Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΙΛΩΝ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ MOTOCROSS- TEAM SPIRIS

Νέα μοτοσικλέτα και νέα ομάδα το 2016
για τον καλαματιανό αναβάτη Γιώργο Σπύρη! 

● Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2015 ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016
● ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ SCRAMBLE ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



ΤΗΝ ΠΙΤΑ τους έκοψαν το περασμένο Σάββατο, τα μέλη και οι φίλοι της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross- Team Spiris στο κατάστημα του αναβάτη Γιώργου Σπύρη Block Pass Spiris στην οδό Λυκούργου.
Ως είθισται η πίτα δεν είχε ένα φλουρί, ένα δώρο, αλλά πολλά και πλούσια δώρα για όλους τα οποία μοιράστηκαν με τη γνωστή πια μέθοδο της κλήρωσης! Οι δωροθέτες ουκ ολίγοι στον αριθμό,  ξεπερνώντας τους 30 πρόσφεραν και φέτος πολλά και πλούσια δώρα χαροποιώντας και τους …πιο απαιτητικούς!!!
Αρκετοί ήταν και φέτος οι φίλοι και υποστηρικτές της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross- Team Spiris που παρευρέθησαν στην κοπή της βασιλόπιτας, που πλέον θυμίζουν περισσότερο μια μεγάλη οικογένεια!
Την πίτα έκοψαν οι αδελφοί Σπύρη, Γιώργος και Σωτήρης καλωσορίζοντας όλο τον κόσμο ευχόμενοι για υγεία και προσωπικές, επαγγελματικές και φυσικά αγωνιστικές επιτυχίες.
Στα αγωνιστικά, με την ευκαιρία της εκδήλωσης και κάνοντας τον απολογισμό του για το 2015, ο Γιώργος Σπύρης αναφέρθηκε στα θετικά και στα αρνητικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.


Δύσκολη χρονιά το 2015 αλλά με νέους
υποστηρικτές για τον Γιώργο Σπύρη
«Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και τελευταία στιγμή όπως κάθε χρόνο κατόρθωσα να βρω χορηγούς για να συμμετέχω σε αγώνες. Ωστόσο το 2015 ευτύχισα και σε καινούργιους χορηγούς όπως το Πρατήριο BB Κατσαρός, το Genesis Kaounis, τον Παναγιώτη Παντελή με τον καφέ Illy Dimelo, το ζαχαροπλαστείο Ζαχαρόγιανη, την Alfa Motor Yamaha Αθανασά, το Κέντρο Αισθητικής «Mediwell» αισθητικής και τους ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη τους.
Δε ξεχνώ, βεβαίως, και το μεζεδοπωλείο «Μπακαλόγατος», που επί 3 χρονιά με στηρίζει έμπρακτα και σημαντικά, αλλά και τους μεγαλύτερους και πιο βασικούς την Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, το ψητοπωλείο «Καλοφαγάς» και το γυμναστήριο «Free Motion» και φυσικά το κατάστημα μου (χαμόγελο) Block Pass
Στα αγωνιστικά, ο Σπύρης μας είπε «Στο ξεκίνημα -μετά από πίεση από την ομάδα μου - ήταν μόνο το Πανελλήνιο motocross και στην πιο δύσκολη κατηγορία όπου ένα …κλείσιμο του γκαζιού σε αφήνει πίσω και σε προσπερνούν 5 μηχανάκια μέσα σε 7 αγώνες. Σύνολο 14 σκέλη. Πλησίασα ελάχιστες φορές την 10η θέση, όπως σε Χαλκίδα, Πτολεμαΐδα και Πύργο όπου βρέθηκα ανάμεσα σε 40 αναβάτες.
Το δύσκολο είναι πως οι πίστες, πλην του Πύργου, ήταν για μένα άγνωστες και δυσκολευόμουν να βρω ρυθμό. Το καλύτερο θα ήταν να έχω πάει τουλάχιστον μια φορά πιο πριν για προπόνηση, το κόστος όμως είναι μεγάλο και απαγορευτικό για τέτοιες μετακινήσεις.
Εκείνοι που δεν γνωρίζουν και δεν ασχολούνται με άλλα αθλήματα, πέραν των ομαδικών όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και λοιπά αθλήματα, δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Παρόλα αυτά, όλα πήγαν καλά. Είδαμε που βρισκόμαστε και αν ξανά πάμε στις πίστες αυτές, θα είμαστε πιο δυνατοί. Πέρυσι έκανα και κάποιους αγώνες Scramble στην κατηγορία Champion, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης επιλογής!»

Επιτυχημένες οι σχολές
Motocross της Μ.Ο.Μ.
Oι δράσεις της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross θα πρέπει να πούμε πως δεν περιορίζονται εντός πίστας… Η Μ.Ο.Μ. τη περσινή χρονιά διοργάνωσε με επιτυχία τέσσερα διήμερα «σχολεία» με προσκεκλημένους διακεκριμένους αθλητές του Motocross.
«Η μεγαλύτερη επιτυχία για μένα και την ομάδα μου ήταν πως διοργανώσαμε τέσσερα σχολεία αγωνιστικής οδήγησης. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον τόπο μας. Οι μικροί και μεγάλοι οδηγοί που παρακολουθήσαν τα μαθήματα έμειναν ενθουσιασμένοι. Σύντομα μάλιστα προχωράμε σε νέες δράσεις, προγραμματίζοντας κι άλλο σχολείο...» ανάφερε στη «Φ» ο Γιώργος Σπύρης, φανερά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και όσα απέφεραν οι προσπάθειες του ίδιου και των συνεργατών του μέσα από τα τέσσερα αυτά διήμερο αγωνιστικής οδήγησης.
Δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη του Motocross σε μεσσηνιακό επίπεδο. Ενός αθλήματος παρεξηγημένου, άκρως ωστόσο θεαματικού και με προαπαιτούμενα στοιχεία δεξιοτεχνίας και ταλέντου από κάθε οδηγό…
Είναι γνωστές οι δράσεις του Γιώργου Σπύρη και της Μ.Ο.Μ. στον τομέα αυτό, μέσα από δράσεις όπως τα σχολεία της αγωνιστικής οδήγησης που επιδίωκαν την παρουσίαση του αθλήματος τόσο σε εκείνους που ασχολούνται με το άθλημα όσο και στον απαίδευτο θεατή που θέλει να μάθει περισσότερα.
«Κάνω κι εγώ μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναδείξω περισσότερο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Μεσσηνία. Είμαι πρόθυμος να στηρίξω, όπως άλλωστε κάνω πάντα, νέα παιδιά για να τρέξουν σε , όπως και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση και στόχο να προωθήσει το άθλημα.
Μεγάλη είναι η προσπάθεια που βλέπω να γίνεται και στον παλιό σκουπιδότοπο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας για την δημιουργία πίστας. Μακάρι να υλοποιηθεί διότι μια τέτοια πίστα θα είναι καλό για όλους μας, καθώς θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αθλητές από άλλες μέρη της χώρας να έρχονται για προπονήσεις.
Μεγάλο μπράβο στον κ. Ανδρέα Σαμαρά, ιδιοκτήτη της πίστας Mx Park στη Δυτική παραλία, όπου χωρίς καμία βοήθεια παρέχει σημαντικές λύσεις για προπόνηση», είπε.

Νέα μοτοσικλέτα… νέα ομάδα
και οι αγωνιστικοί στόχοι για το 2016!
Το 2016 ήρθε με αλλαγές για τον Καλαματιανό αναβάτη, που πρωτίστως πρέπει να πούμε πως άλλαξε «σπίτι», ή καλύτερα ήρθε «σπίτι» του.
Αφήνοντας πίσω με θετικές σκέψεις και αναμνήσεις την Α.Ο.Λ.Μ.Ο. ο Γιώργος Σπύρης ενώνει τις δυνάμεις του με το Αθλητικό Σωματείο της ΛΕ.ΜΟ.Κ.Α όπου φέτος πήρε μεταγραφή.
Για την μεταγραφή του ο καλαματιανό αναβάτης δήλωσε στη «Φ» τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ την ΑΟΛΜΟ και όλα τα παιδιά. Πλέον θα βρίσκομαι στον τόπο μου. Στο σωματείο της ΛΕΜΟΚΑ.
Έχουν αλλάξει πάρα πολλά προς το καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν και η πρώτη επαφή που είχα με τα μέλη της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. απέδειξαν πως υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, με στόχους κοινούς για την πόλη μας! Συμπορευόμαστε και βλέπουμε…», ενώ δράττοντας της ευκαιρίας έδωσε τις δικές του ευχές για το νέο έτος: «Εύχομαι καλή χρόνια σε όλους, υγεία και κουράγιο στην χώρα μας, στους καιρούς αβεβαιότητας που διανύουμε…»
Νέα θα είναι και η μοτοσικλέτα με την οποία θα αγωνίζεται τη φετινή χρονιά ο Γιώργος Σπύρης. Παραμένοντας πιστός στην εταιρεία της Yamaha ο Σπύρης θα αγωνιστεί με Yamaha yz250f, με μοτοσυκλέτα 250 κυβικών. Πριν το τέλος ωστόσο της χρονιάς προτίθεται να ανέβει στα 450 κυβικά κατόπιν βεβαίως σχετικής προετοιμασίας!
Στα αγωνιστικά πλάνα της χρονιάς σίγουρα βρίσκεται το πρωτάθλημα Scramble με πρώτο σταθμό τα Μέγαρα. Στον πρώτο αγώνα Scramble  της χρονιάς, στις 21 συγκεκριμένα Φεβρουαρίου στη μπάρα εκκίνησης θα βρεθεί και ο Γιώργος Σπύρης με στόχο μια καλή θέση.
Η συμμετοχή του καλαματιανού αναβάτη στο Πανελλήνιο Motocross, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε εχθές, θα εξαρτηθεί κυρίως από την εύρεση υποστηρικτών και χορηγών.



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου