Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2016-17

Κληρώνει στις 17 και ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του Παιδικού πρωταθλήματος 2016-17 στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ένωσης και αθλητές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2001- 2002 και 2003.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 10/10/2016, ενώ η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης στις 17 Οκτωβρίου (14:00) και η πρώτη σέντρα πέντε ημέρες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου 2016.
Η ΕΠΣΜ καλεί τα Σωματεία της αφού ενημερωθούν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016.
Αναλυτικά, η προκήρυξη του πρωταθλήματος:
«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας προκηρύσσει αγώνες ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ μεταξύ των Ποδοσφαιρικών Σωματείων της δύναμής της για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17. Η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν, που παίρνουν υπόψη τους κανονισμούς πρωταθλημάτων και παιδιάς, αλλά και το ιδιαίτερο χαρακτήρα των αθλητών που συγκροτούν τις ομάδες.
● Άρθρο 1ο: Δύνανται να συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2001- 2002 και 2003.  Ποδοσφαιριστές με ηλικία διαφορετική της επιτρεπόμενης δεν θα γίνονται δεκτοί από τους Διαιτητές.
● Άρθρο 2ο Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία που εμπρόθεσμα, δηλαδή έως τη Δευτέρα 10/10/2016, θα δηλώσουν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα χωρισμένα με γεωγραφικά κριτήρια και κατόπιν κλήρωσης σε ομίλους.
Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή των σωματείων της Α΄ και Α΄1 Κατηγορίας καθώς και της Γ΄ Εθνικής, σε αυτό ή στο Προπαιδικό Πρωτάθλημα.
● Άρθρο 3ο:Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΜ στις 17/10/2016 και ώρα 14:00΄ .
Η έναρξη των αγώνων ορίζεται για τις  22/10/2016.
● Άρθρο 4ο : Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ μπορούν να δανείζονται ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτό. (Το ίδιο θα ισχύσει και για το ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
Κάθε σωματείο δύναται να δανείζεται μέχρι οκτώ (8) ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία.
Τα σωματεία που θα έχουν δανεικούς ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος πρέπει να καταθέσουν στην ΕΠΣ Μεσσηνίας ξεχωριστή κατάσταση των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται ως δανεικοί, η οποία θα σφραγίζεται και θα παραδίδεται στο σωματείο, αντίγραφο της οποίας θα παραμένει στο αρχείο της ΕΠΣΜ (βλέπε υπόδειγμα 1) μαζί με υπεύθυνη δήλωση του σωματείου στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής ότι του επιτρέπει να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού καθώς και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ποδοσφαιριστή ότι συναινεί στο δανεισμό (βλέπε υποδείγματα 2 και 3)
Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, αφαίρεση ή προσθήκη στην κατάσταση που έχει κατατεθεί στην ΕΠΣΜ.
Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνισθεί με τη μορφή δανεισμού ΜΟΝΟ σε ένα σωματείο.
Ποδοσφαιριστής που έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού ΔΕΝ μπορεί να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΛΤΙΟ.
Κάθε σωματείο υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του, που θα φέρει αρίθμηση από τοΝο1 μέχρι Νο 18.
Άρθρο 5ο: Κάθε ομάδα θα προσκομίζει στους διαιτητές Δελτία Ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών, Κατάσταση Υγείας καθώς και ξεχωριστή Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί, νόμιμα θεωρημένες.
● Άρθρο 6ο: Οι αγώνες διεξάγονται κυρίως Σάββατο πρωί σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, είναι διπλοί, διαρκείας 80΄λεπτών της ώρας σε δύο 40΄λεπτα ημίχρονα.
● Άρθρο 7ο: Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι (7) ποδοσφαιριστών.
● Άρθρο 8ο: Διαιτησία μερίμνη της ΕΠΣΜ.
● Άρθρο 9ο: Ιατρός μερίμνη Γηπεδούχου Σωματείου.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης Ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο Σωματείο μηδενίζεται.
Άρθρο 10ο: Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί Κύπελλο και μετάλλια
● Άρθρο 11ο: α) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν-ενστάσεις του άρθρου 23 παρ.5 του ΚΑΠ. (Παράβολο ενστάσεων 50,00 €)
β) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθρ.23 παρ.8 του ΚΑΠ).
Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για πρώτη φορά θα επιβαρύνεται με τα έξοδα των αγώνων της (Γιατρός-ΔιαιτησίΑ) για όλη την περίοδο.
Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για δεύτερη φορά θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται (Υποβιβασμός ομάδος Α΄ και Α1΄ Κατηγορίας εάν δεν συμμετέχει και σε άλλο πρωτάθλημα υποδομής) (ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ).
Επίσης ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη ποδ/κή περίοδο.
● Άρθρο 12ο: Ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη ή στους κανονισμούς αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) , θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ. μέσα στα πλαίσια του καταστατικού της ΕΠΣΜ και του φίλαθλου πνεύματος.
Γήπεδο: κανονικό
Μπάλες: κανονικές.  
● Άρθρο 13ο Κάθε ομάδα εφόσον το επιθυμεί μπορεί να δηλώσει ότι θέλει να συμμετάσχει σε όμιλο με ισχυρούς αντιπάλους και όχι βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.»


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Τις δηλώσεις του ΓΟΝΕΑ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι τα παρακάτω link:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου