Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΟΑΚΡΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Με την έναρξη συνεργασίας με το
πρόγραμμα «Αθλητικά μονοπάτια» του 
Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος!

ΤΑ «Αθλητικά Μονοπάτια» είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας παιδιών και νέων, ηλικίας 6-15 ετών, μέσα από αθλητικές δραστηριότητες. Δημιουργήθηκε με σκοπό τη θεμελίωση της αθλητικής κουλτούρας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα σε νευραλγικές περιοχές της Ελλάδας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 στα νησιά Αμοργός, Ανάφη, Αστυπάλαια, Ίος, Καστελόριζο, Κάσος, Κίμωλος, Λειψοί, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σέριφος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά, με τη συμμετοχή 1.010 παιδιών, 95 γυμναστών, 13 σκακιστών και 14 ατόμων ιατρικού προσωπικού. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την εφετινή χρονιά, με επιπλέον προορισμούς και εμπλουτισμένο σε περιεχόμενο.
Από φέτος και στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της συνεργασίας που με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το τμήμα κλασικού αθλητισμού του ΑΟΑΚΡΙΤΑ με πρωτεργάτη τον έφορο Πέτρο Παπαδόπουλο την έναρξη της συνεργασίας του με το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια».
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την νέα συνεργασία του ΑΟΑΚΡΙΤΑ με το Πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια». Συγκεκριμένα:
● Ανάμεσα σε πολλές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες  που έχουν αναπτυχθεί και εξελίσσονται από την "Αναγέννηση και Πρόοδο" και στα πλαίσια του προγράμματος " Αθλητικά Μονοπάτια στο Πάρκο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)", το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας 600μ.-2χλμ
● Ένας αγώνας χαράς για όλα τα παιδιά που προσφέρει τη δυνατότητα του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
● Ο σκοπός του αγώνα είναι η διασκέδαση και η εμψύχωση των παιδιών μέσα από το τρέξιμο, το οποίο θα εποπτεύεται από εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.
● Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται ο αθλητικός τρόπος ζωής που έρχεται σαν λύση στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της έλλειψης κίνησης που παρατηρείται στις νεαρές ηλικίες. 
● Ο αγώνας θα περιλαμβάνει την απόσταση των 600μ.-2χλμ. για ηλικίες από 6-16 ετών (6-9 ετών 600μ., 10-12 ετών 1.000μ., 13-16 ετών 2.000μ.)
Η ομάδα που θα συμμετέχει στον εν λόγω αγώνα βρίσκεται ήδη στο στάδιο προετοιμασίας.»

Εγγραφές στο τμήμα στίβου
Εν τω μεταξύ με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Στίβου του ΑΟΑκρίτα για παιδιά νηπίου-δημοτικού-γυμνασίου, που πραγματοποιούνται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο κατά τις ώρες: 4-7μ.μ. και κάθε Σάββατο 10-12π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου