Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

6, 7 ΚΑΙ 8 ΜΑΪΟΥ 2016 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων
Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ




ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 6, 7 και 8 Μαΐου το κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης φορά τα καλά του για να υποδεχθεί τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης. Οικοδεσπότης ο Σύλλογος «Αριστόδημος». Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης.
Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Μεσσήνης από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2016, ενός ολυμπιακού αθλήματος με πολλές διακρίσεις για τη χώρα μας που συνοδεύεται και με μόρια για τους μαθητές που θα το ακολουθήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις!
Η σπουδαία και πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση αποτελεί επίσης μια προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του συλλόγου ΤΗΣ Μεσσήνης να γνωρίσουν οι μαθητές από τους πλέον αρμόδιους το όμορφο ολυμπιακό άθλημα της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης, καθώς και της ευρύτερης έννοιας του αθλητισμού, του πρωταθλητισμού και τα ιδεώδη του ολυμπισμού.

Η "γέννηση" του Αθλητικού Παλαιστικού
Συλλόγου Μεσσηνίας «Αριστόδημος»
Η "γέννηση" του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας «Αριστόδημος» αποτελεί πρόσφατο γεγονός όνειρο ωστόσο αρκετών στην περιοχή μας. Στόχος του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου της Μεσσήνης που παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος τον Μάιο, είναι «η διάδοση, προβολή και προώθηση της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ως ένα ασφαλές και δυναμικό άθλημα το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν και τα δύο φύλα από μικρή ηλικία δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα, εκτός από τα μόρια που προ είπαμε, να μάθουν τεχνικές και τρόπους εκγύμνασης από πρωταθλητές και ολυμπιονίκες δυναμώνοντας νου και σώμα. Εκτός από το γνωστό σε όλους ρητό των αρχαίων Ελλήνων «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», στην ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη θα μάθουν και το ρητό «Η τέχνη νικάει τη δύναμη». Με αφορμή λοιπόν όλων των παραπάνω, θεωρήσαμε αναγκαίο να ιδρύσουμε έναν αθλητικό σύλλογο, με τη βοήθεια της ομοσπονδίας, του προέδρου Δημήτρη Κολιτσόπουλου καθώς και του πρώην πρωταθλητή (1981) και συντοπίτη μας Φώτη Αθανασόπουλου, με την επωνυμία «Αριστόδημος», (ο οποίος ήταν βασιλιάς της Μεσσήνης) και αφορά όλη τη Μεσσηνία.» αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου και εν συνεχεία ξεδιπλώνουν το «κουβάρι» των στόχων του συλλόγου σε τοπικό επίπεδο καλώντας όλο τον κόσμο να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης στην περιοχή μας, με γνώμονα την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε» και βεβαίως την ανάδειξη νέων ταλέντων και μελλοντικών πρωταθλητών:
«Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η προαγωγή, η διάδοση, η επίβλεψη του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης αλλά και παντός κλάδου του αθλητισμού όπως βόλεϊ, τοξοβολία, χειροπάλη κ.λπ.
Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα διοργάνωσης και συμμετοχής αγώνων – τουρνουά, τοπικά και πανελλήνια καθώς και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στον τόπο μας πάντα με τη βοήθεια και την έγκριση της ομοσπονδίας και του ευρύτερου κράτους.
Μη ξεχνάμε ότι ο σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και την βοήθεια όλων των Μεσσήνιων που με την εγγραφή τους θα συμβάλλουν με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 20 ευρώ, στην υλοποίηση των διοργανώσεων που προαναφέραμε.
Όποιος λοιπόν επιθυμεί και θέλει να συμβάλλει ως μέλος ή ως χορηγός στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου καλείται να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη νομική σύμβουλο Ελένη Τσέλιου (τηλ. 27220 24911 ώρες γραφείου).


Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν στόχο την ανάδειξη καινούριων ταλέντων, μελλοντικών πρωταθλητών, την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε». Στόχος μας είναι τα παιδιά και η νεολαία μας γενικότερα να γνωρίσουν και να ενταχθούν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες γνωρίζοντας τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό σε σωστές και ασφαλείς βάσεις. Η ανάδειξη έστω και ενός πρωταθλητή από τον τόπο μας θα είναι το μεγαλύτερο βραβείο για μας.
Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση σε όλους τους συντοπίτες μας Μεσσήνιους, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας ως μέλη ή χορηγοί στο σύλλογό μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στον τόπο μας με τα γνωστά σε όλους μας οφέλη. Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν και θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του σκοπού όπως και εσάς…»

Επίσκεψη Ελλήνων Ολυμπιονικών
στα σχολεία της Μεσσήνης
Με την ευκαιρία που τους δίδεται με την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παίδων και Κορασίδων το Μάιο στη Μεσσήνη, Έλληνες Ολυμπιονίκες πρόκειται να μιλήσουν για τα οφέλη της άθλησης του νου και του σώματος ασπαζόμενοι το γνωμικό πως «Η Τέχνη νικάει τη Δύναμη» σε σχολεία της Μεσσήνης στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στις 12 του μηνός.

Για την ιστορία να πούμε μερικά μόνον από τα ονόματα των αθλητών που είτε έχουν ανεβεί στο βάθρο των νικητών σε μεγάλες διοργανώσεις με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες είτε έχουν κατορθώσει να αναδείξουν το άθλημα μέσα από τις δικές τους επιτυχημένες εμφανίσεις είναι πρωτίστως η Ολυμπιονίκης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζύγουρη, η Ολυμπιονίκης Μαρία Λουίζα Βρυώνη αλλά και οι διακεκριμένοι αθλητές Χρήστος Γκίκας, Ηλίας Μπούκης, Βασίλης Μπούκης, και Μαρία Ζαχαριάδη. Ορισμένους εκ των οποίων δεν αποκλείεται να δούμε στη Μεσσήνη τόσο στις 12 Απριλίου στις επισκέψεις σε σχολεία της Μεσσήνης όσο και στη διάρκεια των αγώνων τον Μάιο.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ "ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ"
    https://www.facebook.com/groups/775678299233118/

    ΑπάντησηΔιαγραφή