Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συμπράξεις με προοδευτική πορεία θα επιδιώξει η ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ε. ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 


Με την παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου των βουλευτών Γιαννη Πανουση , Μαρίας Γιαννακάκη και του Μπάμπη Βακαλόπουλου, γραμματέα Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη Τρίπολη, σύσκεψη  των Νομαρχιακών Επιτροπών της Πελοποννήσου  και αυτοδιοικητικών στελεχών,  σχετικά  με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.


Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ μεταξύ άλλων τόνισε «ότι η ΔΗΜΑΡ είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και στόχος της είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, με ταυτόχρονη προώθηση διαφορετικών πολιτικών στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ. Οφείλει να συμπλεύσει όλη η παράταξη στην προστασία των κοινωνικών στρωμάτων, διασφαλίζοντας ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου, και εμμένοντας στην εξάλειψη της ανέχειας, προωθώντας προγραμματικές μεταρρυθμίσεις».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
 Επέμεινε στο ότι άμεσα χρειάζονται ριζικές αλλαγές, εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις, με μόνο πρόσημο τον προοδευτισμό, καθώς και επίλυσης μείζονων θεμάτων των Ελλήνων πολιτών. Τόνισε ότι χρειάζεται η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής, βασισμένο πάνω σ' ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης, κάτι το οποίο η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν προτείνει και δεν υλοποιεί. «Πρέπει να δοθεί», ανέφερε, «άμεση προτεραιότητα στη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς και ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ένεκα συγκυριών κυρίως πλήττονται. Πρέπει η ελληνική οικονομία τη δεδομένη στιγμή να ενισχυθεί ένα αναπτυξιακό πακέτο από την ΕΕ, ενώ το τραπεζικό σύστημα οφείλει να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ
Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές  τόνισε:
«Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές περιφέρειας αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΔΗΜΑΡ, επιδιώξει συμπαρατάξεις με προοδευτική πορεία, καθώς και ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις, με γνώμονα τον προοδευτισμό, χωρίς καμία έννοια κομματικής στενότητας, αλλά με βασική κατεύθυνση την ικανότητα των υποψηφίων και το δημόσιο ήθος».
Η Μαρία Γιαννακάκη αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και είπε χαρακτηριστικά «ότι πρέπει να γίνουν μαζί οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές στις 25 Μαΐου, καθώς κανείς δεν εγγυάται ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη διαχείριση χρέους, δηλώνει, πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή διαχείριση και όχι αποσπασματική ως είθισται. Υπάρχει αναφέρει ένα ιδιότυπος ευρωσκεπτισκισμός άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς, ο οποίος φοβίζει ουσιαστικά για τυχόν ανάδειξη στις επερχόμενες εκλογές νεοναζιστικών κομμάτων, επισημαίνοντας ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι πολίτες να ενημερωθούν για τι επακριβώς πρόκειται οι εν λόγω παρατάξεις. Τέλος, δηλώνει ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, με σαφή παρουσία και με στόχο η σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης να ξαναβρεί τις ρίζες της».

ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ
Ο Γιάννης Πανούσης, ορμώμενος από την πολιτική ρευστότητα και εσωκομματική αστάθεια που επικρατεί στο χώρο των πολιτικών παρατάξεων, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα πολιτικά και ότι αυτό σε σύμπλευση με την οικονομική ύφεση προκαλεί αντιμεταρρυθμιστική τάση στην ελληνική κοινωνία, η οποία δείχνει να έχει βολευτεί και να μη θέλει να αλλάξει. Η ΔΗΜΑΡ, επισήμανε, οφείλει να βρει την ισορροπία της ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την πολιτική απομόνωση και ότι οι περιφερειακές εκλογές , είναι στοίχημα συνθέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συνεχίσει τη γραμμή απομόνωσης στις αυτοδιοικητικές θα καταστραφεί. Ενώ, για την ΧΑ θεωρεί ότι οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να επιλύσουν τα όποια θέματα, διότι δικαστικά το θέμα δε θα επιλυθεί. Η τοπική αυτοδιοίκηση,  οφείλει να προασπίσει τη Δημοκρατία. Το πολιτικό σύστημα είναι αδύναμο και ενοχικό, να χειριστεί την κρίση, γιατί γνωρίζει ότι την έχει προκαλέσει, τονίζει, ενώ δηλώνει ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ετοιμάζεται για τα εκλογικά δεδομένα που θα έλθουν συσπειρωμένη, μιας και ακόμα δεδομένα, αναφέρει ο ίδιος, δεν υπάρχουν.
Τέλος,  αποφασίστηκε ότι όλες οι Νομαρχιακές Επιτροπές Πελοποννήσου να συνεδριάσουν μέχρι 10 Φεβρουαρίου, να συζητήσουν τις  προτάσεις που υπάρχουν, σχετικά με υποψηφιότητες, αλλά και την καλλίτερη προετοιμασία της ΔΗΜΑΡ, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου,  και στις 16 Φεβρουαρίου να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις σε νέα σύσκεψη των Ν.Ε. της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου