Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου «Μη βίαιη επικοινωνία» από τον Γιώργο Τσιτσιρίγκο και βιωματικό εργαστήριο

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/5 ΣΤΟ «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ» (20:30)ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (19:00) 


ΠΟΣΟΙ από εμάς εντοπίζουμε τις δόσεις φόβου, ντροπής και ενοχής στην καθημερινότητά μας σε αυτά που λέμε και μας λένε και τί κάνουμε για αυτό;
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, το βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ» και το εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Μη βίαιη επικοινωνία» από τον Γιώργο Τσιτσιρίγκο, την Πέμπτη 19 Μάιου στις 20:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου και την Παρασκευή 20 Μάιου στις 19:00 στο βιωματικό σεμινάριο στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας.
Στο πρακτικό αυτό εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας θα πειραματιστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο να ανταποκρινόμαστε σε αυτά που μας εκφράζουν οι άλλοι άνθρωποι. Το εργαστήρι έχει βιωματικό χαρακτήρα και η εκπαίδευση γίνεται μέσα από ασκήσεις σε ζευγάρια, τριάδες και σε κύκλο.
Θα δούμε πώς μπορούμε να ακούσουμε τους άλλους και να καταλάβουμε αυτό που μας λένε πραγματικά, χωρίς να παρασυρόμαστε σε συνηθισμένες, αυτοματοποιημένες απαντήσεις αλλά και χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας.
H Μη Βίαιη Επικοινωνία (NonViolent Communication) είναι μια διαδικασία, που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από τον φόβο, τη ντροπή και την ενοχή.
Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.
Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος, συντονιστής εργαστηρίων NVC, ο οποίος διοργανώνει σεμινάρια σε ιδρύματα, οργανισμούς και μεμονωμένες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δηλώστε συμμετοχή για το βιωματικό εργαστήριο στο email: kentroneonkalamatas@gmail.com. Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δημιουργός ο Αμερικανός
ψυχολόγος Marshall Rosenberg

Δημιουργός της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι ο Marshall Rosenberg, ένας Αμερικανός ψυχολόγος. Ο Marshall παρατήρησε ότι κάποιοι άνθρωποι αποκόπτονται από αυτή τη φυσική κατάσταση της ανθρωπιάς και καταλήγουν να συμπεριφέρονται με βία και εκμετάλλευση απέναντι στους άλλους. Παράλληλα, κάποιοι άλλοι άνθρωποι καταφέρνουν να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους ακόμη και απέναντι στους ίδιους τους βασανιστές τους. Αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στη διερεύνηση αυτού του φαινομένου και των αιτιών του και ο καρπός της εργασίας του είναι η Μη Βίαιη Επικοινωνία. Ύστερα από πολλές δεκαετίες μελέτης, πειραματισμού και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους, ο Marshall δημιούργησε ένα εργαλείο που μας βοηθά να δούμε με καθαρότητα την εσωτερική μας πραγματικότητα και να ζήσουμε σε αρμονία με αυτή. Σήμερα, η Μη Βίαιη Επικοινωνία έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 65 χώρες και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο σε επίπεδο προσωπικής εξέλιξης όσο και σε επίπεδο κοινωνικής αλλαγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου