Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

22 ΜΕ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΤΕΝΤΑ»

9 χώρες στα ταπί του 24ου διεθνούς
Μίτινγκ Ρυθμικής «Καλαμάτα Cup»

ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΣΑΜΠΛ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΡΙΟ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΕ TEST EVENT

ΕΝΝΕΑ χώρες θα συμμετάσχουν στο 24ο Διεθνές Μήτινγκ της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής που διοργανώνει στην πόλη μας το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας.
Ελλάδα, Λευκορωσία, Βραζιλία, Κύπρος, Αίγυπτος, Ινδία, Μαλαισία, Ρουμανία και Τουρκία αφίχθησαν χθες στην Καλαμάτα και σήμερα θα γίνει η τεχνική σύσκεψη. 50 και πλέον αθλήτριες θα παρουσιάζουν από αύριο, 22 έως και την Κυριακή 24 Απριλίου, τα προγράμματά τους στο καλαματιανό και όχι μόνο κοινό στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Τέντα» αισιοδοξώντας να κατακτήσουν το 24ο διεθνές μίτινγκ ΡΑΓ «Καλαμάτα Cup» το οποίο διοργανώνει ο Φ.Ο. Καλαμάτας σε με την ΕΓΟ, την Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Αθλητικό Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 24ου Διεθνούς Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής χθες το μεσημέρι οι διοργανωτές κάλεσαν μέσω της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου όλο τον κόσμο να βρεθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα» να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητριών από εννέα χώρες…
● Για μια γιορτή αθλητισμού και ένα υπέροχο θέαμα έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη καλώντας ολόκληρη την Μεσσηνία να παρακολουθήσει τους αγώνες και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητριών: «Είναι γνωστό αλλά έχει σημασία να το σημειώνουμε πάντα, είναι ότι η διεθνής συνάντηση ρυθμικής γυμναστικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας αποτελεί τη  μακροβιότερη διεθνή οργάνωση γυμναστικής στην Ελλάδα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η Καλαμάτα έχει μια παράδοση στη Ρυθμική Γυμναστική κι αυτό οφείλεται στον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας που είναι γνωστό πως έχει προσφέρει στην Καλαμάτα σπουδαίες αθλήτριες με διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Βεβαίως αυτή η διοργάνωση η οποία προσελκύει 9 χώρες πέραν ότι είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, έχει την ιδιαίτερα αξία στην προβολή της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου ως προορισμό τουρισμού, ιδιαίτερα του αθλοτουρισμού.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ενότητα Μεσσηνίας, εκτιμώντας ιδιαίτερα το μακροχρόνιο έργο του σωματείου κα θέλοντας να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου και στην περαιτέρω καθιέρωση της Καλαμάτας και της περιφέρειάς μας ως τόπο αθλητικού τουρισμού συνδιοργανώνει αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.
Βέβαια η Ρυθμική Γυμναστική πέρα από άθλημα είναι και ένα θέματα, γι’ αυτό θεωρούμε ότι αυτή η ρυθμική συνάντηση θα προσελκύσει πολλούς θεατές από τη Μεσσηνία και όχι μόνο. Εύχομαι καλή επιτυχία στις συμμετέχουσες αθλήτριες».
● Στο πλευρό κάθε σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης τόσο ως τουριστικό προορισμό όσο και ως οικοδεσπότη μεγάλων αθλητικών οργανώσεων, στέκεται ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Νίκος Μπασακίδης: «Καλωσορίζω στην Καλαμάτα για 24η χρονιά τα μέλη, τους προπονητές και τις αθλήτριες όλων των αποστολών που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή συνάντηση ρυθμικής γυμναστικής.
Η υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης καταδεικνύει σε όλους όσοι ασχολούνται με την Ρυθμική Γυμναστική στην πόλη μας – κι αυτό το χρονικό διάστημα είναι 30 χρόνια πίσω – το πόσο καλά κάνουν όλη την προετοιμασία των αθλητριών, γιατί έχουμε τα τελευταία χρόνια πολλές επιτυχίες κι αυτό οφείλεται στους προπονητές και στους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους.
Η Καλαμάτα φιλοξενεί αυτούς τους αγώνες και μες αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης στην οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, τα οποία οφείλονται στην ικανότητα των ανθρώπων της πόλης και των υποδομών της και στην εμπειρία που έχουμε όλοι μας.
Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός στηρίζουν πάντα αυτές τις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις και γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ! Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους, τους προπονητές για το πολύ καλό έργο που επιτελούν και την Ομοσπονδία που εμπιστεύεται την πόλη να οργανώσει για πολλοστή φορά αυτή την εκδήλωση».
● Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής μίλησε η Κέλλυ Φερέτου, η οποία στάθηκε είπε στο κομμάτι του εθελοντισμού: «Θα αναφερθώ στο πολύ σημαντικό κομμάτι του εθελοντισμού. Ευχαριστώ τους εθελοντές που βοήθησαν στον προηγούμενο αγώνα και έρχονται για άλλη μια φορά να μας βοηθήσουν… Ήδη μας βοήθησαν αρκετά σε όλους τους τομείς. Παράλληλα οι αγώνες, για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στην «Τέντα», θα γίνονται και μέσω live streaming συνδέσμου που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα μας www.fok.gr, όπως και μέσω του facebook».
Να σημειωθεί πως οι εθελοντές αγγίζουν τους 25 και ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
● Η πρόεδρος Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας Βούλα Κουβάτσου δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την φετινή 24η διοργάνωση των αγώνων και φυσικά τον ενθουσιασμό της για την συμμετοχή δυο καλαματιανών αθλητριών τις Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου : «24 χρόνια εδώ…. Έχουμε περάσει πολλά, ελπίζουμε και φέτος να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση και οι αγωνιζόμενες να φύγουν ευχαριστημένες και από το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και από την φιλοξενία μας.
Να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές μας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κα Αλειφέρη για την βοήθειά της, τον Δήμο Καλαμάτας και το δήμαρχο κ. Νίκα και τον πρόεδρο του αθλητικού Φορέα κ. Μπασακίδη για την στήριξή τους. Σε ότι χρειαστήκαμε ήταν δίπλα και μας βοήθησαν, καθώς και τους εθελοντές μας και όλο τον κόσμο που θα έρθει και θα στηρίξει την προσπάθεια των αθλητριών.
Έχουν έρθει από Ινδία, Αίγυπτο, Μαλαισία, Βραζιλία Ρουμανία, Λευκορωσία, Ελλάδα, Κύπρο και καλό θα είναι να είμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε την προσπάθειά τους.»

Απούσα από το φετινό μίτινγκ
η Εθνική Ανσάμπλ που βρίσκεται ήδη στο Ρίο
Προολυμπιακή χρονιά φέτος κι όλοι ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο. Εκεί μάλιστα βρίσκεται ήδη η Εθνική Ελληνική ομάδα του Ανσάμπλ όπου μετέχει σε test event «Ελπίζουμε να έχει θετική έκβαση η προσπάθειά τους και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς φέτος στο Ρίο.» είπε η κα Κουβάτσου που επίσης ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της Βαρβάρας Φίλιου «Η Βαρβάρα Φίλιου δεν είναι σίγουρο ότι αγωνιστεί έχει έναν τραυματισμό στο πόδι, είναι με ενέσεις και περιμένουμε εάν θα υπάρξει καλυτέρευση καθώς αγαπάει τον αγώνα και δεν θέλει να τον χάσει…»


Καλές θέσεις κυνηγούν
Αθανασουλάκη και Πουλοπούλου
Στους αγώνες τον ΦΟΚ εκπροσωπούν οι Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου, οι οποίες στο Πανελλήνιο ήταν 3η και 9η αντίστοιχα.
Η Αθανασουλάκη χάρη στην βαθμολογίας της στο Πανελλήνιο συμμετείχε σε test event που έγινε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή και βάση της βαθμολογίας της έχει πιθανότητες να συμμετάσχει στη σύσταση της εθνικής ομάδας για τη συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ισραήλ.
Οι δυο καλαματιανές αθλήτριες θα επιδιώξουν μέσα από τα προγράμματά τους να ενθουσιάσουν το κοινό και φυσικά να αποσπάσουν καλές θέσεις στη βαθμολογία.




«Τοπ» όνομα η λευκορωσίδα
Halkina Katsiaryna
Σπουδαιότερο όνομα στους φετινούς αγώνες είναι η Halkina Katsiaryna από τη Λευκορωσία, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι διακρίσεις της Halkina Katsiaryna:
● Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2015, κέρδισε 3 μετάλλια:2η στο Σύνθετο ομαδικό και 3η στο στεφάνι και τις κορόνες
● Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Χόλων -Ισραήλ 2015 4η στις κορόνες, μπάλα και κορδέλα.
● Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Λισαβόνα - Ισπανία 2015 6η στο Σύνθετο Ατομικό, 3η στο στεφάνι, και κορύνες, 4η στην μπάλα και κορδέλα
● Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τασκένδη Ουζμπεκιστάν 2015 5η στο Σύνθετο Ατομικό, 2η στις κορύνες, 3η στην κορδέλα, μπάλα
● Στην Πανεπιστημιάδα 2015 4η σε κορύνες, 8η στην κορδέλα και στο στεφάνι.
● Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγάρδη- Γερμανία 2015, 2η στο Σύνθετο Ομαδικό, 8η στην μπάλα

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4: Αφίξεις αποστόλων
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα 09:00-22:00:Προπονήσεις
Ώρα 19:00:Τεχνική σύσκεψη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα 16:30:Κλήρωση κριτών
Ώρα 17:30-18:50:Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων -Σχοινάκι, Στεφάνι
Ώρα 18:50 -19:00:Διάλλειμα
Ώρα 19:00-19:10:Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων -5 Μπάλες
Ώρα 19:10-19:30:Τελετή έναρξης
Ώρα 19:30-20:50:Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών -Στεφάνι, Μπάλα
Ώρα 20:50-21:00:Διάλλειμα
Ώρα 21:00-21:15:Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών -5 Κορδέλες
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα 17:00 -18:20:Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων - Μπάλα,Κορύνες
Ώρα 18:20 -18:30:Διάλλειμα
Ώρα 18:30 -18:40:Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων -5 Μπάλες
Ώρα 18:40 -18:50:Διάλλειμα
Ώρα 18:50 - 20:10:Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών - Κορύνες, Κορδέλα
Ώρα 20:10-20:20:Διάλλειμα
Ώρα 20:20 -20:35:Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών - 2 Στεφάνια/ 6 Κορύνες
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα 08:30 -11:00:Προπονήσεις
Ώρα 13:00: Κλήρωση κριτών
Ώρα 14:00 - 14:25:Τελικός ατομικού νεανίδων - Σχοινάκι
Ώρα 14:25 -14:50:Τελικός ατομικού νεανίδων - Στεφάνι
Ώρα 14:50 - 14:55:Διάλλειμα
Ώρα 14:55 -15:20:Τελικός ατομικού νεανίδων - Μπάλα
Ώρα 15:20 -15:45:Τελικός ατομικού νεανίδων - Κορίνες
Ώρα 15:45 - 15:55:Διάλλειμα
Ώρα 15:55 - 16:05:Τελικός ομαδικού νεανίδων - 5 Μπάλες
Ώρα 16:05 - 16:30:Τελικός ατομικού γυναικών - Στεφάνι
Ώρα 16:30 - 16:55:Τελικός ατομικού γυναικών - Μπάλα
Ώρα 16:55 -17:05:Διάλλειμα
Ώρα 17:05 - 17:20:Τελικός ομαδικού γυναικών -5 Κορδέλες
Ώρα 17:20 - 17:45:Τελικός ατομικού γυναικών - Κορύνες
Ώρα 17:45 - 18:10:Τελικός ατομικού γυναικών - Κορδέλα
Ώρα 18:10 -18:25:Τελικός ομαδικού γυναικών - 2 Στεφάνια / 6 Κορύνες
Ώρα 18:25 -18:45:Γκαλά
Ώρα 18:50:Απονομές
Ώρα 21:00:Αποχαιρετιστήριο δείπνο
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Αναχώρηση αποστόλων


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου