Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΠΕΙΑΣ

Υδραυλικές, ξυλουργικές εργασίες και 
περιφράξεις σε σχολικές μονάδες και αλλαγές φωτιστικών σωμάτων

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ανάδειξης μιας περιοχή που μοιάζει με επίγειο παράδεισο κάνει από την πρώτη κιόλας ημέρα ο εντεταλμένος στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας, Ηλίας Πετρόπουλος ο οποίος ήδη σημειώνει πρόοδο μέσα από σωστό προγραμματισμό και φυσικά συλλογική δουλειά.
Μια από τις προτεραιότητες του κ. Πετρόπουλου είναι η άμεση επικοινωνία με τους συμπολίτες του και συλλόγους- σωματεία και φορείς, με τους οποίους συνομιλεί και ανταλλάσει και επεξεργάζεται σκέψεις και προτάσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητας όλων.
«Η συνεργασία με συλλόγους, σωματεία, φορείς είναι αναγκαία, έτσι ώστε ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί από κοινού να βάλουν έναν κοινό σκοπό: την ανάπτυξη του τόπου μας…
Πράγματα που οι συνδημότες μου νόμιζαν ότι πλέον δεν υπάρχουν πια, πως ξεχαστήκαν, τολμώ και λέω πως είμαστε η δημοτική αρχή που νοιάζεται για όλα τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης. Άλλωστε η περιοχή μας είναι τουριστική και είναι αυτά τα έργα με την αντιδιαβρωτική προστασία, όπως και πεζοδρόμια σε παραλιακούς οικισμούς, έργα ανάπτυξης που πάνε «πακέτο» με την τουριστική ανάπτυξη!» είπε ο κ. Πετρόπουλος και συνέχισε: «Οφείλουμε να αναδείξουμε το τόπο όπως του αρμόζει και να τον προστατεύσουμε, είμαι πολύ αισιόδοξος», είπε ο κ. Πετρόπουλος από την πρώτη ημέρα στη νέα του θέση άρχισε να κοιτάζει στο αύριο με γνώμονα το καλύτερο αρχίζοντας σιγά σιγά να βρίσκει τις αναγκαίες χρυσές τομές σε όλα τα μέτωπα που θα βάλουν τέλος στους προβληματισμούς του χθες.
Μέλημα μας είναι να δουλέψουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο και αυτό πράττουμε μέσα στην καθημερινότητάς μας. Οι συνδημότες μας θέλουν τοπικούς άρχοντες ονειροπόλους, οραματιστές, με πρόγραμμα και λύσεις. Πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε την μάχη μας κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν».

ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ορισμένες από τις εργασίες που ήδη τρέχουν αφορούν στον ευπρεπισμό και την καλαισθησία μιας περιοχής που κατ’ ουσίαν θεωρείται τουριστική, πέραν βεβαίως των μεγάλων έργων (Βιολογικός, αντιδιαβρωτική προστασία, Κέντρο Υγείας κ.α.)
Ξεκίνησε η αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, όπου παράλληλα μια ακόμη αισθητική παρέμβαση που παράλληλα στοχεύει στην προστασία των πολιτών αφορά σε ένα ποτάμι στην είσοδο, το οποίο σκεπάζετε με τσιμέντο, όπου το σημείο κρίνεται αρκετά επικίνδυνο για ατύχημα.

Ορισμένες παρεμβάσεις γίνονται επίσης σε σχολικές μονάδες. Ειδικότερα γίνονται περιφράξεις στο δημοτικό Σχολείο και στο γυμνάσιο Αίπειας υδραυλικές και ξυλουργικές εργασίες, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται κοπή δένδρων.
Πρόσφατα στην περιοχή διοργανώθηκε συναυλία τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τις ανάγκες του Γυμνασίου Λογγάς, τα οποία ήδη έχουν δοθεί στο διευθυντή του σχολείου.

Κίνητρο ώστε η περιοχή να αναπτύσσεται σταθερά αποτελεί και η ύπαρξη πολλών εξοχικών κατοικιών γερμανικής και αγγλικής πέραν βεβαίως της ελληνικής ιδιοκτησίας, «Το γεγονός πρέπει να προστατεύσουμε, καθώς η περιοχή μας μπορεί και έχει τις δυνατότητες για μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, όπως βεβαίως και αγροτική ανάπτυξη.
Όπως και η πολιτιστική -εκκλησιαστική περιουσία μας, είναι κι αυτό κομμάτι του μυστικού της επιτυχίας μιας περιοχής. Στην Αίπεια γίνεται παντρειά των στοιχείων αυτών και μέλλει να είναι η συνταγή της επιτυχίας!», δήλωσε εν τέλει ο κ. Πετρόπουλος που άοκνος συνεχίζει το σπουδαίο έργο ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας.

Σ.Τρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου