Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Στις 30 Μαρτίου ο 9ος Μαραθώνιος Μεσσήνης 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΤΟΝ Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΣΤΙΣ 30 Μαρτίου 2014 θα διεξαχθεί ο φετινός, 9ος Μαραθώνιος Δρόμος Μεσσήνης από το Δήμο Μεσσήνης και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ.), σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο φετινός Μαραθώνιος έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης και θα ξεκινήσει στις 7:30 τα απόγευμα. Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι δρομείς είναι 42,195 m ενώ η διαδρομή του αγώνα θα ανακοινωθεί μετά από ψηφοφορία καθώς υπάρχουν δύο προτεινόμενες διαδρομές.
Η ψηφοφορία θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.messini-marathon.com) και θα διαρκέσει από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου 2014.
*Η νέα τροποποιημένη διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου θα μετρηθεί με όργανο (Jones counter device) εγκεκριμένο από την AIMS ( Association of International Marathons and Road Races ) με Επίσημο μετρητή. Για τη διεξαγωγή του μαραθωνίου δρόμου θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) ενώ θα χρησιμοποιηθούν επίσημοι κριτές του Στίβου.

Τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης:
ΔΡΟΜΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥ (λαγοί): ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης και το στόχο πού έχει τεθεί οι συμμετέχοντες στον αγώνα του μαραθωνίου δρόμου μπορούν να ακολουθήσουν τους 5 δρομείς λαγούς οι οποίοι θα καλύψουν τη διαδρομή σε 3h:00 min (ρυθμός 4min:15sec/km), 3h:15min (ρυθμός 4min:37sec/km), 3h:30min (ρυθμός 4min:58sec/km), 3:45 (ρυθμός 5min:19sec/km) και 4h:00min (ρυθμός 5min:41sec/km).
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Θα υπάρχουν σταθμοί νερού κάθε 2,5 χιλιόμετρα. Σταθμοί υδατανθρακούχων ενεργειακών διαλυμάτων και gel θα υπάρχουν κάθε 5 χιλιόμετρα και στον τερματισμό. Σταθμοί με σφουγγάρια και νερό θα είναι κάθε 5 χιλιόμετρα ξεκινώντας από το 7.5km.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Των προπορευόμενων δρομέων θα προηγείται αυτοκίνητο με μεγάλο ψηφιακό χρονόμετρο στην οροφή. Ο χρόνος του κάθε δρομέα θα είναι ορατός και στον τερματισμό. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά (RFID) με microchip (Dag Timing System) τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφού πρώτα γίνει έλεγχος από την οργανωτική επιτροπή.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΡΟΜΕΩΝ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσημοι (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) και ανεπίσημοι (ανεξάρτητοι) αθλητές. Οι αγωνιζόμενοι στο μαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1995 ή νωρίτερα (≥19 ετών). Για τους βετεράνους αθλητές-τριες οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες-γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές-τριες των ηλικιακών κατηγοριών που είναι οι ακόλουθες: έως 29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 και 70+.
Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας. Η οργανωτική επιτροπή προτείνει στους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών για δική τους ασφαλή συμμετοχή σε άσκηση να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση που να βεβαιώνει ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε εξαντλητική προσπάθεια μεγάλης διάρκειας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Θα γίνουν μέσω διαδικτύου(www.messini-marathon.com), fax (με το έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα, 27220-23064), ταχυδρομικά (Δήμος Μεσσήνης, Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου δρόμου, Εθνάρχου Μακαρίου, Μεσσήνη ΤΚ 24200 Μεσσηνία) ή και τηλεφωνικά 2722360179 κ. Μαραβά Τζίνα  και κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος ώρες γραφείου. Οι πληροφορίες που χρειάζεται η οργανωτική επιτροπή είναι: Όνομα, Επώνυμο, έτος γέννησης, σύλλογος και το δρόμο που θα αγωνιστεί ο δρομέας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για το Μαραθώνιο δρόμο και το δρόμο των 10km και 3km λήγει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Κυριακή 30-3-2014) οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν καμία δήλωση συμμετοχής.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει περιορισμός χρόνου κάλυψης της διαδρομής μαραθωνίου σε 6h :00min. Μετά από αυτόν τον χρόνο οι δρομείς που συνεχίζουν την προσπάθεια πρέπει να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου θα φροντίσει η Δ/νση Τροχαίας Μεσσηνίας. Ιατρική φροντίδα σε όλη τη διαδρομή καθώς και στον τερματισμό θα εξασφαλιστεί με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και της ομάδας εθελοντών Ερυθρού Σταυρού Μεσσηνίας. Αυτοκίνητα και μηχανάκια απαγορεύονται να ακολουθούν τους δρομείς στη διάρκεια του αγώνα.
● Σε όλους τους τερματίζοντες του μαραθώνιο θα δοθούν μετάλλιο, αναμνηστικό t – shirt ενώ θα γίνει προσπάθεια με τοπικούς χορηγούς να δοθούν και δείγματα από Μεσσηνιακά προϊόντα.
Πριν από τον αγώνα θα γίνει το καθιερωμένο πια, Προαγωνιστικό Pasta party. Η είσοδος στο pasta party είναι ελεύθερη σε όλους που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν προμηθευτεί πρόσκληση με την παραλαβή του αριθμού.

Δυο παράλληλοι 
αγώνες δρόμου
Παράλληλα θα γίνουν αγώνες ένας Αγώνας 10 χιλιομέτρων και ένας αγώνας 3 χιλιομέτρων
Ο Αγώνας 10 km απευθύνεται σε δρομείς-αθλούμενους που δεν είναι προετοιμασμένοι για προσπάθεια πολύ μεγάλης διάρκειας, όπως είναι ένας Μαραθώνιος,  θα διεξαχθεί και αγώνας 10,250m με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης ενώ η διαδρομή θα περάσει και από την παραλία της πόλης (Μπούκα).
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα θα δοθεί μετάλλιο και αναμνηστικό t – shirt. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 10km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή νωρίτερα (≥12 ετών). Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες-γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Ο Αγώνας Δρόμου 3km αφορά στα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και νέους δρομείς. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Στον αγώνα θα υπάρξουν 3 κατηγορίες βράβευσης αγόρια/κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Άνδρες/Γυναίκες >15 ετών.
Βραβεύσεις θα γίνουν στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας. Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα των 3 km θα δοθεί αναμνηστικό t-shirt.

● Κόστος συμμετοχής
Για τον Μαραθώνιο το ατομικό κόστος συμμετοχής για ορίζεται έως και τις 14 Μάρτιου στα 20 € και από τις 15/3 έως και τις 21/3 στα 30 €
Για τον Δρόμο 10km το κόστος ορίζεται στα 5 ευρώ για δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 14 Μαρτίου και από 15/3 έως και 21/3, στα 10 €.
Για τον Δρόμος 3km η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τρέχουμε για την ενίσχυση του Κοινωνικού
Παντοπωλείου του Δήμου Μεσσήνης
Τα έσοδα των αγώνων που θα προκύψουν από τις συμμετοχές των δρομέων, πρόκειται να διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης. Τον Οργανισμό του Δήμου που φροντίζει την διανομή βασικών ειδών διατροφής σε κατοίκους του Δήμου με ιδιαίτερα χαμηλό ή καθόλου εισόδημα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Ονομαστική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
Εμπορική  Τράπεζα 88251768(IBAN: GR 6401 20625 0000 0000 88251768).
Δικαιούχοι λογαριασμού (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
Σε περίπτωση που δεν γίνει ονομαστική κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας. Θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δρομέα σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο καταθέτης ενώ σε ομαδική πληρωμή θα πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα όλων των δρομέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 29-3-2014
Ώρα 09:00-16:00 Παραλαβή αριθμών (Δημαρχείο Μεσσήνης) 
Ώρα 20:00 Υποδοχή αθλητών
ΚΥΡΙΑΚΗ 30-3-2014
Ώρα 07:30 Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου 
Ώρα 09:00 Εκκίνηση δρόμου 10km 
Ώρα 10:30 Εκκίνηση δρόμου 3km 
Ώρα 12:00-13:30 Απονομή επάθλων
Ώρα 14:30 Λήξη αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου