Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO ΣΤΙΣ 21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου συνεχίζονται οι εγγραφές
για το διεθνές τουρνουά Golf Messinia Pro-Am!
The Dunes Course

ΣΤΟ βραβευμένο Golf προορισμό της Ευρώπης την Costa Navarino, θα διεξαχθεί στις 21-24 Φεβρουαρίου 2017, το διεθνές τουρνουά Golf Messinia Pro-Am, όπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες γκόλφερ σπεύδουν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο τουρνουά.
Οι 30 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην πρώτη διοργάνωση έχουν σχεδόν συμπληρωθεί, ενώ οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2017.
Με την Costa Navarino να αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, οι συμμετέχοντες γκόλφερ, αναμένεται να απολαύσουν τον Φεβρουάριο το εξαιρετικό Μεσσηνιακό κλίμα και τον ήπιο χειμώνα.

Bernhard Langer: «Κορυφαίοι παίκτες γκολφ απ’ όλο
τον κόσμο, σε έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης»
Ο κος Bernhard Langer, επί δύο φορές US Masters Champion του Ryder Cup και σχεδιαστής του The Dunes Course
Ο δις US Masters Champion του Ryder Cup και σχεδιαστής του The Dunes Course, της Costa Navarino, Bernhard Langer, δήλωσε: «Μετά τα δύο πρόσφατα βραβεία που έλαβε φέτος η Costa Navarino από την IAGTO και το IGTM, είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό ότι το 2017 ξεκινά με το πρώτο Messinian Pro-Am. Η έναρξη του τουρνουά γίνεται σε συνέχεια μιας χρονιάς που το γκολφ επανήλθε δυναμικά ως ολυμπιακό άθλημα από το 1904, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της Costa Navarino τόσο στο γκολφ, όσο και στο γκολφικό τουρισμό και την καθιέρωση του τουρνουά ετησίως στο εγγύς μέλλον.
Το τουρνουά παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία για να παραστούν κορυφαίοι παίκτες γκολφ από όλο τον κόσμο, σε έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης, πρωτοφανούς φυσικού κάλλους, ιστορικής και γαστρονομικής κληρονομιάς. Είμαι βέβαιος ότι, παράλληλα με το τουρνουά, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και τη γνήσια φιλοξενία των Μεσσηνίων. Το τουρνουά αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!»

Τα δύο γήπεδα γκολφ
The Dunes Course και The Bay Course
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα δύο γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course. Στο The Dunes Course, οι αθλητές θα παίξουν γκολφ ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με εκπληκτική θέα στον ποταμό Σέλλα και το Ιόνιο πέλαγος.
Αντίστοιχα, στο The Bay Course, θα ακολουθήσουν μια εκπληκτική διαδρομή ανάμεσα σε λόφους και ελαιώνες με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Σύμφωνα με την τελευταία διάκρισή της, η Costa Navarino έλαβε την εξαιρετικά σημαντική διάκριση European Golf Resort of the Year 2017 στα βραβεία που απονεμήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO).
Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί συνολικά σε 54 τρύπες, 18 οπές ανά ημέρα, ενώ θα βραβευθούν οι 3 καλύτεροι επαγγελματίες και οι 3 καλύτερες ομάδες που θα διακριθούν. Επιπλέον, ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν σε κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Τα δύο γήπεδα γκολφ
The Dunes Course και The Bay Course
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα δύο γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course. Στο The Dunes Course, οι αθλητές θα παίξουν γκολφ ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με εκπληκτική θέα στον ποταμό Σέλλα και το Ιόνιο πέλαγος.
The Dunes Course: Το εντυπωσιακό γήπεδο The Dunes Course, που λειτουργεί από το Μάιο του 2010, αποτελεί το πρώτο, signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα και σχεδιάστηκε από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της ομάδας Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design. Η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί πάνω από ένα χρόνο πριν την έναρξη λειτουργίας της Costa Navarino, ώστε να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Τη λειτουργία του έχει αναλάβει η Troon Golf, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ στον κόσμο.
Το 18 οπών The Dunes Course εκτείνεται σε ένα ποικιλόμορφο τοπίο με εκπληκτική θέα στον ποταμό Σέλλα και τη θάλασσα του Ιονίου. Μέρος του γηπέδου περνάει μέσα από τα ελαιόδεντρα και το δάσος, ενώ οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι κοντά στις όχθες του ποταμού. Η ειδικά σχεδιασμένη κλίση των οπών αλλά και του χλοοτάπητα είναι από τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα του.
Το The Dunes Course έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων. Κάθε μία από τις 18 οπές του διαθέτει πολλαπλά σημεία εκκίνησης (tees) ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι παίκτες να επιλέξουν το βαθμό δυσκολίας του γηπέδου για το παιχνίδι τους. Η απόσταση κυμαίνεται από 5.000 μέτρα έως 6.018 μέτρα με par 71. Το The Dunes Course είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αναδεικνύει το μεσσηνιακό τοπίο αλλά και να ενσωματώνεται πλήρως σε αυτό.
Στο εστιατόριο Flame του Clubhouse, το μενού με κρέας επιλεγμένο από τοπικές φάρμες, συνδυάζεται με τα αγνότερα υλικά από τοπικούς παραγωγούς, καθώς και με φρέσκα, εποχιακά λαχανικά και μυρωδικά από τους κήπους του εστιατορίου.

The Bay Course: Το 18 οπών παραθαλάσσιο γήπεδο γκολφ The Bay Course, με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2011. Σχεδιάστηκε από τον Robert Trent Jones Jr και τη λειτουργία του έχει αναλάβει η Troon Golf, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ του κόσμου.
Oι λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ακολουθώντας μια πορεία ανάμεσα στους λόφους και τους ελαιώνες, με θέα στη θάλασσα και στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Τα περισσότερα σημεία εκκίνησης (tees) έχουν θέα στη θάλασσα, ενώ δύο από τις οπές έχουν θέα στον Κόλπο του Ναβαρίνου. Στις οπές των Seaside, Canyon και Grove οι παίκτες θα απολαύσουν τη συναρπαστική εμπειρία του γκολφ.
The Bay Course
Το par-71 The Bay Course μετρά απόσταση 5,614 μέτρων από τα πίσω σημεία εκκίνησης (Tees) και διαθέτει τέσσερα σετ σημείων εκκίνησης (Tees). Το γήπεδο είναι ειδικά σχεδιασμένο για λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων. Μέσα σε φυσικό τοπίο, προσφέρει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το βουνό ενώ πολλές από τις οπές βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία στους παίκτες. Όσοι επισκέπτονται το γήπεδο θα μπορούν να δοκιμάσουν ακόμη και φρούτα από τα δέντρα που βρίσκονται εντός του.

Έπαθλα από την εταιρεία Vourakis
Τα έπαθλα των γκόλφερς έχει φιλοτεχνήσει η εταιρεία Vourakis, ως επίσημος υποστηρικτής του πρώτου Messinia Pro Am. Επίσης, η Λουξ, η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών θα υποστηρίξει ως επίσημος χορηγός το τουρνουά Messinia Pro Am, προβάλλοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις αυθεντικές γεύσεις και τις ελληνικές ποιοτικές πρώτες ύλες της. Επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης είναι η AEGEAN Airlines, μέλος της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, STAR ALLIANCE. Επίσημος υποστηρικτής του τουρνουά θα είναι ακόμη και η εταιρεία Kyvernitis Travel.

Εγγραφές και
δηλώσεις συμμετοχής
Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής για το 1ο Messinia Pro Am συνεχίζονται για λίγες ημέρες ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Για όσους επιθυμούν να διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino και να απολαύσουν το πλήρες πρόγραμμα του «Messinia Pro Am 2017» από κοντά, ισχύουν ειδικά πακέτα διαμονής.
Το 1ο Messinia Pro Am, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της PGA of Greece, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος (ΕΘΝ.Ο.Α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου