Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Δεν είναι κυρίαρχη η συνιστώσα των αθέων που δρα στον ΣΥΡΙΖΑ


Μέγα θέμα ηγέρθη για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον η ΝΔ κάλεσε να δηλώσει εάν είναι χριστιανός ορθόδοξος ή όχι.


Η πιο πάνω φωτογραφία, σε εγκαίνια της σχολικής χρονιάς, εν μέρει αποτελεί μια απάντηση και ήταν γνωστή από το μεγάλο σουξέ στο διαδίκτυο. Εκτός και αν, η προσκύνηση του Σταυρού από τον Αλέξη Τσίπρα είναι μέρος της διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να ενστερνίστηκαν στην Κουμουνδούρου την θεωρία ότι κόμμα που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας, αποκαθιστά τις σχέσεις του με την Εκκλησία. Σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να εντάξουμε, τότε, και τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο και τον πατριάρχη. Θυμίζει η περίπτωση τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, που δεν έχουν τύχη, αν δεν μεταβούν στην Ιερουσαλήμ και δεν δηλώσουν ότι θα εξασφαλίσουν την ύπαρξη του Ισραήλ και δεν κτυπήσουν το κεφάλι τους στο τείχος των δακρύων, φορώντας το σκουφάκι κιπά.
Άλλωστε, την αλλαγή στον αέρα του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηριζόμενης παράταξης, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών. Κατά την κοπή της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί ευχών, έπλεξε εγκώμιο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Κάτι τέτοια βλέπουν στο ΚΚΕ και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένα αστικό κόμμα και «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του. Επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του, στο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας.



 Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου