Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

 Βρέθηκε λύση για το γυμναστήριο
του γυμνασίου Κυπαρισσίας

ΤΗΝ ξεκάθαρη δήλωση ότι οι σχολικοί χώροι είναι ανοιχτοί για την κοινωνία με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές και μετά το πέρας των μαθημάτων οι σύλλογοι σε συνεργασία με το Δήμο, εξέφρασαν με αφορμή το θέμα του Γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας επίλυσης τέτοιων θεμάτων.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα του «kyparissianews.com», ο διευθυντής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Γιώργος Θεοδωρόπουλος έκανε αναδρομή στις ενέργειες που έγιναν από το Σεπτέμβριο του 2015 για το θέμα σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή που εξέδωσε μετά από προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την λειτουργία του χώρου.

Παραμένουν ανοιχτά στην κοινωνία
τα σχολεία και το γυμνάσιο της πόλης
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Ο κ. Θεωδορόπουλος τόνισε ότι πάγια θέση ήταν να ανακαινιστεί ώστε να αποδοθεί προς χρήση στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος που γυμνάζονταν στον εσωτερικό χώρο του κυλικείου, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι όποιος σύλλογος επιθυμεί χρήση του χώρου θα υποβληθεί αίτημα στο σχολείο ώστε να εκφραστεί θετικά. Δήλωσε ότι το σχολείο είναι ανοιχτό στη κοινωνία σε όποια αίθουσα ζητηθεί το απόγευμα ή το βράδυ για συλλογικές δραστηριότητες και αφού το αίτημα προωθηθεί στη σχολική επιτροπή να εκπληρωθεί. Εξήγησε όμως ότι η χρήση θα γίνεται με βάση την σχολική νομοθεσία και τους κανόνες της σχολικής μονάδας, ώστε ο χώρος να παραδοθεί την επόμενη ημέρα όπως ακριβώς παραδόθηκε. Επανέλαβε ότι πλήθος εκδηλώσεων έχουν διεξαχθεί σε χώρους του σχολείου μετά από αίτημα στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκε οποιοδήποτε αίτημα. Κατέληξε λέγοντας ότι με σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου αποφασίστηκε ο χώρος να ανακαινιστεί με έξοδα του Δήμου ώστε να παραδοθεί στους μαθητές, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα χρήσης γειτονικού αποθηκευτικού χώρου με ευθύνη του Δήμου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καταλήγοντας ότι ουδείς φορέας θα αποκλειστεί στη χρήση σχολικών χώρων με βάση τους κανόνες που ισχύουν.

Οι χώροι ανήκουν στην μαθητική
κοινότητα και την κοινωνία
Ο Διευθυντής του Λυκείου και μέλος της σχολικής επιτροπής Βαγγέλης Αντωνόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με το τελευταίο έγγραφο των συλλόγων που απευθύνεται στο κ. δήμαρχο, λέγοντας ότι και τα 2 γυμναστήρια των σχολικών μονάδων τα απογεύματα, όποιος σύλλογος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει με την μόνη προϋπόθεση ότι το πρωί οι μαθητές θα κάνουν μάθημα όπως ακριβώς παραδίδεται. Συμφώνησε με το αίτημα της ανακαίνισης για απόδοση στην μαθητική κοινότητα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί ενώ, επίσης, τάχθηκε υπέρ των λύσεων που είναι για την ωφέλεια της μαθητικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας μας.
Επανέλαβε, όπως και ο διευθυντής του Γυμνασίου, ότι μπορεί να δοθεί προς χρήση όποιος χώρος ζητηθεί, αφού οι σχολικοί χώροι ανήκουν σε όλη την κοινωνία και ευχαρίστησε όλους για την επίτευξη των τελικών λύσεων. Να σημειωθεί ότι, με πολλές δράσεις τα δύο σχολεία έχουν ενισχύσει το επίπεδο παιδείας στον τόπο μας, καθώς οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές ενισχύουν το ρόλο τους σε δύσκολους καιρούς ενώ οι εκδηλώσεις που διεξάγονται στέφονται με απόλυτη επιτυχία .

Ευχαριστίες από τους αθλητικούς φορείς
της Κυπαρισσίας προς τον δήμαρχο Τριφυλίας
Βαγγέλης Αντωνόπουλος
«Όλοι οι αθλούμενοι μαθητές της πόλης της Κυπαρισσίας οι οποίοι αθλούνται μέσα από τα δωρεάν Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού του Φορέα αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας και μέσα από τα αθλητικά Σωματεία της πόλης μας, ήτοι: ΑΟΚ, Ηρακλής, ΠΑΟ Καλού Νερού, ΝΟΚΥ, Ακαδημία ΑΟΚ, ευχαριστούν τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, για τη δίκαιη και σοφή …λύση την οποία έδωσε σε πρόσφατη σύσκεψη, παρουσία των εκπροσώπων των Αθλητικών Συλλόγων της πόλης μας για το θέμα του κλειστού Γυμναστηρίου το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Η αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, ανήκει σε όλους τους μαθητές μας,, στον αθλητισμό και στις αθλητικές δραστηριότητες της νέας γενιάς μας και των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.
Η αίθουσα αυτή προσφέρεται στους μαθητές το πρωί για το μάθημα της γυμναστικής και το απόγευμα στους ίδιους μαθητές που κάνουν αθλητισμό (στίβο, ναυταθλητισμό, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ) και πρωταθλητισμό και τιμούν την πόλη μας σε εθνικές ομάδες και διεθνή meeting.
Σας ευχαριστούμε κ. δήμαρχε, για την παρέμβασή σας. Αυτό το Γυμναστήριο λειτουργεί 26 χρόνια και βγάζει πρωταθλητές και δεν πρέπει να κλείσει.»


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου