Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ

Μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο,
το τελευταίο σετ …για την σωτηρία!

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ «ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ» ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 
ΜΑΧΗ μέχρι το τελευταίο σετ …για την σωτηρία! Ο εξαιρετικός ως άνθρωπος και αθλητής της πετοσφαίρισης Μάνος Ξενάκης, μετά τον πρόσφατο αγώνα με την «Καλαμάτα ’80» και μετά από δυο μήνες απουσίες από τα παρκέ λόγω του τραυματισμού του, εξέφρασε πίστη στην ομάδα του. Πίστη πως μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και το τελευταίο σετ ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον νεοφώτιστο στην Α2 Εθνική βόλεϊ Ανδρών, Ακρίτα Καλαμάτας, δεν θα πάψουν να παλεύουν για τη σωτηρία.
Ο έμπειρος ακραίος ήταν σχεδόν δυο μήνες νοκ άουτ και οι αρχικές προβλέψεις δεν του επέτρεπαν να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Παρόλα αυτά κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και επέλεξε να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του, επανερχόμενος στη δράση. Το έκανε μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του! Σε μια αγωνιστική που ο Ακρίτας στερείτο τις υπηρεσίες του Ζαχαρόπουλου, Τσώνη, Καρούνου και Πράττη, με τον Μάνο Ξενάκη να προσφέρει λύσεις στον προπονητή του και συναθλητή του στο παρκέ, Γιώργο Κουλιέρη, τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα στο πρόσφατο ντέρμπι με την «Καλαμάτα ’80». Ντέρμπι που τελικά δεν έκανε το χατίρι στους νεοφώτιστους του Ακρίτα, που επιδίωκαν να πάρουν τον πόντο των δυο σετ, αφού έλλειψε υπέρ των αντιπάλων πετοσφαιριστών της εμπειρότερης ομάδας των «λύκων».
Το τελικό 3-1 όμως επεφύλασσε για τους θεατές αρκετές καλές φάσεις και μια παραλίγο ανατροπή, αφού μετά το 1-0 (25-20) που έκαναν οι γηπεδούχοι της «Κ80», ο Ακρίτας ισοφάρισε κερδίζοντας με ευκολία το δεύτερο σετ με 16-25. Η διαφορά όμως των δυο ομάδων τόσο στην εμπειρία όσο και στη δουλειά που γίνεται πριν το πρώτο σέρβις κάθε αγώνα, φάνηκε στα δυο επόμενα που έληξαν με το ίδιο 25-15 υπέρ των – δικαίως φαβορί – «λύκων» του Χρήστου Δημητρακόπουλου.
Ο Μάνος Ξενάκης αναγνωρίζοντας τη δυναμική των αντιπάλων του, δεν έκρυψε πως αν και εξ αρχής γνώριζαν πως το έργο τους ήταν δύσκολο, δεν έπαψαν να ελπίζουν στον βαθμό που προσφέρουν τα δυο σετ!
«Το ξέραμε από την αρχή ότι ήταν δύσκολο παιχνίδια, γιατί η «Καλαμάτα ’80» είναι μια πιο πλήρης ομάδα. Το έχουν δείξει και τα αποτελέσματά τους.
Εμείς είχαμε και την απώλεια του Δημήτρη Ζαχαρόπουλου, κάναμε κάποιες αλχημείες στην εξάδα, μας βγήκε σε ένα σετ στα άλλα σετ όμως δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και νορμάλ χάσαμε 3-1. Στοχεύαμε να πάρουμε δυο σετ για τον πόντο, δεν το πετύχαμε και δικαίως κέρδισαν», είπε ο έμπειρος ακραίος αναφερόμενος στο πρόσφατο ματς, όπου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του απέδειξαν πως παρότι νεοφώτιστοι, εάν είχαν μεγαλύτερη συνέπεια στις προπονήσεις και στη δουλειά που πρέπει να γίνει πριν από κάθε αγώνα, τότε θα βρίσκονταν σε διαφορετική μοίρα και δεν θα χρειαζόταν να δώσουν μάχη σωτηρίας…
Σε ένα παιχνίδι όπου δεν έπαψαν να κυνηγούν το βαθμό των δυο σετ, δεν το κατάφεραν όμως παρότι στο σετ που κέρδισαν ξέφυγαν αρκετά σε βαθμούς: «Ναι τα σετ ήταν πράγματι κοντά, δεν υπήρχαν οι μεγάλες διαφορές όντως, έτσι είναι τα ντέρμπι. Πολλές φορές έχουν μια άγρια ομορφιά. Άλλες φορές πάνε στον πόντο κι άλλες φορές εύκολα για τη μια ομάδα.»

Τα ματς «φωτιά»
για την παραμονή
Για τη συνέχεια ο Μάνος Ξενάκης φανερώνει μέρος του σχεδίου παραμονής, εξηγώντας πως στο πλάνο υπάρχουν ματς απαραίτητα για την επίτευξή του!
Όσο για τους υπολογισμούς και κατά πόσον την ώρα του ταμείου θα είναι σε θέση να γιορτάσουν, είπε με χαμόγελο: «Τσίμα …τσίμα βγαίνουμε!», εξηγώντας ωστόσο πως η προσπάθεια δεν σταματά μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και το τελευταίο ακόμη σετ «Όσο ζούμε θα ελπίζουμε! Δεν τα παρατάμε… Μέχρι τελευταίο παιχνίδι, μέχρι τελευταίο πόντο! Αυτό είχαμε πει από την αρχή και με τα παιδιά, όταν ως ομάδα πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε: ότι θα το παλέψει ως το τέλος. Δεν μπορέσαμε το καλοκαίρι να ενισχυθούμε με παίκτες ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Μας βγήκαν κάποια τραυματισμοί στην πορεία. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά όσο είμαστε υγιείς δεν τα παρατάμε!
»Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας έχουμε μπροστά μας κάποια ματς όπου στοχεύουμε για βαθμούς, όπως η Ολυμπιάδα Πατρών (εντός), ΕΑ Πατρών (εκτός), την Αμαλιάδα (εκτός), ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς.»
Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ο Ακρίτας θα μεταβεί στην Πάτρα όπου στις 8 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ θα αντιμετωπίσει την τοπική ομώνυμη ομάδα. Διαιτητές θα είναι οι Μπακλέσης και Λεβέντης.
Για το ματς αυτό ο Μάνος Ξενάκης έβαλε τον πήχη και πάλι στον πολύ σημαντικό για τη συνέχεια πόντο, διευκρινίζοντας πως η επόμενη αντίπαλος του Ακρίτα έχει πιθανότητες να ξεφύγει από την άτυχη μοίρα του υποβιβασμού…
«Πιστεύω η ΕΑΠ θα ξεφύγει λιγάκι. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα το παλέψουμε. Να πάρουμε έστω τον ένα πόντο μέσα στην ΕΑΠ, ώστε να είμαστε κοντά και να μπορέσουμε προς το τέλος σε κάποια ματς απέναντι σε ομάδες που θα είναι λίγο αδιάφορες, να πάρουμε κάποιους πόντους…
Πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς. Το λέγω και για μένα. Είναι πολύ βασικό να είμαστε όλοι υγιείς και στην προπόνηση και να μπορέσουμε να παλεύουμε όλα τα ματς…»


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου