Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Ριγανάς και τα …«δωράκια» από το Μεσολόγγι έφεραν το 3-0!



«ΓΙΑΤΡΙΚΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΜ, 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ


Πίσω της άφησε η «Μαύρη Θύελλα» το αρνητικό αποτέλεσμα στην Μανωλάδα, επικρατώντας της αξιόμαχης Α.Ε. Μεσολογγίου με 3-0 στο Δημ. Στάδιο Παραλίας.
Οι «κυανόλευκοι» συνάντησαν μεγάλη αντίσταση από την φιλοξενούμενη ομάδα, όμως ευτυχώς δεν «πλήρωσαν» τα αμυντικά λάθη του πρώτου ημιχρόνου και αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκαν τα «δώρα» που τους έδωσαν οι αμυντικοί της Α.Ε.Μ.
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν για ακόμα μια φορά σε κακή κατάσταση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με το Μεσολόγγι αγωνίστηκε ο πρώην «μαυροθυελλίτης» Μεσσήνιος Άγγελος Σαραντόπουλος.
Εξαιρετική απόδοση είχε ο Γιάννης Ριγανάς, που επενέβη αποτελεσματικά όπου χρειάστηκε και κράτησε το «0» στην εστία του.

Δεν «πλήρωσε»
τα λάθη της
Στο πρώτο μέρος η κατοχή ήταν ελαφρώς υπέρ των γηπεδούχων, όμως το Μεσολόγγι ήταν αυτό που απείλησε πρώτο στο 16΄ με τον Ντζιμάνη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Ριγανάς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
Ένα άστοχο σουτ του Ζαχαρόπουλου ήταν η πρώτη φάση για την «Καλαμάτα», όμως στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου η Α.Ε.Μ. έφυγε στην κόντρα και ο Μιχαλόπουλος σούταρε εκτός περιοχής, όμως ο Ριγανάς απέκρουσε στη γωνία του σε κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Πούτσι έβγαλε κάθετη στον Καλαντζή στα αριστερά, αυτός βρέθηκε προ του Ζέρβα και σούταρε δυνατά όμως αστόχησε, στην πρώτη μεγάλη στιγμή της «Καλαμάτας» στο ματς.
Στο 25ο λεπτό η «Καλαμάτα» άνοιξε το σκορ, όταν μετά από γυριστό βολέ του Καλαντζή μέσα στη περιοχή η μπάλα πήρε πολύ ύψος, οι αμυντικοί του Μεσολογγίου δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Πούτσι σούταρε από κοντά για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 40΄ με τον Τσιούνη να φεύγει στην κόντρα και να δοκιμάζει ψηλοκρεμαστό βολέ μπροστά στον Ριγανά, αλλά να είναι άστοχος. Η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος άνηκε και πάλι στην Α.Ε.Μ., όταν Καντούτσης και Τσιούνης έβαλαν την κόντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά όμως ο Ριγανάς εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και μπλόκαρε.

Στο ίδιο τέμπο
η επανάληψη
Στην επανάληψη η «Μαύρη Θύελλα» μπήκε με… φόρα και με σκοπό να «τελειώσει» το ματς, κάτι που κατάφερε στο 51΄. Ο Ηλιόπουλος έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε στον Καλαντζή, αυτός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ζέρβα για το 2-0.
Τρία λεπτά αργότερα η Α.Ε.Μ. είχε δοκάρι μετά από δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μεσσήνιου Άγγελου Σαραντόπουλου.
Στο 63΄ ο Ριγανάς έδειξε τα αντανακλαστικά του σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Δενδρινού, ενώ στο 69ο λεπτό ο πορτιέρο των «μελανόλευκων» είπε νέο «όχι» σε γυριστό σουτ του Καβαλάρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Ο Καλογερόπουλος στο 81ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζέρβα σε τετ α τετ από τα αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, όμως ο Αθανασόπουλος τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο κέρδισε πέναλτι από τον Ζέρβα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, «γράφοντας» το τελικό 3-0 για την «Μαύρη Θύελλα».
● Διαιτησία: Φωτόπουλος, Κορτέσης, Πασπάτης (Αθηνών)
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ»: Ριγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Σκαρλάτος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (58΄ Λιόλιος), Πούτσι (78΄ Κωνσταντόπουλος), Καλαντζής (85΄ Αθανασόπουλος)
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Θεοδωρίδης, Αλυφαντής (82΄ Νούλας), Καβαλάρης (83΄ Αποστολόπουλος), Μπαλαούρας, Δενδρινός (71΄ Μπούρος), Μιχαλόπουλος, Ντζιμάνης, Τσιούνης, Σαραντόπουλος, Νάκος.

Η συνέντευξη Τύπου
Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς μίλησαν από πλευράς Μεσολογγίου ο μέσος Θανάσης Καβαλάρης και ο προπονητής Δημήτρης Σκούνας, ενώ για την «Καλαμάτα» δηλώσεις έκαναν ο στόπερ Βασίλης Σκαρλάτος με τον κόουτς Μίλτο Γκόφα.
Ο κ. Σκούνας άνοιξε την ομιλία, τονίζοντας πως το σκορ ήταν πλασματικό και πως θα μπορούσε η ομάδα του να προηγηθεί στο πρώτο μέρος. Ακολούθως, το μικρόφωνο πήρε ο κ. Γκόφας δηλώνοντας πως η ομάδα του ξεκίνησε αγχωτικά όμως εν τέλει πήρε την νίκη δύσκολα, ενώ «έκλεισε» σημειώνοντας πως η «Καλαμάτα» δικαιούται να πηγαίνει «τρένο» στην βαθμολογία.
Ο Θανάσης Καβαλάρης συμφώνησε με τον προπονητή του όσον αφορά στο «πλασματικό» σκορ, ρίχνοντας το βάρος στα αμυντικά λάθη της Α.Ε.Μ.
Μακριά από το αγωνιστικό κομμάτι έμειναν οι δηλώσεις του Βασίλη Σκαρλάτου, ο οποίος έδωσε βάση σε δημοσιεύματα που  υπήρξαν μέσα στην εβδομάδα από Μ.Μ.Ε. και συγκεκριμένα δήλωσε: «Μην βγάζετε θέματα που δεν υπάρχουν. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει…».

Α.Ν.Μ.

Φωτό:  www.sportstonoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου