Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Με στόχο την παραμονή και νεανικό ρόστερ στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΓΙΑ 2η ΣΕΖΟΝ Ο ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΤΗΝ παραμονή στοχεύει με την φετινή συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών, ο Άτλαντας Καλαμάτας, που στο τιμόνι του έχει για δεύτερη σεζόν τον νεαρό κόουτς Αντώνη Παυλή. Η ομάδα του Άτλα παντρεύει το παλιό  με τον καινούργιο σε ό,τι αφορά στο ρόστερ, υπερισχύει όμως το νεανικό στοιχείο, κάτι που συνειδητά επεδίωξαν οι άνθρωποι του συλλόγου δίνοντας …τόπο στα νιάτα και γαλουχώντας τη νέα γενιά του μπάσκετ στη Μεσσηνία!
Μετά την πρόσφατη κλήρωση του πρωταθλήματος και τον καθορισμό του προγράμματος στην ομάδα έχουν μια πιο σαφή εικόνα όσων έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν, ποια εμπόδια και πότε θα πρέπει να ξεπεράσουν ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να πλησιάσουν και κατακτήσουν το γρηγορότερο δυνατό τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την ανανέωση του εισιτηρίου παραμονή για μια ακόμη σεζόν.

Η δύσκολη προετοιμασία
και τα φιλικά ματς
Ο νεαρός κόουτς της ομάδας Αντώνης Παυλής που κάθεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πάγκο του συλλόγου, προβληματίζεται για την προετοιμασία της ομάδας του, που αν και πήγε καλά, ωστόσο αντιμετώπισε πρόβλημα με τις ώρες προπόνησης. Στον σύλλογο αισθάνονται αδικημένοι και για τις ώρες που έχουν λάβει κατά τις καθημερινές όσο και για τις ώρες για τις Ακαδημίες που από το κεντρικό γήπεδο μεταφέρθηκαν στο βοηθητικό. Συνολικά η ομάδα έλαβε μόλις δυο ώρες στο κεντρικό γήπεδο της Τέντας και μια ώρα προπόνησης στο βοηθητικό.
Από κει και πέρα, η ομάδα έχει ήδη δώσει δυο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας απέναντι σε Καλαμάτα 80 και Ευκλή. Για αύριο ο νεαρός κόουτς έχει προγραμματίσει τρίτο φιλικό με αντίπαλο πάλι την Καλαμάτα 80 του Αλέξη Κορογώνα. Ενώ την Κυριακή, ο Άτλας θα ταξιδέψει στη Μεγαλόπολη, όπου θα δώσει φιλικό απέναντι στον τοπικό Πελασγό.



Νεανικό ρόστερ
με λίγες προσθήκες
Από το περσινό ρόστερ έχουν παραμείνει σχεδόν όλοι οι παίκτες, με εξαίρεση 2-3 αθλητές που αποχώρησαν. «Το σημαντικό είναι ότι οι προσθήκες έγιναν με παιδία επί το πλείστον μικρής ηλικίας» μας εξηγεί ο κ. Παυλής: «Αυτός ήταν και ο αρχικός μας σχεδιασμός. Κρατήσαμε λοιπόν 5-6 παιδία έμπειρα και οι υπόλοιποι αθλητές είναι μικροί.» συνολικά το ρόστερ του Άτλα αριθμεί 17 παίκτες.
Παλιοί και έμπειροι είναι οι Δελφάκης (2), Παναγιωτόπουλος (3), Λουκάς (5), Λειδιώτης(2), Τσούλος (4), Σαρρής (4), ενώ οι μικροί της περσινής ομάδας είναι οι Πουλουπάτης(2), Ηλιόπουλος (1) και Μελλάς (2).
Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση, στο ρόστερ φέτος προστέθηκαν οι Ζυγουράκης (1), Ευτυχιάκος, Μπούσιος (5), Λαμπρινός (2), Ρουμελιώτης (1), Παναγιωτακόπουλος (3), Μάλαμας (5) και Ροβολής (3).

Προαπαιτούμενο για τον Αντώνη Παυλή
οι  νίκες στα εντός έδρας του α΄ γύρου
Για το πρωτάθλημα, την κλήρωση, το πρόγραμμα και τον πρώτο αντίπαλο της χρονιάς, αλλά και τις προβλέψεις που κάνει για την εφετινή κούρσα ο Αντώνης Παυλής μίλησε χθες στη «Φ»:

Για το πρόγραμμα: «Γενικά έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και μετά γίνεται πιο βατό. Δεν είναι πολύ καλό αυτό για εμάς, γιατί πρέπει να είμαστε «εκεί» και συγκεντρωμένοι από την αρχή απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Ενώ εάν είχαμε βατούς αντιπάλους γι’ αρχή αυτό θα μας βοηθούσε αρκετά στην ψυχολογία.»
Για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς: «Πρώτη αγωνιστική παίζουμε με τους Δρομείς. Μια καλή και δουλεμένη ομάδα αλλά, γενικά με αποδυναμωμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Δεν είναι το φόβητρο που ήταν τις προηγούμενες χρονιές, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μια καλή ομάδα.»
Για τους στόχους της ομάδας του: «Εμείς θέλουμε την παραμονή. Έτσι όπως μας έκατσε το πρόγραμμα θα πρέπει τον πρώτο γύρο να πάρουμε τα παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας, να μην χάσουμε βαθμούς εκεί γιατί είναι κομβικό να πάρουμε τις νίκες αυτές, ώστε να παίξουμε πολύ καλά και στη συνεχεία να συνεχίσουμε να μαζεύουμε πόντους.
Δεν θέλω να αγχωθούμε από νωρίς, γιατί αυτό θα ήταν κακό για την συνεχεία.»
Τα «πρέπει» του Α΄ Γύρου και τα ματς στα «μέτρα» τους: «Τα δυο πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας τα θέλω! Κόντρα σε Ακάδημο (2η αγωνιστική) και ΑΕ Σπάρτης (4η αγωνιστική), με Ευκλή (6η αγωνιστική) και ακολούθως την 7η, 8η, 10η, 11η δηλαδή τα εντός έδρας  και τα δυο εκτός. Εκεί απαιτούνται νίκες ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει το στόχο της. Θέλω 5 με 7 νίκες στον πρώτο γύρο για να είμαστε σίγουροι…»
Οι αντίπαλοι φόβητρο : «Ε, εκείνα απέναντι στις καλές, δηλαδή Μεσσήνη, Καλαμάτα 80, Σπαρτιατικό.»
Προβλέψεις για την κορυφή: «Τις πρώτες θέσεις έχω την εντύπωση πως θα διεκδικήσουν «Καλαμάτα 80» και Σπαρτιατικός. Όμως από τη 2η αγωνιστική θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερη βεβαιότητα πως θα είναι όλες οι ομάδες. Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται, ποιες θα είναι όντως καλές και ποιες μέτριες.»


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου