Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Μεσούσης μιας μαγικής χρονιάς…

  • ΜΕ ΤΟ «ΟΝΕΙΡΟ» ΤΟΥ ΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ» Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2020
  • ΣΗΚΩΣΕ ΔΥΟ ΚΟΥΠΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΚΑΤΕΚΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ «ΑΡΓΥΡΟΣ» ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ


ΜΕΣΟΥΣΗΣ του 2016 και ο καλαματιανός Τενίστας με Αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης έχει σπάσει όλα τα …κοντέρ! Έχει ήδη λάβει μέρος σε έξι διεθνή τουρνουά, σε τέσσερα εκ των οποίων έφτασε μέχρι τους τελικούς (στο διπλό), κατέκτησε δυο πρώτες και δυο δεύτερες θέσεις και έλαβε μέρος σ’ ένα τελικό (στο μονό) κατακτώντας την πρωτιά!
Είναι κάτι «μαγικό», όπως μας είπε, και εμείς του …βγάζουμε το καπέλο!
Παρότι δε η χρονιά μέχρι στιγμής ήταν πολλή καλή, δεν ήταν τόσο ώστε να τον στείλει στο Ρίο! Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν το βάζει κάτω και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Τόκυο και στην Παραολυμπιάδα του 2020!
Το φετινό «μενού» δεν είχε μόνο τένις αλλά και κάτι εντελώς διαφορετικό, που φαίνεται πως εξιτάρει και κινητοποιεί ακόμη περισσότερο τον λάτρη των σπορ μέσα του. Ο Γιώργος συμμετείχε φέτος σε αγώνες δρόμου!
Συγκεκριμένα έλαβε μέρος και τερμάτισε με επιτυχία στον 15ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου και στον ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας πηγαίνοντας μάλιστα στην εκκίνηση της κλασσικής διαδρομής των 42.195 χλμ!!!
Σήμερα, ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλα στη «Φ» για την παρουσία του στην Εθνική Ομάδα Τένις με αμαξίδιο, τις επιτυχίες της χρονιάς που ακόμη βρίσκεται στη μέση, τη συμμέτοχη του στον 15ο Δρόμο Αργολικού κόλπου και τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τις σκέψεις του για το μέλλον, το Ρίο, τις κοινωνικές του δράσεις μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή του στο Kalamata21, το Διεθνές τουρνουά Τένις με Αμαξίδιο «Ancient Messene Open» που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Μεσσήνη, καθώς και τις ραδιοφωνικές επισκέψεις στο στούντιο του «Άλφα» στο πλευρό του Σπύρου Χαριτάτου και φυσικά για τον νεοσύστατο σύλλογο "diaforozo".
● Συμμετοχή με την Εθνική ομάδα και πρώτη θέση στα προκριματικά στην Αττάλεια και αυτομάτως πρόκριση στο Παγκόσμιο στο Τόκυο, όπου κατακτήσατε την 7η θέση στο MG2. Είσαι ικανοποιημένος;
«Είμαι ικανοποιημένος, θα μπορούσαμε να πάμε καλυτέρα αλλά και χειρότερα!
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα μεγάλο γεγονός, συμμετέχουν 24 χώρες με πολύ καλούς παίχτες, εμείς καταφέραμε να κάνουμε δυο νίκες με Ελβετία και Μαρόκο για την κατάταξη.
Κοιτάμε μπροστά και μακάρι στο μέλλον να πετύχουμε περισσότερα.»

● Έχει βεβαίως προηγηθεί η πρωτιά στο Lithuania open, η συμμετοχή σου στο διεθνές τουρνουά στο Ζάγκεμπ-Κροατία, δυο κούπες στο Τουρνουά Βουκουρέστι όπεν, η 2η θέση στο διεθνές τουρνουά στο Σέφιλντ, Αγγλίας, και μια καλή εμφάνιση στο διεθνές τουρνουά Ίσραελ Όπεν, συμμετοχή (και φέτος) στα ΒΙΚΟΣ Street Relays. Η χρονιά έως τώρα ήταν αρκετά γεμάτη, τι έπεται όμως στη συνέχεια;
«Η χρόνια κυλάει εξαιρετικά… Το να συμμετέχεις σε 6 διεθνή τουρνουά και στα 4 να παίζεις σε τελικούς στο διπλό με 2 πρώτες θέσεις και 2 δεύτερες και ένα τελικό στο μονό με πρώτη θέση είναι μαγικό!
Το σημαντικό είναι ότι έκανα καλά παιχνίδια, είχα διάρκεια.
Αυτές τις μέρες είμαι σε τουρνουά στην Ουκρανία και θα ακολουθήσουν συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά μέχρι τέλος του χρόνου.» ενώ δεν αμέλησε να τονίσει πως σπουδαίο ρόλο σε όλα αυτά παίζει η υγεία και η στήριξη του κόσμου «Εύχομαι να είμαι καλά από υγεία και να έχω δίπλα μου ανθρώπους και εταιρείες που θα με στηρίζουν.»
● Δυο ιδιαίτερης σημασίας και αναφοράς συμμετοχές σου ήταν φέτος ο τερματισμός σου τόσο στον 15ο Δρόμο Αργολικού κόλπου, 15,5χλμ στο Ναύπλιο όσο και στον ακόμη μεγαλύτερο αγώνα, τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και μάλιστα στη κλασσική διαδρομή των 42.195 χλμ… Πως και πότε το αποφάσισες; Τι σε παρακίνησε να το κάνεις;
«Στο μαραθώνιο της  Αθήνας με παρακίνησε ο φίλος μου Διονύσης Μάλαμας. Αυτός με έβαλε στο "τρυπάκι"! Τρέξαμε μαζί και τα καταφέραμε. Είμαστε που περήφανοι για τον άθλο που καταφέραμε, συνεργαστήκαμε άψογα, το χαρήκαμε και τερματίσαμε γεροί και δυνατοί!
Ο Αργολικός δρόμος ήταν μια πιο εύκολη διαδρομή. Τρέξαμε πάλι με τον Διονύση και στο μέλλον θα τρέξουμε και σε άλλους αγώνες!»
● Σκέπτεσαι στο μέλλον να συμμετάσχεις και σε άλλες ανάλογες διοργανώσεις αφήνοντας έστω και για λίγο την ρακέτα στην άκρη;
«Είναι κάτι που μου αρέσει, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το τένις, όμως μου αρέσει και όταν μπορώ και το επιτρέπει το αγωνιστικό μου πρόγραμμα θα το κάνω.»
● Τελικά το 2016 είναι τυχερό, το Ρίο είναι κοντά;
«Το 2016 είναι εξαιρετική χρόνια. Είναι τυχερό όχι όμως τόσο για να φθάσω στο Ρίο.
Όμως με την βοήθεια και την στήριξη φίλων, προπονητών, χορηγών θα συνεχίσω να προσπαθώ για να φθάσω πιο μακριά στην Παραολυμπιάδα στο Τόκιο το 2020.»
● Παράλληλα, δραστηριοποιείσαι ακόμη περισσότερο φέτος σε θέματα που αφορούν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις διακρίσεις που επιδέχονται, στη ζωή των ΑμεΑ μέσα στη πόλη αναδεικνύοντας συνεχώς τα εμπόδια της καθημερινότητας. Τελικά πόσο αφιλόξενη παραμένει η πόλη της Καλαμάτας; Υπάρχει «φως σε αυτό το τούνελ»;
«Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που προσπαθεί, βοηθάει το γεγονός πως είναι μια " επίπεδη" πόλη, γίνονται νέα έργα που βελτιώνουν την εικόνα στην πρόσβαση. Σίγουρα υπάρχουν κενά και ελλείψεις, θέλω να πιστεύω ότι με καλή διάθεση και πρόθεση, με συνεργασία και ανοιχτά αυτιά θα πετύχουμε πολλά περισσότερα…»

● Συμμετέχεις επίσης σε ομάδα εργασίας για το Kalamata21. Πιστεύεις πως η πόλη μας αξίζει πράγματι τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας;
«Κάνουμε μια φιλότιμη και αξιέπαινη προσπάθεια. Γίνονται πράγματα… αλλάζουν πράγματα… και θα πω γιατί όχι η Καλαμάτα μας;»
● Το ραδιόφωνο στον Άλφα, καθιερώθηκε; Πως προέκυψε η συνεργασία με Χαριτάτο και Άλφα;
«Προέκυψε από μια συνέντευξη που έδωσα καλεσμένος του Σπύρου. Βρήκαμε πολλά κοινά σημεία, «δέσαμε» όπως λέμε και καθιερώθηκε. Εδώ θα μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω τον Σπύρο Χαριτάτο και τους συνεργάτες του στον «Alpha 989», για την συνεργασία και την πρωτοβουλία τους.»
● Η θεματολογία αφορά στον σύλλογο "diaforozo" και τις δράσεις του ή η συζήτηση γενικεύεται;
«Η θεματολογία αφορά τους αθλητές με αναπηρία, την πρόσβαση και θέματα γύρω από τα ΑμεΑ. Το όνομα της εκπομπής προήλθε από το σύλλογο μας στην Καλαμάτα τον "Διαφοροζώ"!»
● Πες μας λίγα λόγια για το Διεθνές τουρνουά Τένις με Αμαξίδιο με την επωνυμία «Ancient Messene Open που θα γίνει 6 με 9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Buca Beach Resort» στην παραλία Ανάληψης στη Μεσσήνη.
«Το τουρνουά είναι γεγονός, προχωράει και τον Οκτώβριο ευελπιστούμε να έχουμε 32 αθλητές άνδρες και γυναίκες από πολλές χώρες του κόσμου και τους συνοδούς τους να έρθουν να παίξουν τένις, να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν την ονειρευμένη Μεσσηνία, να γευτούν ελληνικές γεύσεις και να απολαύσουν τον ήλιο την θάλασσα και την φιλοξενία μας.
Ήταν ένα όνειρο χρόνων που γίνεται πραγματικότητα, θα χρειαστούμε τη βοήθεια και την στήριξη από φορείς και ιδιώτες.»
Ένας αθλητής με τόσο μεγάλη δραστηριότητα σε συνδυασμό με επιτυχή αποτελέσματα, αξίζει πολλά συγχαρητήρια και μπράβο. Πόσο μάλλον ένας αθλητής που δεν κρατά τις μάχες του στα αυστηρά αθλητικά πλαίσια, αλλά μέσα από την καθημερινότητά του διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τους γύρω του.
Οι αθλητικές και κοινωνικές δράσεις του Γιώργου Λαζαρίδη δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά μια χρόνια συνήθεια. Μια συνήθεια που έγινε τρόπος ζωής και πλέον για τον ίδιο έρχεται αβίαστα, αυτό βεβαίως που χρειάζεται είναι συμμάχους, ομοϊδεάτες, συμπαραστάτες, φίλους και αρωγούς.



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου