Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Με κάθε λαμπρότητα ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έκοψε βασιλόπιτα και τίμησε εξαίρετους αθλητές και παράγοντες

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 127 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ … ΞΕΤΥΛΙΞΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ




Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», η πολιτιστική εκδήλωση του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην κατάμεστη από θεατές αίθουσα, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Ευθύμιος, με εκκλησιαστικές ευχές ευλόγησε κι έκοψε την βασιλόπιτα του ιστορικού συλλόγου, για να πάρει το λόγο ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ., Παναγιώτη Στασινόπουλος ο οποίος καλωσόρισε όλο τον κόσμο ευχαριστώντας για την υποστήριξη στον σύλλογο.
Ακολούθησε η προβολή βίντεο (διάρκειας 6,5 λεπτών) με ιστορικές στιγμές από το 1895 μέχρι και το 2015 μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Στη συνέχεια, με θέμα την 127χρονη ιστορία του Μεσσηνιακού – βασισμένη σε πολύχρονες έρευνές του - ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης πληροφόρησε το κοινό για την αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική δράση του Μεσσηνιακού Γυμνασιακού Συλλόγου, η οποία είναι συνυφασμένη με την ιστορία της ίδιας της πόλης.
 
Φωτογραφίες: Αιμίλιος 
Απονομές αναμνηστικών σε
εξαίρετους αθλητές και παράγοντες
Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μπιτσάνη έφτασε η ώρα των απονομών. Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. βράβευσε με αναμνηστικές πλακέτες τους παρακάτω:
● Για την πολυετή προσφορά τους στον αθλητισμό της χώρας μας τους εκπροσώπους των ενώσεων Μπάσκετ, Ιστιοπλοΐας, Πετοσφαίρισης και Ταεκβοντό, Ιωάννη Κουτραφούρη, Δημήτριο Κακαλίκα, Κωνσταντίνο Βλάσση και Δημήτριο Παναγιωτόπουλο. Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νικόλαος Μπασακίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Οικονομάκος.

● Τον δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη για την καθοριστική συμβολή του στην ανάδειξη της ιστορίας του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888. Την απονομή έκανε ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος 

● Την ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά για την σπουδαία παρουσία της και προσφορά στον αθλητισμό και στην τέχνη. Την ηθοποιό, που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο πατέρας της Άγγελος Σκαφιδάς ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα από το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Παύλο Γκρέκη. Μάλιστα, ο κ. Σκαφιδάς διάβασε μήνυμα της τιμηθείσας κόρης του.

● Για όσα έχει προσφέρει στον Μεσσηνιακό Γ.Σ. 1888 και στον Ελληνικό αθλητισμό, ο σύλλογος τίμησε τον Κωνσταντίνο Δέδε. Την απονομή έκαναν οι Δημήτρης Πουλόπουλος, Μπάμπης Βακαλόπουλος και η Μαρία Χρονοπούλου.

● Τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μεσσηνιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Παλαιμάχων Μεσσηνίας το 2015, τίμησε ο δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Βγενής.
●Την αθλήτρια πετοσφαίρισης και μέχρι πέρυσι μέλος της γυναικείας ομάδας, Αναστασία Σιρίνινα, τίμησε ο Μεσσηνιακός για τις επιδόσεις της στο Βόλεϊ και την παρουσία της στην Α1 κατηγορία.
● Τον διεθνή τενίστα με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη για την αστείρευτη δύναμή του και τις πολλαπλές διακρίσεις στον αθλητισμό. Την απονομή έκανε ο νυν πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Παναγιώτης Στασινόπουλος.
● Τις αθλήτριες βόλεϊ Όλγα Νίκα, Ελένη Εξηνταβελώνη, Χρυσάνθη Νταγιοπούλου για την πολυετή προσφορά τους στο τμήμα Βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888». Την απονομή έκαναν οι Γιάννης Χλιός και Μπάμπης Βακαλόπουλος.

● Τους αθλητές κλασικού αθλητισμού Λούη Τσάτουμα, Βασίλειο Τσούση, Γεώργιο Κούσκουλα, Παναγιώτη Πανταζή, Κρηνιώ Δημητροπούλου για τις επιδόσεις τους στον κλασσικό αθλητισμό.
Τσάτουμας και Τσούσης λόγω συμμετοχής τους σε ημερίδα που γινόταν στην Αθήνα, απουσίασαν. Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Νίκος Παπαδόπουλος και ο δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας.
● Τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας για την συμβολή του στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Την απονομή έκανε εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.

● Τους προπονητές κλασικού αθλητισμού Ελένη Χαντζή και Γιάννη Καλυβιώτη για την πολυετή προσφορά τους στο τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού, τίμησε ο άνθρωπος του στίβου στην πόλη μας, Δημήτρης Πουλόπουλος.

● Για την πολυετή προσφορά του στο τμήμα Ποδοσφαίρου του Μεσσηνιακού, Μανώλη Μανωλόπουλο, τίμησε ο Μεσσηνιακός δια του παλιού παράγοντα του Συλλόγου Δημήτρη Κατσίποδα.

● Τον Γιώργο Κοσμά Νταβουτιάν και την Μαρία Παναγιωτοπούλου για τις επιτυχίες τους στην Ποδηλασία τη χρονιά που μας πέρασε. Την απονομή έκανε ο Θεόδωρος Μισέρος.

Πίτα και ευχαριστίες
Μετά το πέρας των απονομών μοιράστηκε η πίτα τα δώρα που κερδήθηκαν ήταν προσφορά του χορηγού του συλλόγου, των καταστημάτων αθλητικών ειδών «Alma Sport».
«Ευχαριστούμε τον Ηλία Μπιτσάνη για την προσφορά του στον Σύλλογό μας. Τους υπαλλήλους του αμφιθεάτρου για την εξυπηρέτηση και την συνεργασία. Τον Χρήστο Συκά και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική βοήθεια σε όλα όσα χρειάστηκαν. Τα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν και κατέγραψαν τις στιγμές. Τις αθλήτριες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις απονομές. Όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τιμηθέντες και θεατές. Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ανταμώσουμε πάλι σε γιορτή.» αναφέρουν οι ιθύνοντες του συλλόγου στο πλαίσιο απολογισμού της βραδιάς.

Φωτογραφίες: Αιμίλιος 



Το βίντεο προβλήθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη εκδήλωση και προέρχεται από το τεράστιο φωτογραφικό αρχείο του συλλόγου. Επελέγησαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κάθε εποχή. Η μουσική επένδυση είναι η σύνθεση "Μυθωδία" του Βαγγέλη Παπαθανασίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου