Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

6-7 Μαΐου ο «Αριστόδημος» υποδέχεται την τελική φάση του Πανελληνίου Παίδων/ ΚορασίδωνΕλληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης

121 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 20 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ




Ο ΧΡΟΝΟΣ μετρά αντίστροφα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, μια σπουδαία διοργάνωση για την πόλη της Μεσσήνης και το άθλημα της πάλης. Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα Πάλη που θα διεξαχθεί στο Κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης το διήμερο 6 και 7 Μάιου 2016.
Στους αγώνες πρόκειται να λάβουν μέρος εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες που πήραν την πρόκριση από τις δύο προκριματικές φάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 20 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη και στις 2 και 3 Απριλίου στην Αθήνα. Οι πρωταθλητές που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της Μεσσήνης, πρόκειται να στελεχώσουν τα Εθνικά μας συγκροτήματα τα οποία θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα…
Πρώτος προορισμός της εθνικής μας ομάδας θα είναι στις 28-29 Μάιου η Τουρκία όπου θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Τουρνουά Πάλης, το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου θα βρεθούν στη Σερβία για ένα ακόμη Διεθνές Τουρνουά, το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου θα λάβουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σουηδία. Στις 17 και 18 Σεπτέμβριου θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γεωργία και τέλος στις 15 και 16 Οκτωβρίου θα μεταβούν στη Ρουμανία όπου θα συμμετέχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης.

Κομβικής σημασίας για την ανάληψη τηςδιοργάνωσης η "γέννηση" του «Αριστόδημου»

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα Πάλη συνδιοργανώνουν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αθλητικό Σύλλογο Μεσσηνίας «Αριστόδημο».
Κομβικής σημασίας για την υποδοχή και διοργάνωση μιας τόσο σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης αποτελεί η «γέννηση» του συλλόγου πάλης "Αριστόδημος". Μια αθλητική γιορτή που θα φέρει στην πόλη της Μεσσήνης 121 αθλητές, 20 αθλήτριες από 50 Συλλόγους ολόκληρης της Ελλάδας, 55 προπονητές, 6 γραμματείς, 17 διαιτητές, 15 Διοικητικά Συμβούλια. Επίσης θα παραβρεθούν 20 Ολυμπιονίκες, ο υπουργός αθλητισμού, Γ.Γ Αθλητισμού, υπουργοί, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης, Περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης, Καλαμάτας, Πύλου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Διοικητές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμεναρχείου κ.α. επίσημοι της Μεσσηνίας, 31 σύλλογοι Μεσσήνης και Μεσσηνίας και φυσικά πλήθος συγγενών και φίλων των συμμετεχόντων αθλητών.
Κατά τη τελετή των απονομών ο Σύλλογος «Αριστόδημος» θα βραβεύσει όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν, τους ολυμπιονίκες, όπως επίσης τους επίσημους.

Πρώτη γνωριμία με τον
νεοσύστατο «Αριστόδημο»

Η διοργάνωση αυτή δίνει στον νεοϊδρυθέντα Συλλόγου της Μεσσήνης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πρώτη κατ’ ουσίαν γνωριμία με το μεσσηνιακό και ευρύτερο κοινό. Αν και υπό σύσταση ακόμη, ο «Αριστόδημος» έχει ξεκινήσει με δυναμισμό και διάθεση το έργο του (η κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων δεν δύναται ακόμη ελέω της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων και νομικών της χώρας) φέρνοντας στην περιοχή μας μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση όπως η τελική φάση του πανελληνίου.
Το Δ.Σ απαρτίζεται από 85 και πλέον ιδρυτικά μέλη και επικεφαλής (πρόεδρος) είναι ο Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος, Ταμίας ο Θεόδωρος Μπούτσης, γραμματέας ο Δημήτρης Χαρλέπας και μέλος ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος.
Στόχος του η διάδοση, η προβολή και η προώθηση της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης, ως ένα ασφαλές και δυναμικό άθλημα. Ένα άθλημα με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν αγόρια και κορίτσια από αρκετά μικρή ηλικία, και μέσα από το οποίο να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να βάλουν την γυμναστική στην καθημερινότητά τους και γιατί όχι να ακολουθήσουν ένα καθαρά αγωνιστικό μονοπάτι, αναδεικνυόμενοι ως οι νέοι πρωταθλητές της ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης στη χώρα μας.
«Η διοργάνωση αυτή ήρθε στη Μεσσήνη χάρη στη δημιουργία του νεοϊδρυθέντα συλλόγου μας, ώστε η ομοσπονδία με αυτό το τρόπο να κάνει το σύλλογό μας γνωστό στο ευρύ κοινό. Η "γέννηση" του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας «Αριστόδημος» αποτελεί πρόσφατο γεγονός όνειρο ωστόσο αρκετών στην περιοχή μας. Στόχος του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου της Μεσσήνης που παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος τον Μάιο, είναι «η διάδοση, προβολή και προώθηση της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ως ένα ασφαλές και δυναμικό άθλημα το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν και τα δύο φύλα από μικρή ηλικία δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα, εκτός από τα μόρια που προ είπαμε, να μάθουν τεχνικές και τρόπους εκγύμνασης από πρωταθλητές και ολυμπιονίκες δυναμώνοντας νου και σώμα. Εκτός από το γνωστό σε όλους ρητό των αρχαίων Ελλήνων «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», στην ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη θα μάθουν και το ρητό «Η τέχνη νικάει τη δύναμη». Με αφορμή λοιπόν όλων των παραπάνω, θεωρήσαμε αναγκαίο να ιδρύσουμε έναν αθλητικό σύλλογο, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, του προέδρου Δημήτρη Κολιτσόπουλου καθώς και του πρώην πρωταθλητή (1981) και συντοπίτη μας Φώτη Αθανασόπουλου, με την επωνυμία «Αριστόδημος», (ο οποίος ήταν βασιλιάς της Μεσσήνης) και αφορά όλη τη Μεσσηνία.» αναφέρουν οι άνθρωποι του Συλλόγου και εν συνεχεία ξεδιπλώνουν το «κουβάρι» των στόχων του συλλόγου σε τοπικό επίπεδο καλώντας όλο τον κόσμο να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης στην περιοχή μας, με γνώμονα την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε» και βεβαίως την ανάδειξη νέων ταλέντων και μελλοντικών πρωταθλητών.» αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος και εν συνεχεία αναφέρεται στους στόχους του πρώτη Συλλόγου πάλης στην Μεσσηνία: «Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η προαγωγή, η διάδοση, η επίβλεψη του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης αλλά και παντός κλάδου του αθλητισμού όπως βόλεϊ, τοξοβολία, χειροπάλη κ.λπ.
Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα διοργάνωσης και συμμετοχής αγώνων – τουρνουά, τοπικά και πανελλήνια καθώς και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στον τόπο μας πάντα με τη βοήθεια και την έγκριση της ομοσπονδίας και του ευρύτερου κράτους.
Μη ξεχνάμε ότι ο σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και την βοήθεια όλων των Μεσσήνιων που με την εγγραφή τους θα συμβάλλουν με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 20 ευρώ, στην υλοποίηση των διοργανώσεων που προαναφέραμε. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν στόχο την ανάδειξη καινούριων ταλέντων, μελλοντικών πρωταθλητών, την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθε». Στόχος μας είναι τα παιδιά και η νεολαία μας γενικότερα να γνωρίσουν και να ενταχθούν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες γνωρίζοντας τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό σε σωστές και ασφαλείς βάσεις. Η ανάδειξη έστω και ενός πρωταθλητή από τον τόπο μας θα είναι το μεγαλύτερο βραβείο για μας.
Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση σε όλους τους συντοπίτες μας Μεσσήνιους, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας ως μέλη ή χορηγοί στο σύλλογό μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στον τόπο μας με τα γνωστά σε όλους μας οφέλη. Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν και θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του σκοπού όπως και εσάς…»


Κάλεσμα εθελοντών

Κάλεσμα προς τους εθελοντές απευθύνουν τα μέλη του Δ.Σ. ώστε το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Μάιου, να συμβάλουν με την εθελοντική τους δράση, ώστε οι αγώνες που θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Δ.Σ. και μέσω της σελίδας του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας "Αριστόδημος" στο facebook (https://www.facebook.com/groups/775678299233118/)

Πρόγραμμα αγώνων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ
Ώρα 16:00 -20:00: Ζύγιση αθλητών/τριών
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016
Ώρα 09:30 Προκριματικοί Αγώνες
Ώρα 17:00 Επίσημη Τελετή Έναρξης
Ώρα 17:30-19:30 Τελικά - Απονομές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου