Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ 3ο ΤΕΛΙΚΟ Η «KALAMATA B.C.» ΚΕΡΔΙΣΕ 6-55 ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η «Μαύρη Θύελλα» κέρδισε το μεγάλο στοίχημα…
και του χρόνου παίζει Γ΄ Εθνική!!!

Φωτό: kalamata24


ΝΑΤΟΙ νάτοι οι πρωταθλητές… «Καλαμάτα B.C.» - Δρομείς Τρίπολης 61-55!!! Η «Μαύρη Θύελλα» των παρκέ …το ’πε και το ’κανε! Σήμερα το ταξίδι έφτασε στον τελικό προορισμό του …στην Γ΄ Εθνική!!!
Κάνοντας από την αρχή μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, επιλέγοντας πρόσωπα με εμπειρία, γνώση και ταλέντο, από διοίκηση μέχρι προπονητές και παίκτες το όραμα ήταν κοινό… μια ομάδα στα μεγάλα σαλόνια! Η άνοδος στη Γ΄ Εθνική! Η μπασκετική «Μαύρη Θύελλα» έβαλε το μεγάλο στοίχημα και μετά από σκληρή και μεθοδική δουλειά κατόρθωσε να το κερδίσει …
Χρειάστηκε υπομονή κι επιμονή και τρεις τελικοί, το όνειρο όμως προ λίγων ωρών έγινε πραγματικότητα με τον φοβερό κόσμο να προσφέρει τα μέγιστα…
Πραγματικά, τόσο πολύ κόσμο σε γήπεδο μπάσκετ δεν είχαμε ξαναδεί! Περίπου 1500 άτομα γέμισαν και τις δυο κερκίδες (βόρεια και νότια) του κλειστού γυμναστηρίου της «Τέντας». Ο κόσμος - στην πλειοψηφία του καλαματιανοί φίλαθλοι και ορισμένοι από την Τρίπολη - θέλησε με την παρουσία και το χειροκρότημα του να συμμετέχει στον σημερινό θρίαμβο και το κατάφερε, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδωσε παλμό και δημιούργησε μια φοβερή αθλητική ατμόσφαιρα, δίχως κανένα παρατράγουδο, συμβάλλοντας σε μια εικόνα πραγματικής αθλητικής γιορτής…
Ο μεγάλος τελικός προσέφερε θέαμα, είχε αγωνία και σασπένς και παίχθηκε στο 50-50% αφού και δυο ομάδες μέχρι το ημίχρονο ήταν κοντά στο σκορ και διεκδικούσαν με πάθος την κατάκτηση της κούπας, ενώ και στη συνέχεια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου…
Η «Μαύρη Θύελλα» δεν είχε απλά τα ψυχικά αποθέματα, αλλά την απαραίτητη διάρκεια, την υπομονή και φυσικά τον μπασκετικό «τσαμπουκά» να παραμείνει ψύχραιμη υπό την πίεση που άσκησαν οι Δρομείς κατορθώνοντας να επιβάλει το δικό της παιχνίδι και στο φινάλε να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική!


Γιώργος Γιαννουκάκης:«…υπερβάλλαμε εαυτούς»

Ο Γιώργος Γιαννουκάκης μπορεί να χαρακτηριστεί ως MVP του αγώνα και της χρονιάς, προσέφερε κάθε ψήγμα αισιοδοξίας και ελπίδας και παίζοντας με ψυχή και τσαμπουκά έβαλε το δικό του λιθαράκι
«Ήταν μια μεγάλη επιτυχία, στην πρώτη χρονιά που ιδρύθηκε η ομάδα και ήθελε να πάει για πρωτάθλημα! Έπρεπε να αποβάλλουμε το άγχος που είχαμε όλη την χρονιά εάν θα το πάρουμε όχι, τελικά τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολο… υπερβάλλαμε εαυτούς, αντέξαμε στην πίεση και έτσι πήραμε το πρωτάθλημα!»
Με καλά λόγια μίλησε για τους αντίπαλους Δρομείς: «Πολλή καλή ομάδα. Είναι η μόνη ομάδα που μας κέρδισε δυο φορές… Ήταν πιστεύω 50-50% και ο τελικός, απλά δείξαμε συγκέντρωση, κάναμε αυτά που μας είχε πει ο προπονητής μας και κερδίσαμε»… ερωτηθείς που το αφιερώνει: «Σε όλη την ομάδα!»


Δημήτρης Τσικούρης«…υπομονή, επιμονή και τα καταφέραμε!»

Ένας άλλος MVP, ο Δημήτρης Τρικούρης πάλεψε εξίσου σκληρά προσφέροντας κι αυτός, όπως και όλοι οι συναθλητές του, όλο του το είναι στην φετινή προσπάθεια για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας που πέτυχε το στοίχημα της ανόδου μετά από έναν μόλις χρόνο ζωής!
«Ξεκινήσαμε με μεγάλες προσδοκίες τη χρονιά, μαζέψαμε ένα πολύ καλό υλικό, από προπονητές, παίκτες, γενικότερα όλο το staff. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ήμασταν το φαβορί από την αρχή και αυτό δυσκόλευε το έργο μας. Υπήρχε ένταση, μεγάλη πίεση, πάντοτε άλλωστε το φαβορί είναι θεωρητικά ο πιο δυνατός και σχεδόν πάντα το βάρος είναι μεγαλύτερο! Κάναμε όμως υπομονή, δείξαμε επιμονή, πολλή προπόνηση και τα καταφέραμε.
Συγχαρητήρια σε όλο το φίλαθλο κοινό που μας υποστήριξε, συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου».
Που αφιερώνει την κούπα; «Την αφιερώνω στον προπονητή μου, στην ομάδα μου, στη διοίκηση και σε όλο αυτό τον υπέροχο κόσμο που μας βοήθησε και μας στήριξε πάρα πολύ και εδώ και στην Τρίπολη και σε όλο τον κόσμο που ήταν κοντά μας!»


Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Θεοδωρή Γιαννακόπουλου μάζεψε μόλις δέκα πόντους με Κριμιλή (2), Γιαννουκάκη (2), Τσικούρης (2) και ένα τρίποντο του Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου, ενώ και οι Δρομείς έμειναν σε χαμηλό ποσοστό, παίρνοντας προβάδισμα πόντου με τον Δελή (2), τον πολύ καλό νεαρό Γιώργο Μπαλή (6) και μ’ ένα τρίποντο του Κοσκινά (10-11).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η «Μαύρη Θύελλα» ήταν πολλή πιο εύστοχη και έπιασε διψήφιο πόντων (20) χάρη στα εύστοχα σουτ του Γιαννουκάκη (3), δυο ξεσηκωτικά τρίποντα του Γερμανού, του Γερμανά (6), Τσκούρης (2), κι ένα τρίποντο του Κούτρη. Έτσι μπήκε μπροστά στο σκορ με 30-20 με τους Δρομείς να είναι πιο άστοχοι σε αυτό το δεκάλεπτο με μοναδικό «αντίλογο» ένα τρίποντο του Κοσκινά, τέσσερις πόντους του Κουτσογέρα και δυο του Δελή.
Το τρίτο δεκάλεπτο «εγκαινίασε» ο Μπούρης των Δρομέων με τρίποντο (30-23). Ο Κούτρης πήρε αμυντικό ριμπάουντ και πάσαρε τον Γεωργνά με τον τελευταίο να κάνει το 33-23. Δυο εύστοχες βολές δια χειρός Κριμιλή (35-29). Τρίποντο του Μπαλή μείωσε σε 35-33 για τους Δρομείς και ισοφάρισε αμέσως μετά ο Πακακώστας σε 35-35. Ο Φωτάκης ανέβασε το σκορ σε 37-35 για να ισοφαρίσει ο Μικελής (37-37). Στο σημείο αυτό το άγχος έχει αρχίζει και φαίνεται ειδικά στην Καλαμάτα, με τους Δρομείς να μην δείχνουν τόσο σίγουροι πια… Τα χειροκροτήματα και η φοβερή παρουσία του κόσμου δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα.
Δυο εύστοχες βολές του Γιαννουκάκη πήγαν το σκορ στο 39-37 και παρά τους δυο πόντους που πήρε ο Δελής, ο Γεωργανάς δεν άφησε τους Δρομείς να χαρούν κάνοντας στην εκπνοή του 10λεπτο το 41-39.
Το 4ο δεκάλεπτο άρχισε με τρίποντο δια χειρός Τσικούρη δίνοντας απόσταση στην «Καλαμάτα» πέντε πόντων (44-39). Από το σημείο αυτό η παρουσία του κόσμου γίνεται ακόμη πιο αισθητή με ασταμάτητα συνθήματα και χειροκροτήματα. Στις δυο εύστοχες βολές του Τσικούρη (48-39) «απάντησε» ο Μαρκόπουλος με τρίποντο δίνοντας πρόσκαιρη χαρά στο πάγκο της Τριπολιτσιώτικης ομάδας (48-42). Ωραίο κλέψιμο του Κούτρη από τον νεαρό Μπαλή σε αντεπίθεση της Τρίπολης και απευθείας πάσα στον Τριανταφυλλόπουλο, έστειλε τον έμπειρο γκαρντ σχεδόν ανενόχλητο στο αντίπαλο καλάθι για να κάνει το 52-46. Αποθέωση του κόσμου στο νέο τρίποντο του Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου που ανέβασε το σκορ σε 55-47. Σε 56-51 μείωσε με τρίποντο ο μαχητικός αρχηγός Α. Μπουρής για να ανεβάσει στο +7 ο captain της «μελανόλευκης» με νέα εύστοχη προσπάθεια (58-51).
Κι ενώ απομένει 1:16΄΄ ο Μπουρής κέρδισε φάουλ από τον Τσικούρη και ευστόχησε στις δυο βολές μειώνοντας σε 58-53, η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε και πάλι δια χειρός αρχηγού, με τον Τριανταφυλλόπουλο να «στρογγυλεύει» το σκορ (60-53)!  Ο Τσικούρης πέτυχε μια στις δυο βολές για το 61-55, ενώ άστοχος ήταν στην τελευταία του προσπάθεια να μειώσει ο νεαρός Μπαλής με το σκορ να παραμένει και με το σφύριγμα της λήξης…
● Διαιτησία: Αντώνης Αναστόπουλος, Λάμπρος Νάστος.
10λεπτα: 10-11, 30-20, 41-39, 61-55.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Κούτρης 3 (1 τρ.), Κριμιλής 5, Τσικούρης 13 (1 τρ.), Γιαννουκάκης 14, Γεωργανάς 9, Φωτάκης 2, Τριανταφυλλόπουλος 9 (3 τρ.), Γερμανός 6 (2 τρ.), Γαρίνης.
ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαλής 10 (1 τρ.), Παπακώστας 4, Δελλής 13 (1 τρ.), Μπούρης 11 (2), Κουτσούγερας 4, Κοσκινάς 8 (2 τρ.), Μικέλης 2, Καλούλι, Μαρκόπουλος 3 (1 τρ.), Σωτηρόπουλος.

Σίσσυ Τριάντου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου