Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΗΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΣΗΣ

Δυναμικό παρόν με 7 αθλητές σε MX1, ΜΧ2
και ΜΧ65 η ΛΕΜΟΚΑ στη Μεγαλόπολη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 5ου  ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ‎MOTOCROSS ‎Ν. ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΕΜΠΤΗ και τελευταία στροφή για το Πρωτάθλημα ‎Motocross ‎Νοτίου Ελλάδος αυτή την Κυριακή (13/11) στη Μεγαλόπολη. Με 108 συμμετέχοντες (αριθμός ρεκόρ για φέτος στο Νοτίου Ελλάδος) να βρίσκονται στην εκκίνηση του 5ου και τελευταίου γύρου που θα ρίξει την αυλαία στο πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον ποιοι θα κόψουν πρώτοι το νήμα του τερματισμού και ποιοι θα πάρουν τον τίτλο είναι αρκετά μεγάλο!

 Μετά από δυο «άκαρπα» χρόνιαη πίστα της Μεγαλόπολης επαναλειτουργεί

Στα της πίστας, η Μεγαλόπολη την δεκαετία του 1990 έχει φιλοξενήσει παγκόσμια πρωταθλήματα «πρωταγωνιστώντας» στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο για περίπου δυο χρόνια είχε κλείσει τις πύλες της απουσία ενεργού σωματείου. Μάλιστα, τελευταίος αγώνας που φιλοξένησε ήταν τον Μάιο του 2014.
Μεταγενέστερα και με την ίδρυση και δραστηριοποίηση της ΑΛΜΑ, η ΔΕΗ αποφάσισε να παραχωρήσει στο εν λόγω Σωματείο τον χώρο, που η μοίρα του έμελλε να αλλάξει, σε περίπτωση που δεν γινόταν κάτι, σε …λατομείο για καρβουνά!
Φέτος, λοιπόν, η πίστα της Μεγαλόπολης γυρίζει σελίδα και ανοίγει ξανά για να υποδεχθεί έναν σπουδαίο αγώνα του ανταγωνιστικού και συναρπαστικού πρωταθλήματος, με αρκετά μεγάλη, μάλιστα, λίστα συμμετοχών και την υπόσχεση για μια «κούρσα» γεμάτη σασπένς!
Για την ιστορία να αναφέρουμε, επίσης, πως το σχεδιασμό της πίστας επιμελήθηκε στις αρχές του 1990 ο Στέλιος Χριστοδούλου, παλιός αγωνιζόμενος σε Αγώνες Ταχύτητας και Motocross και γραμματέας της ΑΜΟΤΟΕ από το 2007 μέχρι και το 2014. Άνθρωπος με σχετικό και σημαντικό υπόβαθρο στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο οποίος μάλιστα λέγεται πως έχει δώσει την έγκρισή του για την πίστα που φτιάχτηκε στην πόλη μας στην περιοχή Γιαννιτσάνικα, τον σχεδιασμό της οποίας έχει επιμεληθεί ο κ. Λαφογιάννης.

Με επτά μαχητικούς αθλητέςστη Μεγαλόπολη η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ.

Την Κυριακή, λοιπόν, θα δοθεί στις 11 το πρωί η εκκίνηση του 5ου και τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος, όπου την πόλη μας εκπροσωπεί όπως πάντα το επιτυχημένο και με αρκετές νίκες στο ενεργητικό του φέτος, Αθλητικό Σωματείο της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. με τα χρώματά του οποίου αγωνίζονται επτά αθλητές. Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΜΧ1 και στο κυνήγι μιας καλής θέσης ρίχνεται ο Ευάγγελος Μπουρίκας της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ θα τρέξει με CRF 450. Στην ίδια κατηγορία τρέχουν επίσης τρεις ακόμη αθλητές της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ, ο Δημήτρης Γεωργαντάς με YZF 450, ο Δημήτρης Δανιάς με YZ 250 και ο Γιάννης Τσούγκος που θα τρέξει με YAMAHA YZF 450. Σε σύνολο 22 συμμετεχόντων.
Στην εξίσου ανταγωνιστική και απαιτητική MX2 κατηγορία όπου συμμετοχή έχουν δηλώσει συνολικά 23 αναβάτες, το Αθλητικό Σωματείο της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ εκπροσωπεί ο δυναμικός και ανατρεπτικός Γιώργος Σπύρης, ο οποίος τρέχει με YZF 250. Την πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία θα κάνει ο Ανδρέας Θεοδώρου που επίσης τρέχει με YZF 250 ευελπιστώντας σε καλή εμφάνιση. Στην ίδια κατηγορία με τα χρώματα της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ αγωνίζεται και ο Ευάγγελος Μαντζιώρης με YZF 250.
6 συμμετοχές έχει η κατηγορία ‎MX65, όπου την πόλη μας εκπροσωπεί ο αθλητής της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ, Παναγιώτης Τενέντες ο οποίος θα τρέξει με KΧ 65.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου