες του. 
Αφού ολοκληρωθούν σήμερα κάποια διαδικαστικά ζητήματα θα γίνει η μεταφορά του στην Καλαμάτα όπου θα κηδευτεί, πιθανότατα, αύριο. 
Ολοι εδώ στη «ΦΩΝΗ» που συνεργαστήκαμε, τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε, τον αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής.  Μας μένει η καλή ανάμνηση για την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και την καθαρότητα της ζωής και του δημοσιογραφικού του λόγου,  για τα οποία θα μιλήσουμε σε επόμενες εκδόσεις μας.  Καλό ταξίδι, καλέ μας φίλε και συνεργάτη Θανάση Κουκοβίστα!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου