Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Πρωτιές Σαραντόπουλου (Ν.Ο.Κ.) και
Χάραρη (Σ.Ο.Φ.) στα «Εράνεια 2016»

ΕΠΙΤΥΧΗ αυλαία στο τουρνουά σκάκι «Εράνεια 2016» που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, το διήμερο 12 και 13 Αυγούστου, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.
Το τουρνουά ανήκε στην κατηγορία Rapid (20 λεπτά για όλη την παρτίδα, συν 10΄΄ για κάθε κίνηση) στην εκκίνηση του οποίου βρέθηκαν συνολικά 26 αθλητές, κυρίως αθλητές του διοργανωτή Σκακιστικού Ομίλου των Φιλιατρών αλλά και αρκετοί από την Κυπαρισσία, τον Πύργο Τριφυλίας, την Αθήνα και τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.

Πρωτιά του Κώστα Σαραντόπουλο
στην κατηγορία έως 12 ετών
Στην κατηγορία έως 12 ετών όπου συμμετείχαν 10 σκακιστές /στριες, πρώτος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος του Ν. Ο. Καλαμάτας, πετυχαίνοντας  5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Στην δεύτερη θέση και πρώτο κορίτσι, με 4 βαθμούς, κατετάγη η Ιωάννα Ταγκαλάκη του Σ.Ο. Φιλιατρών και στην τρίτη θέση (2ο κορίτσι) με 3,5 βαθμούς, ήταν η Ελένη Ανδριοπούλου του Κότινος Χολαργού. Ακολούθησαν, με 3 βαθμούς ο Αναστάσιος Σταματόπουλος του Σ.Ο. Φιλιατρών και με 2,5 βαθμούς ο Οδυσσέας Τάνεβ-Σαρδέλης επίσης σκακιστής του Σ.Ο. Φιλιατρών.
Στους 2 βαθμούς ισοβάθμησαν οι Γεώργιος Πουλιόπουλος (από την Αθήνα) και Νικόλαος Γεωργογάλας (από την Αθήνα), με 1,5 βαθμό ήταν ο Ανδρέας Πουλιόπουλος (από την Αθήνα), με 1 βαθμό και τρίτο κορίτσι ήταν η Αφροδίτη Αποστολοπούλου του Σ.Ο. Φιλιατρών και με 0,5 βαθμούς η Ελένη Κορμά επίσης σκακίστρια του διοργανωτή, Σ.Ο. Φιλιατρών.
 
Φωτό: http://filiatranews.blogspot.gr/
Πρώτος ο Χάραρης στη
κατηγορία άνω των 12 ετών
Στη κατηγορία άνω των 12 ετών όπου υπήρξαν οι περισσότερες συμμετοχές, 16 στο σύνολο, την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο που τη συνοδεύει κατέλαβε ο Γεώργιος Χάραρης του Σ. Ο. Φιλιατρών με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Ο Χάραρης είχε μια ισοπαλία με τον Γεωργανά. Ο Παναγιώτης Γεωργανάς του Σ.Ο. Φιλιατρών με 4 βαθμούς κατετάγη στην 2η θέση, έχοντας δυο ισοπαλίες, με Χάραρη και Κυριακόπουλο.
Στην 3η θέση ισοβάθμησαν με 3 βαθμούς οι Αντώνης Κυριακόπουλος, Χαράλαμπος Φωτεινόπουλος και Φώτης Σαλακάς, όλοι σκακιστές του Σ.Ο. Φιλιατρών, με τον Κυριακόπουλο να παίρνει τελικά το χάλκινο μετάλλιο μετά την άρση της ισοβαθμίας.
Ακολούθησαν με 3 βαθμούς οι Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Θεόδωρος Ταγκαλάκης και Μαρία Γεωργακοπούλου (πρώτο κορίτσι).
Με 2,5 βαθμούς ο Δημήτριος Αποστολόπουλος, με 2 βαθμούς οι Γεώργιος Κορμάς, Χαράλαμπος Στυλιανός, Αφροδίτη Τριαντοπούλου (δεύτερο κορίτσι) και Ιωάννης Χατζογιαννάκης (από το Πυργάκι).
Με 1,5 βαθμό, ο Σωτήριος Αποστολόπουλος, με 1 βαθμό ο Δημήτριος Τριαντόπουλος και με 0 βαθμούς ο Ρωμανός Κουρέας.
«Ο Σ.Ο. Φιλιατρών ευχαριστεί τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα όσους έκαναν αρκετά χιλιόμετρα για να συμμετέχουν στο τουρνουά, αλλά θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα και τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ» για την διαρκεί και πολύπλευρη βοήθειά του προς το σύλλογο και αισθάνεται βαριά την ευθύνη να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών των καιρών».

Να σημειωθεί πως σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, ενώ στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και στα τρία πρώτα κορίτσια απονεμήθηκαν μετάλλια. Επίσης, στους τρεις πρώτους του κυρίως τουρνουά και στο πρώτο κορίτσι δόθηκαν σκακιστικές σημειώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου