Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη ομάδα στις γυναίκες η Ιαπωνία και στους άνδρες η Τσεχία!

100 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 17 ΜΕ 24/9 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΟΜΑΔΩΝ AIDA 2016

ΜΕ τα αγωνίσματα της δυναμικής και στατικής άπνοιας το πρωί στο κολυμβήτρια της πόλης και αργότερα το απόγευμα με την τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης της AIDA που διοργανώθηκε στην πόλη μας από τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

100 αθλητές και αθλήτριες των καταδύσεων από Τσεχία, Ρωσία, Μαλαισία, Ιαπωνία, Κίνα, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και Νότια Κορέα βρέθηκαν στην πόλη μας προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καταδύσεων Ομάδων της AIDA (2016 AIDA Team World Championships), που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International και το Δήμο Καλαμάτας. Με την ευκαιρία της εφετινής διοργάνωσης στην πόλη μας βρέθηκε η πρόεδρος της διοργανώτριας, Carla Sue Hanson!

Πρωτεργάτης της όλης διοργάνωσης ήταν για μια ακόμη φορά ο υπεύθυνος του Freediving Club Greece και μετρ του είδους, όντας ο ίδιος κάτοχος δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, Σταύρος Καστρινάκης! Ο κ. Καστρινάκης είναι άλλωστε ο άνθρωπος που σύστησε στην πόλη μας το άθλημα των Ελεύθερων Καταδύσεων μέσω και της λειτουργίας του Freediving Club Greece που προσφέρει σε όλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γνωρίσουν υποβρύχιο κόσμο με μια ανάσα!

Πρώτη ομάδα στις γυναίκες η Ιαπωνίακαι στους άνδρες η Τσεχία!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτη ομάδα στις γυναίκες αναδείχθηκε η Ιαπωνία και στους άνδρες η ομάδα της Τσεχίας.
Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον θαλάσσιο στίβο μπροστά από το ξενοδοχείο «Elite» και στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.

Μάλιστα, το Σάββατο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάδυσης ολοκληρώθηκε με τα αγωνίσματα της δυναμικής και στατικής άπνοιας, το μακροβούτι στα 255m σε 3:20 από το Ρώσο παγκόσμιο πρωταθλητή Alexey Molchanov και πολλές ακόμη αξιόλογες επιδόσεις.
Να σημειωθεί πως στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο, οι κριτές παρακολουθούν και βιντεοσκοπούσαν την προσπάθεια κάθε αθλητή, οι οποίοι σε όλη τη διαδρομή έχουν στο πλευρό τους έναν ναυαγοσώστη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου