Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Δίκτυο Σχολών της ΠΑΕ Ατρόμητος και ο Τέλος Άγρας!


  • 20η ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ: «ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ»

ΚΡΙΚΟΣ στην μεγάλη «αλυσίδα» που έχει δημιουργήσει η ΠΑΕ Ατρόμητος αποτελεί πλέον και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Τέλου Άγρα. Η ομάδα των Γαργαλιάνων αποτελεί την 20η ακαδημία που εντάσσεται στο δίκτυο σχολών του Αθηναϊκού Σωματείου σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο και μεθοδευμένο μοντέλο λειτουργίας που στόχο έχει την σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου στα παιδιά και παράλληλα τη δυνατότητα για ευκαιρίες εξέλιξης στον χώρο του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του σωματείου των Γαργαλιάνων κ. Καλκαβούρας εξ αρχής στόχος της νέας διοίκησης ήταν να επακολουθήσει ένα νέο μοντέλο σύμφωνο με τη φιλοσοφία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, δίνοντας προτεραιότητα στον ίδιο τον αθλητή στον οποίο ως Σύλλογος επιδιώκει να διδάξει υγιές και σωστό ποδόσφαιρο και συνάμα να τους προσφέρει ευκαιρίες.
«Από την αρχή της χρονιάς με το νέο Δ.Σ. ψάξαμε να βρούμε κάποιες ομάδες της Α’ Εθνικής, οι οποίες δουλεύουν σωστά με τις Ακαδημίες και προωθούν στην ανδρική τους ομάδα πολλά παιδιά απ’ αυτές. Εν τέλει επιλέξαμε δυο ομάδες, του Ατρόμητου και του Πανιωνίου και κατόπιν συναντήσεων και συζητήσεων που έγιναν με τους ανθρώπους του Ατρομήτου σε συνεργασία εμού, του προπονητή μας Γιώργου Πολυμενέα και του υπεύθυνου του παιδικού τμήματος Σπύρου Λυμπερόπουλου, κι αφού έγινε μια πρώτη επαφή είδαμε ότι έχουμε κοινά σημεία και πολλά οφέλη από τη συνεργασία αυτή, ειδικά στον τομέα της τεχνογνωσίας» είπε και συνέχισε: «Πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για τις Ακαδημίες και δευτερευόντως να έχει μια καλή πορεία η μεγάλη ομάδα. Επενδύουμε στις ακαδημίες. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόσουμε ένα πρότυπο που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και αναζητήσαμε εξ αρχής αυτή τη συνεργασία. Θέλουμε ένα σύστημα από 9χρονα  και 10χρονα παιδιά πού από τις Ακαδημίες θα προωθούνται στην ανδρική ομάδα. Δεν θέλουμε απλά τα παιδιά των ακαδημιών να πιάνουν μια μπάλα για να παίξουν, αλλά να τους διδάσκεται η ίδια τακτική της μεγάλης ομάδας, ώστε κάποια στιγμή προωθούμενα σε αυτή να ξέρουν την τακτική και αμέσως να παίζουν έχοντας ήδη μπει στο κλίμα. Όπως δηλαδή λειτουργία μια ομαδική σχολή ποδοσφαίρου.»

Το καλωσόρισμα της ΠΑΕ Ατρομήτου: 

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την εικοστή (20η) Ακαδημία Ποδοσφαίρου που εντάσσεται στο δίκτυο σχολών της ομάδας έχοντας ως σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ελλάδα».
Είναι ο Τέλος Άγρας που ιδρύθηκε το 1952 κι έχει έδρα τους Γαργαλιάνους.
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε ανάμεσα στον υπεύθυνο του δικτύου Σχολών Τόλη Αποστόλου και του προέδρου του μεσσηνιακού συλλόγου Παναγιώτη Καλκαβούρα ο οποίος δήλωσε στο atromitosfc.gr τα εξής:
«Ευχαριστούμε τον Ατρόμητο Αθηνών που αποδέχθηκε την πρόταση μας για τη συνεργασία μας, όσον αφορά το κομμάτι των ακαδημιών. Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα του Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων, η συνεργασία της με μια ομάδα που σε επίπεδο ανδρών αγωνίζεται στην Super League της Ελλάδος και σε επίπεδο ακαδημιών από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που παίχτες της έχουν φθάσει να αποτελούν αναπόσπαστα στελέχη της ανδρικής ομάδας  Με τη συνεργασία μας αυτή ευελπιστούμε να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των ακαδημιών μας μέσω της τεχνογνωσίας που θα μας προσφέρει το τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών του Ατρομήτου. Εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε ώστε από τη συνεργασία μας αυτή, ο Ατρόμητος να αποκτήσει πρόσβαση στους γεμάτους ταλέντο μικρούς ποδοσφαιριστές της Τριφυλίας αλλά και ευρύτερα της Μεσσηνίας. Κύριο μέλημά μας θα είναι όλα τα ταλέντα των ακαδημιών μας να δοκιμαστούν στις ελπιδοφόρες ακαδημίες του Ατρομήτου, όπου κάθε ταλέντο μπορεί αξιοκρατικά να αποδείξει την αξία του και να κάνει καριέρα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και ας μην ξεχνάμε ότι στόχος των ακαδημιών δεν είναι να αναδείξουν καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά να αναδείξουν καλές προσωπικότητες και κυρίως καλούς ανθρώπους. Γι αυτό και το σύνθημα των ακαδημιών του Τέλου άγρα είναι σήμερα παιδιά και αύριο ολοκληρωμένοι άνθρωποι και από την μεταξύ μας επικοινωνία συμπεράναμε ότι συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Ατρομήτου.
Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον προέδρου του Ατρομήτου Κύριο Σπανό και τον υπεύθυνο των ακαδημιών κύριο Αποστόλου για την αποδοχή της πρότασής μας αλλά και την σωστή δουλειά που τόσα χρόνια έχει γίνει στην ομάδα αυτή. Έχουν καταφέρει κάτι πρωτόγνωρο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουν μια ακαδημία πρότυπο, η οποία για πολλά συνεχόμενα έτη να τροφοδοτεί με αναντικατάστατα στελέχη την ανδρική ομάδα.
Ευχόμαστε όλοι μας από το Δ.Σ. του Τέλου Άγρα, αυτή η συνεργασία να αποκτήσει μακροχρόνια πνοή και να προσφέρει στα νέα παιδιά της πόλεως των Γαργαλιάνων- και όχι μόνο- τη διέξοδο προς τον αθλητισμό που όλοι επιθυμούμε».

Καλκαβούρας:
«Είμαστε ευχαριστημένοι»

Τη φετινή χρονιά ο Τέλος Άγρας συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Μεσσηνίας και στην πρόσφατη πρεμιέρα αν και παρουσίασε θετική εικόνα, παρόλα αυτά ξεκίνησε με το αριστερό χάνοντας με 3-1 από την «Καλαμάτα».
Ερωτηθείς για την μεγάλη ομάδα και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος των Γαργαλιάνων εξέφρασε την αισιοδοξία του μιλώντας όχι μόνον ως παράγοντας του Σωματείου αλλά και ως απλός φίλαθλος: «Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με εμφάνιση της ομάδας. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους παίκτες μας και θα πορευθούμε με γνώμονα το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μας ενδιαφέρει ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αυτό εξάλλου συμφωνήσαμε με τον κ. Πολυμενέα όταν ήλθαμε σε συμφωνία».
Τέλος, να θυμίσουμε πως όπως έχουν ήδη προαναγγείλει οι παράγοντες του Τέλου Άγρα  από το καλοκαίρι, στα πλάνα είναι η συμμετοχή του συλλόγου σε προπονητικά καμπ στην Αθήνα καθώς και η διοργάνωση δυο τουρνουά στους Γαργαλιάνους την περίοδο του Πάσχα και τον προσεχή Ιούνιο.

Σ.Τρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου