Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με ελεύθερη είσοδο σε 116 χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο και φέτος, για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο (18/8), ημέρα της Πανσελήνου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.Πρόκειται για εκδηλώσεις τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τοποθετούνται σε Πύλο, Άστρος, Μαντίνεια, Καλαμάτα και Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης αρχαίας Σπάρτης: 
Μουσική εκδήλωση. Συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 08:00 έως 24:00.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης σε ικανή απόσταση από τα μνημεία τα οποία έχουν ήδη οριοθετηθεί με περισχοίνιση. Με φανούς θα φωτιστεί η διαδρομή διέλευσης των επισκεπτών προς το χώρο της εκδήλωσης.

ΠΥΛΟ
Ανάκτορο Νέστορος:
Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου Νέστορος στον προαύλιο χώρο του ανακτόρου Νέστορος.
Η θεματολογία της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (κλασική μουσική) καθώς και έργα κινηματογραφικής μουσικής .Μετά το πέρας της συναυλίας ο χώρος θα παραμείνει επισκέψιμος για το κοινό έως τις 24.00.

 Μουσείο Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις, Κτήριο Πασά, Φρούριο Πύλου: 
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

Μουσείο Βυθισμένοι Οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου, Προμαχώνας Μακρυγιάννη, Φρούριο Πύλου: 
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κάστρο Καλαμάτας
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00

ΑΡΚΑΔΙΑ
Αρχαίο Θέατρο Μαντίνειας: Μουσική εκδήλωση με τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Γιάννη Φίλια με τίτλο "στο Φως του Φεγγαριού" σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης  Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 24:00
 Περιβάλλων χώρος του Κάστρου Παραλίου Άστρους : Μουσική εκδήλωση με τίτλο " Singing Under The Stars" μουσικό ταξίδι στην οπερέτα και το μιούζικαλ.  Παράλληλα θα παρουσιάζεται καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θεματολογία από το μεσαιωνικό Κάστρο του 1256.
Σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τη δύση του ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου