Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Άκρως επιτυχημένη χρονιά το 2015
για την Ολυμπιάδα Καλαμάτας

ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΧΡΟΝΙΑ με θετικό πρόσημο και μέλλον λαμπρό για την Ολυμπιάδα Καλαμάτας που συμπληρώνοντας δέκα χρόνια παρουσίας στον μεσσηνιακό κλασικό αθλητισμό έκανε χθες τον απολογισμό της.
Ο Σύλλογος Ολυμπιάδα Καλαμάτας δια της αντιπροέδρου του, Τούλας Χατζηπαναγιώτου –Τσιάλα και των προπονητριών του Παναγιώτας Τσιάλα, Μαίρης Βυθούλκα και Βασιλικής Θάνου βάζει θετικό πρόσημο στον απολογισμό του 2015 καθώς όλοι σχεδόν οι αθλητές και αθλήτριες του συμμετείχαν στους τελικούς των αθλημάτων τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ως Σύλλογος το 2015 ήταν 8ος στα Διασυλλογικά πρωταθλήματα Παμπαίδων-Παγκορασίδων ενώ το 2016 σημείωσαν άνοδο μιας θέσης (7οι) και ακόμη μεγαλύτερη η βελτίωση σε Παίδες-Κορασίδες όπου κατετάγησαν στη 10η θέση, τρεις θέσεις πάνω από τη προηγούμενη 13η θέση. Μάλιστα, ο Σύλλογος σημειώνει ανοδική τάση και σε ό,τι αφορά στις εγγραφές νέων αθλητών και αθλητριών, αποτέλεσμα της σωστής και μεθοδικής δουλειάς που χρόνο με χρόνο αποδίδει καρπούς…

● Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, πρώτη το λόγο πήρε η κα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τούλας Χατζηπαναγιώτου –Τσιάλα: «Θέλουμε, μέσω της σημερινής συνέντευξης, να ενημερώσουμε τους φίλους του Συλλόγου και του στίβου για το έργο του τμήματος τη περασμένη χρονιά αλλά και για το πρόγραμμα των διοργανώσεων της επόμενης.
Η Ολυμπιάδα Καλαμάτας στον 10ο χρόνο λειτουργίας της ευχαριστεί τους γονείς όλα αυτά τα χρόνια για την εμπιστοσύνη τους όπως και τους αθλητές για την προσπάθεια τους που κάθε χρόνο φέρνουν το Σύλλογο όλο και πιο ψηλά με τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και τους προπονητές μας για την προσπάθεια τους (Τσιάλα Παναγιώτα, Θάνου Βάσω και Βυθούλκα Μαίρη προπονήτριες των ακαδημιών), γιατί δουλεύουν σκληρά με τα παιδιά καθημερινά, όντας πρώτα απ’ όλα παιδαγωγοί. Ακολούθως να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, που βοηθούν με αθλητικό υλικό το Σύλλογο-έχουμε αρχή ως Δ.Σ. να μην εισπράττουμε χρήματα αλλά μας προσφέρουν αθλητικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών μας», ενώ τόνισε «Κανόνας απαράβατος για την ολυμπιάδα είναι οι προπονητές μας να είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή να έχουν άδεια άσκησης του επαγγέλματος! Με αυτό τον τρόπο ακλουθούμε την νομοθεσία που υπάρχει» είπε και συνέχισε «Συνεχίζουμε με ήθος πάνω απ’ όλα, «ευ αγωνίζεσθε» και αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό για 10η συνεχή χρονιά. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ για την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια.»
● Η προπονήτρια του αγωνιστικού τμήματος, Παναγιώτα Τσιάλα, προέβη στον αγωνιστικό απολογισμό: «Φέτος η χρόνια 2015-2016 ήταν γεμάτη από ημερίδες, διασυλλογικά , και πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι μικροί μας αθλητές νήπια έως και προαγωνιστικά τμήματα έλαβαν μέρος σε τέσσερις ημερίδες, ενώ τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας έλαβαν μέρος στους εξής σημαντικούς αγώνες: Διασυλλογικά τριάθλου ππ/πκ β, Κλειστό Στίβου ΣΕΦ, Διασυλλογικά παμπαίδων παγκορασίδων, Διασυλλογικά παίδων κορασίδων, «Πιερράκεια», «Παπαφλέσσεια», Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων, Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων.
Κάθε χρόνο ο σύλλογος έχει ανοδική πορεία και αυτό φαίνεται από την βαθμολογία στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, η αύξηση των συμμετεχόντων στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και οι θέσεις που έλαβαν σε αυτά .
Το 2015 στα Διασυλλογικά ΠΠ/ΠΚ καταλάβαμε την 8η θέση ανάμεσα σε 17 σωματεία με 26 βαθμούς ενώ το 2016 κατακτήσαμε την 7η θέση ανάμεσα σε 17 σωματεία με 27 βαθμούς. Το 2015 στα Διασυλλογικά Π/Κ ήμασταν στην 13η θέση ανάμεσα σε 16 σωματεία με 13 βαθμούς και το 2016 καταταγήκαμε στην 10η θέση ανάμεσα σε 16 σωματεία με 25 βαθμούς.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων του 2016 συμμετείχε η Μπάρλα Βασιλική κατετάγη 9η στη Σφυροβολία. Πέραν ότι είναι η καλύτερη επίδοση του Συλλόγου μας, είναι και η μοναδική αθλήτρια εδώ και 100 χρόνια, όσο υπάρχει στίβος στην Καλαμάτα, που εκπροσωπεί αυτό το άθλημα, για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά αυτό και σημαίνει ότι κάνει μια προσπάθεια παραπάνω! Τι εννοώ; Ένα παιδί για να κάνει σφυροβολία, δεν μπορεί να κάνει στην Καλαμάτα. Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να φιλοξενήσει αυτό το άθλημα που είναι και επικίνδυνο. Οπότε τρεις φορές την εβδομάδα η αθλήτριά μας, η οποία είναι άριστη σα μαθήτρια. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στη Μεγαλόπολη και μας φιλοξενούσαν εκεί, μας διευκόλυνε κιόλας ότι είμαι προπονήτρια στον ΑΟ Μεγαλόπολης, οπότε έκανε κάποια πράγματα λίγο πιο εύκολα. Τα συγχαρητήρια, λοιπόν, είναι διπλά γι’ αυτό το παιδί!
Η Φιλιπποπούλου Σταματικη κατέλαβε την 13η θέση στα 150 μ., ο Μαλαπάνης Παναγιώτης που κατέλαβε στη σφαιροβολία τη 13η θέση. Στη Σκυταλοδρομία 4Χ300μ με τις Κωσταντοπούλου, Φιλιπποπούλου. Διαμαντοπούλου και Μαράντου καταλάβαμε την 16η θέση.
Ενώ, οι Αθηνά Καργάκου και Μαρία Διαμαντοπούλου δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό των αθλημάτων τους. Η Καργάκου είχε στο άλμα είς ύψους τρεις άκυρες και η Διαμαντοπούλου δεν κατάφερε να περάσει τον χρόνο των προκριματικών στον τελικό των 150 μ.
Στους παίδες ο Χρήστος Σβώλος ήταν 9ος στο άλμα εις ύψος και 12ος στον ακοντισμό. Ενώ η Δάφνη Ντουλαπτσή φάνηκε άτυχη στο μήκος καθώς ένας τραυματισμός την άφησε εκτός δράσης.»
Κλείνοντας η κα Τσιάλα αναφέρθηκε στη σημασία …των αριθμών και την ουσία της προσπάθειας: «Θα ακούτε 13ες και 9ες θέσεις και δεν θεωρείτε πως είναι κάτι σημαντικό, αλλά δεν είναι έτσι.
Δεν είναι εύκολο να περάσεις σε έναν τελικό, μιλάμε για τεράστια συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυάριθμους αθλητές και αθλήτριες… Για να συμμετέχει κάποιο παιδί σε πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πρέπει πρώτα να πιάσει κάποιο όριο σε επίσημους αγώνες που ορίζει η Ομοσπονδία μας, ΣΕΓΑΣ.
Πιστεύουμε πάντως ότι τη νέα σεζόν θα ανέβουμε κι άλλο», είπε και κλείνοντας ευχαρίστησε «το διοικητικό συμβούλιο για τη στήριξη, τα παιδιά που μας εμπιστεύονται υπό δύσκολες συνθήκες καθώς και τους γονείς τους. Το Δήμο για τη… ψυχολογική του υποστήριξη και τον κ. Νίκο Μπασακίδη για τη πολύ καλή συνεργασία!»
● Από τη πλευρά της, η προπονήτρια των ακαδημιών, Μαίρη Βυθούλκα είπε: «Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το στίβο, το παιχνίδι και τη πειθαρχία. Δουλεύουμε μαζί τους στο στάδιο και είναι πολύ σημαντικό να μπουν στον αθλητισμό από μικρή ηλικία.
Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό μας αθλητή Ανδρέα Στασινόπουλου, ένα παιδί με ιδιαίτερες ικανότητες (σύνδρομο Down), που είναι κοντά μας και μας κάνει να αισθανόμαστε μεγάλη τιμή», με την ευκαιρία αυτή η κα Βυθούλκα κάλεσε τους γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ικανότητες να τους προσφέρουν την χαρά του αθλητισμού και όχι της απομόνωσης του σπιτιού.

● Τέλος, η προπονήτρια των ακαδημιών, Βασιλική Θάνου, κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στον κλασικό αθλητισμό: «Να έρθουν στο στάδιο οι γονείς, να ρωτήσουν και να φέρουν τα παιδιά τους στο στίβο και στο σύλλογο».
Τέλος, τα όνειρα και τους στόχους για το μέλλον μοιράστηκαν μαζί μας μετά το πέρας των δηλώσεων των προπονητριών τους, οι αθλήτριες και αθλητές της Ολυμπιάδας που την περσινή χρονιά κατόρθωσαν να διακριθούν και να ξεχωρίσουν, οι Βασιλική Μπάρλα, Αθηνά Καργάκου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Παναγιώτης Μαλαπάνης, Ξένια Κωνσταντοπούλου και Σοφία Μάραντου, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στη νεολαία της πόλη να αθληθεί και δη να γευθεί την ομορφιά του κλασικού αθλητισμού.
Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες με ήθος και αγωνιστική πειθαρχία, που από μικρά παιδιά δουλεύουν σκληρά και κατορθώνουν να συνδυάσουν το σχολείο, όπου άλλωστε και αριστεύουν, με τον αθλητισμό, ονειρευμένοι ένα λαμπρό αύριο! Ένα αύριο που χτίζουν σήμερα όντας μέλη της αθλητικής οικογένειας της Ολυμπιάδας Καλαμάτας.
● Οι εγγραφές και οι προπονήσεις ξεκίνησαν στις 5 Σεπτεμβρίου και από την προσεχή Δευτέρα και καθημερινά θα γίνονται στο δημοτικό στάδιο της παραλίας.
Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγραφούν στον Σύλλογο μπορούν καθημερινά 4 με 6 μ.μ. να απευθύνονται στην υπεύθυνη τμημάτων και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτα Τσιάλα (τηλ. 6947 899436), καθώς και στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.


Σ.Τρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου