Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

16 Σωματεία στην Β΄ Κατηγορία μπάσκετ Ανδρών και στην πρεμιέρα της 26ης Νοεμβρίου 2016

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της B΄ Κατηγορίας Ανδρών 2016-2017 δικαιούνται να λάβουν μέρος τα 16 σωματεία και  η έναρξή του θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου. Στο πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα εξής σωματεία: Α.Ε.Μ. Ο Πολύβιος, Α.Ο. Μονεμβάσιας «Κάστρο», Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Α.Π.Ο.Μ. Πήγασος, Α.Π.Σ. Αναγέννηση Παραλίας Καλαμάτας, Α.Π.Σ. Άρης Σκάλας, Α.Π.Σ. Λύκοι Σπάρτης, Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος, Α.Σ. Πάνας Καρδάρα - Κανδηλάς, Α.Σ.Τ.Η.Ρ. Βλαχιώτη, Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο Κυπαρισσεύς, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Γ.Σ. Χώρας, Λάκωνας Α.Γ.Ο.Ν., Π.Α.Ο.Κ. Καλαμάτας και Φιλαθλητικός Γ.Σ.
Οι δηλώσεις Συμμετοχής των Σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57,Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).
Υποβολή Δηλώσεων με επιφυλάξεις, απαγορεύεται, με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.
Η έναρξη του πρωταθλήματος όπως προαναφέραμε θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου  2016, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  (19:00), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.
Τα κυριότερα άρθρα της Προκήρυξης

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το Πρωτάθλημα της B΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ θ διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Α)Α΄ ΦΑΣΗ: Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών είναι χωρισμένα στους δύο παρακάτω ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ε.Μ. Ο Πολύβιος, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Α.Π.Ο.Μ. Ο Πήγασος, Α.Π.Σ. Αναγέννηση Παραλίας Καλαμάτας, Α.Σ. Πάνας Καρδάρα - Κανδηλάς, Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο Κυπαρισσεύς, Γ.Σ. Χώρας, Π.Α.Ο.Κ. Καλαμάτας.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ο. Μονεμβάσιας «Κάστρο», Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων, Α.Π.Σ. Άρης Σκάλας, Α.Π.Σ. Λύκοι Σπάρτης, Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος, Α.Σ., Α.Σ.Τ.Η.Ρ. Βλαχιώτη, Λάκωνας Α.Γ.Ο.Ν. και Φιλαθλητικός Γ.Σ.
B΄ ΦΑΣΗ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Α΄  και  Β΄ Ομίλου, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
- Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την 1η θέση, στην τελική βαθμολογία της Β΄ Φάσης του Πρωταθλήματος.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση της τελικής βαθμολογίας της Β΄ Φάσης, ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών.

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.
Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους).
Α) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι οχτώ (8) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1985 και μεγαλύτερους).
Β) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που θα δηλώνουν στο φύλλο αγώνος, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν  δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1996 και νεότεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών, εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής θα αγωνίζεται υποχρεωτικά και στα τέσσερα (4) δεκάλεπτα του αγώνα.
Γ) Η παρουσία των αθλητών μέχρι 20 και 22 ετών, είναι υποχρεωτική πριν την έναρξη των αγώνων. Η μη παρουσία τους συνιστά παράβαση.
Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.
Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και θα μηδενίζεται αυτοδίκαια η υπαίτια ομάδα, έστω και αν η αντίπαλη δεν  έχει υποβάλλει ένσταση.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
1. Στην Α΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα ανέλθουν (2) δύο ομάδες. Οι πρώτες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Β κατηγορίας.
2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, για  την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
1. Εάν υποβιβασθούν δύο  ομάδες  από την Α΄ Κατηγορία, δύο ομάδες θα υποβιβασθούν και από την Β κατηγορία (τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων).
2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα  από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Στη Β΄ Κατηγορία Ανδρών, ανέρχονται οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της Γ΄ Κατηγορίας Αδρών.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου