Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΑΧΑΓΙΑ 82 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώ άπαντες στην «Καλαμάτα BC»
στρέφουν το βλέμμα στον Πορφύρα!
φωτό: Παν. Μουστάκης

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΡΑΤΑΩ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ»

Η ΑΡΧΗ είναι το ήμισυ του παντός… Και η αρχή έγινε! Η «Καλαμάτα BC» ξεπέρασε το άγχος, το τρακ της πρεμιέρας και παρότι μπήκε μουδιασμένα κάνοντας ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια ανασύνταξε τις δυνάμεις της, βρήκε τα πατήματά της και ανέπτυξε σωστά την τακτική της, βρίσκοντας τις λύσεις που χρειαζόταν ώστε να επιβάλλει το ρυθμό της στο ματς πρεμιέρας κόντρα στον αξιόμαχο Κεραυνό Αιγίου…

Γιαννακόπουλος: «Κρατάω τη νίκη και
παίρνουμε λίγη πίστωση χρόνου»
«Ήταν πρεμιέρα είχαμε πολύ άγχος. Είχε φανεί αυτό και μέσα από την εβδομάδα, το θέλαμε πολύ και μας βγήκε σε αρνητισμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Τα παιδιά όμως γύρισαν το ματς.» μας είπε αρχικά ο προπονητής της «μελανόλευκης» των παρκέ, Θοδωρής Γιαννακόπουλος ο οποίος εν συνεχεία εξήγησε πως η ομάδα του κατάφερε να βρει τις λύσεις και να κερδίσει το παιχνίδι: «Είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τα φάουλ –δεν φαινόταν στον πίνακα – αλλά φορτώθηκαν βασικά παιδιά μας από πολύ νωρίς, κι έπρεπε να το διαχειριστούμε όλο αυτό. Όσα παιδιά μπήκαν μέσα και με ανορθόδοξα σχήματα έδωσαν και την ψυχή τους! Είχαμε πει άλλωστε ότι θα ήταν ένα ματς ψυχής και ήταν!
φωτό: Παν. Μουστάκης
Από κει και πέρα έγινε περίπου αυτό που θέλαμε, να κρατήσουμε το Αίγιο χαμηλά, από την άλλη εμείς δεν πήγαμε όσο ψηλά θέλαμε. Επετεύχθη ο στόχος των 60 πόντων και των κάτω των 55 του Αιγίου.»
Σε γενικές γραμμές πάντως ο νεαρός κόουτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα και την προσπάθεια που κατέλαβαν οι παίκτες της ομάδας του: «Είμαι ικανοποιημένος. Ήταν πρεμιέρα κι έχουμε πάρα πολύ δουλειά. Θέλω να είμαι ειλικρινής λέγοντας πως το δείγμα είναι μέτριο όσον αφορά στην πορεία της ομάδας για την χρονιά. Κρατάω τη νίκη και παίρνουμε λίγη πίστωση χρόνου. Κοιτάμε το ματς με τον Πορφύρα, πάμε να δούμε τους τραυματισμούς μας και είμαι αισιόδοξος!»
Για μια ακόμη φορά ο νεαρός προπονητής δεν ξεχνά να αποδώσει τα εύσημα και τις ευχαριστίες του στον φοβερό κόσμο που το απόγευμα της Κυριακής γέμισε την κερκίδα της «Τέντας» όχι μόνον με την φυσική παρουσία του, αλλά και το πάθος και τον δικό του παλμό ωθώντας σε πολλά σημεία την ομάδα να κάνει το κάτω παραπάνω, αφιερώνοντάς τους την πρώτη νίκη της χρονιάς.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο! θα γίνω κουραστικός… Για μια ακόμα φορά ήταν "δικό" του.»
Το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα εκτός από τα ψυχολογικά οφέλη φέρνει την ομάδα στις πρώτες θέσεις του πίνακα, μαζί με Ένωση Ιλίου, Γλαύκο, Ίκαρο Ν. Σμύρνης και Ακράτα, τις ομάδες δηλαδή που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πήραν τους βαθμούς της νίκης.
Επειδή μια νίκη δεν κερδίζει τον πόλεμο, πόσο μάλλον στην αρχή μιας χρονιάς, η συγκέντρωση δεν πρέπει να χαθεί ούτε και η προσήλωση στον μακροχρόνιο στόχο που έχει θέσει η μπασκετική ομάδα της πόλης μας να κερδίσει μια θέση στα εθνικά σαλόνια. Έτσι με προσγειωμένο ενθουσιασμό άπαντες στρέφουν το βλέμμα στο επόμενο κυριακάτικο παιχνίδι πιάνοντας άμεσα δουλειά.
Την επόμενη αγωνιστική η «Καλαμάτα BC» ταξιδεύει στην πρωτεύουσα όπου θα συναντήσει τον Πορφύρα με στόχο να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Πορφύρας στην πρεμιέρα του ομίλου του Νότου της Γ΄ Εθνικής έχασε από τον γηπεδούχο Γλαύκο με σκορ 75-70.

Με Αχαγιά 82 επιστρέφει
ο Τριανταφυλλόπουλος
Όπως στο παιχνίδι με τον Κεραυνό έτσι και σε αυτό με τον Αθηναϊκό σύλλογο, ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του shooting guard, Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου, τον οποίο θα μπορεί να υπολογίζει για το εντός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής με την Αχαγιά 82.
Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας ήταν παρόν στην πρεμιέρα, καθώς βρέθηκε εντός αποστολής δεν χρησιμοποιήθηκε όμως για λόγους προληπτικούς. Ο Τριανταφυλλόπουλος πάντως δεν σταμάτησε στιγμή να προσφέρει συμβουλές στους συμπαίκτες του και να τους ωθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αύριο παίζουν
Δάφνη - Άρης Πετρούπολης
Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, ο αγώνας ΓΣ Δάφνη Δαφνίου-ΑΟ Άρης Πετρούπολης που είχε αναβληθεί για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών θα διεξαχθεί αύριο 12/10 και ώρα 21.30 στο 1ο κλειστό γυμναστήριο «Μανδράς» (27ο χιλ. Αθηνών – Θήβας).
Ο Α.Ο. Ερμιονίδας επίσης δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, λόγω όμως του γνωστού προβλήματος πού υπάρχει μεταξύ της Αγίας Παρασκευής και του Έσπερου Πατρών για το ποια ομάδα θα αγωνιστεί στην Β΄ Εθνική και ποια στην Γ΄ Εθνική.
Ειδικότερα, τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής (16 Οκτωβρίου 2016), είναι τα εξής:
ΚΑΠ- ΑΟ Ακράτας
ΑΟ Άρης Πετρούπολης-ΚΑΟ Κορίνθου
ΑΓΣ Κεραυνός Αιγίου-ΓΣ Δάφνη Δαφνίου
ΑΟ Πορφύρας-«Καλαμάτα BC»
ΑΟ Αχαγιά 82-ΑΟ Γλαύκος
ΑΕ Ικάρου Καλλιθέας-ΑΟ Ερμιόνης
ΑΟ Πεύκης-ΑΟ Ίκαρος Ν. Σμύρνης




Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου