Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟ 9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Έρευνα με την εμπειρία των 
οικογενειών με ένα άτομο με Αυτισμό 
παρουσίασε η Γεωργία Παυλοπούλου

ΤΗΝ έρευνά της σχετικά με την εμπειρία των οικογενειών, που ζουν με ένα άτομο με Αυτισμό παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες η Γεωργία Παυλοπούλου, στο 9ο Διεθνές Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Αυτισμό, που έγινε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και φυσικά την πόλη μας.

Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερους από 1.700 επαγγελματίες, γονείς και φροντιστές με κεντρικό σύνθημα "Ευτυχισμένοι, υγιής, ενδυναμωμένοι". Στη συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη για πιο συμμετοχική έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας φωνές που έχουν παραδοσιακά παραμεληθεί από την έρευνα και από τον κλινικό σχεδιασμό, ως ένας τρόπος ενδυνάμωσης όλων των μελών της οικογένειας. Το τελευταίο θα μπορούσε να προσεγγιστεί, λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εμπειρίες όλων των μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων και των αδερφών, αλλά και σχεδιάζοντας παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, που παραμένουν ακόμα ανυπέρβλητες για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν με άτομα με Αυτισμό, όπως για παράδειγμα ο ύπνος, το σχολείο, και ο ελεύθερος χρόνος.

Η Γεωργία Παυλοπούλου που πλέον ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, είναι ερευνήτρια στο LilasLab στο UCL και προσφέρει εποπτείες, καθοδήγηση και κατάρτιση σε επαγγελματικές ομάδες εργασίας με Αυτισμό σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου