Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ"

Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εγγραφές στον νεοσύστατο Σύλλογο 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι εγγραφές στον Αθλητικό Παλαιστικό Σύλλογο Μεσσηνίας "Αριστόδημο". Ήδη στον νεοσύστατο σύλλογο έχουν εγγραφεί 15-20 περίπου μικροί αθλητές και περί τους 10 ενήλικες. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και σύμφωνα με προσδοκίες των ανθρώπων του συλλόγου τον προσεχή Σεπτέμβριο τα μέλη –αθλητές του συλλόγου υπολογίζεται να έχουν αυξηθεί σε 30 με 40. Αμέσως θα δημιουργηθούν ηλικιακά τμήματα και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Ο σύλλογος της Μεσσήνης μπορεί μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής έχει όμως δείξει με την δραστηριότητά του πως στοχεύει στην υγιή ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος, έχοντας ήδη φιλοξενήσει το περασμένο Μάιο μια σπουδαία διοργάνωση και συγκεκριμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στην Ελληνορωμαϊκή και την Ελευθέρα Πάλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης.
Προπονητής του Συλλόγου είναι ο Γιώργος Ευθυμιάδης, Καθηγητής του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, με ειδικότητα στην Ελευθέρα Πάλη και Ομοσπονδιακός προπονητής και βαλκανιονίκης!

Λίγα λόγια για τα πολλαπλά οφέλη
του αθλήματος της Πάλης
Λίγα λόγια για τη σύγχρονη πάλη και τα οφέλη της για τα παιδιά, αναφέρει ο Σύλλογος τόσο μέσα από τη σελίδα του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όσο προφορικά στα γραφεία του συλλόγου στη Μεσσήνη:
«Στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη το παιδί μπορεί να εγγραφεί από 4 χρονών και συμμετέχει στις παιδικές ειδικές ασκήσεις που φαινομενικά είναι σαν παιχνίδια. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών μαθαίνει βασικά σημεία κίνησης και στάσης όπως επίσης και μικρές λαβές.
Από την ηλικία αυτή, το παιδί μπορεί να προσδιορίσει τον εαυτό του και να μάθει να στέκει καλά στο σώμα του. Μαθαίνει όταν θα πέσει, τον τρόπο που θα πέσει χωρίς να χτυπήσει αλλά και πως θα σηκωθεί. Αναπτύσσει σε μικρό χρονικό διάστημα αυτοέλεγχο και πειθαρχία που σε ελάχιστα άλλα αθλήματα μπορεί να αποκτήσει από τόσο μικρή ηλικία.
Αναπτύσσει την αυτοπεποίθησή του με γοργό ρυθμό και ανακαλύπτει τις δυνατότητές του.
Με την άσκηση μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό του αλλά και να προφυλάσσει τους φίλους του. Με τα παιχνίδια άσκησης Πάλης συμμετέχει ομαδικά και παίζει με απλές ασκήσεις εκτονώνοντας την ενέργεια του σε μια πολύ ομαλή παραγωγική διαδικασία.
Παράλληλα η Ελληνορωμαϊκή Πάλη είναι Ολυμπιακό Άθλημα που σημαίνει πως η συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες δίνει τα μπόνους που αφορούν και τα υπόλοιπα αθλήματα για τις εξετάσεις σε ΤΕΙ/ΑΕΙ. Επίσης σε υψηλές θέσεις υπάρχει και η πρόσληψη στο Δημόσιο.»

Εγγραφές και πληροφορίες
Εγγραφές γίνονται καθημερινά το πρωί από τις 8 έως 10 και το απόγευμα από τις 7 έως τις 9 στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Ιωάννη Καρατζά (δημοτική αγορά της Μεσσήνης), έναντι του μουσείου Κατσουλίδη. Εκεί βρίσκονται μέλη του συλλόγου και πραγματοποιούν εγγραφές μελών και αθλητών παρέχοντας και ενημέρωση για το άθλημα και τα οφέλη του.

(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6994939400, e-mail: aristodhmos2016@gmail.com)

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ https://www.facebook.com/groups/775678299233118/
    ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ "ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή