Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στα σημεία …λύγισαν οι «Λύκοι» του Ντάκουρη…

Πικρή ήττα και αντίο στην πρόκριση 
και τον Παναθηναϊκό για την "Καλαμάτα '80»




Όνειρο ήταν και πάει… Δυστυχώς χθες τα παλικάρια του Παναγιώτη Ντάκουρη έχασαν στα …σημεία από την πιο έμπειρη ομάδα του Κύζικου Νέας Περάμου.
Πικρή η ήττα και ο αποκλεισμός της τοπικής ομάδας σε ένα ματς που πήγε πόντο - πόντο και οδήγησε τους «Λύκους» στην πηγή δυστυχώς όμως δεν τους άφησε να πιούν …νερό!
Παρουσία 400 περίπου φιλάθλων που παρότι ήταν καθημερινή και πόσο μάλλον Δευτέρα, βρέθηκε στο πλευρό των παικτών της «Κ80» στηρίζοντας την μεγάλη της προσπάθεια. Η ήττα ήρθε και ήταν πικρή, αν σκεφτεί κανείς πως οι παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη ήταν κοντά στο σκορ και αρκετές φορές βρέθηκαν να ηγούνται του παιχνιδιού, να έχουν τον έλεγχο και το προβάδισμα στο σκορ!
Μια ήττα ωστόσο που άπαντες στην ομάδα χαρακτηρίζουν διδακτική καθώς προσέφερε πολλά συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας και βελτίωσης της ομάδας, διαπιστώνοντας πως σε ορισμένα σημεία χρειάζεται λίγη ακόμη ώθηση, ώστε να πιάσει το 100%!
Ο Κύζικος αποδείχθηκε δυνατός και πιο έμπειρος και ικανός να εκμεταλλευτεί τα κενά που παρουσίασαν οι παίκτες της «Κ80» και κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία και τελικά κέρδισε με 3-1 σετ.
«Ευχαριστούμε όλους στο γήπεδο, για ακόμα μια φορά ήταν πάρα πολλοί αν σκεφτούμε και το δύσκολο της ημέρας, και όσους προσπαθούσαν με κάθε μέσο να μάθουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Μας δίνεται δύναμη και κουράγιο στην δύσκολη φετινή προσπάθεια», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebοok και κοιτάζουν μπροστά! Αυτό άλλωστε αποτελεί μονόδρομο για μια ομάδα όπως η «Καλαμάτα ’80» που διεκδικεί το μέλλον για το μεσσηνιακό βόλεϊ…

Η εξέλιξη του αγώνα
Η Καλαμάτα ’80» ξεκίνησε με τους Μάριο Περπινάκη, Παναγιώτη Κακαλέτρη Δήμο Μπουσούνη, Νίκο Μανιατέα, Νίκο Γιατράκο, Φέλιξ Μπλάουελ και ο Κύζικος Ν. Περάμου με τους Α. Καρακίτσο, Χ. Βαρδή, Αθ. Κουλά, Δ. Ζαχαρόπουλο, Θ. Μπεκιάρη και Κ. Καρανικολάου.
Η Καλαματιανή ομάδα βρέθηκε πολύ κοντά στο όνειρο της πρόκρισης και του Παναθηναϊκού, αφού από το πρώτο σετ φάνηκε να παίζει σε ένα δικό της παιχνίδι… Οι «Λύκοι» βρέθηκαν μπροστά πατώντας σε λάθη των αντιπάλων με 6-3 και 7-4. Εκεί ο πασαδόρος του Κύζικου που πρωταγωνίστησε σε ορισμένες κρίσιμες για την ψυχολογία της ομάδας του φάσεις, πήρε έναν έξυπνο πόντο με πλασέ στο κενό της άμυνας (7-6).
Κουλάς και Ζαχαρόπουλος μπλόκαραν δυνατά τον Νίκο Μανιατέα (9-10). Στο εύκολο σερβίς του Κακαλέτρη δεν έβγαλε άμυνα ο Μπαρμπούνης δίνοντας το βαθμό στην «Κ80» (11-10). Οι ισοφαρίσεις στο πρώτο σετ δεν ήταν λίγες (8-8, 10-10, 12-12, 15-15, 19-19, 20-20) μέχρι το σημείο που σε φάση διαρκείας η «Κ80» δεν λειτούργησε αμυντικά και έδωσε τον πόντο στον Κύζικο να κάνει το 20-21 και ακολούθησε ένα σερί έως το 21-25.
Στο 2ο σετ ο Κύζικος προηγήθηκε με 0-1 με σερβίς του Περπινάκη στο φιλέ για να μειώσει εντυπωσιακά ο Φέλιξ Μπλάουελ μετά από πάσα του λίμπερο Δημητρακόπουλου. Δυνατό καρφί και πόντο από τον Ζαχαρόπουλο (4-4). Άουτ στόχευσε ο Μπεκιάρης το σκορ ανέβηκε στο 7-4 για την Καλαματιανή ομάδα που έφτασε να προηγείται με 10-6 χάρη στο εντυπωσιακό σε πρώτο χρόνο καρφί του Κακαλέτρη. Έξυπνο πόντο από τον Μπουσούνη με πλασέ στο κενό της αντίπαλης αμυντικής γραμμής (12-8). Εύκολο χαμηλό σερβίς του Μανιατέα δεν έβγαλε άμυνα ο Βαρδής (16-10). Κακή άμυνα από τον Δημητρακόπουλο στο σερβίς του Μπεκιάρη (18-14). Νέα αιφνιδιαστική πάσα στην δεύτερη μπαλιά του Καρακίτσου δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Μπλάουελ όντας στον αέρα… (19-15). Την επίθεση του Μπλάουελ μπλόκαραν δυνατά Βαρδής και Κουλάς τσιμπώντας τον πόντο 21-16. Από 22-16 μείωσαν σε 22-19 οι παίκτες του Κύζικου για να κλείσει το σετ λίγο αργότερα η «Κ80» σε 25-21 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 3ο σετ η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της αν και η Καλαματιανή ομάδα μετά το 2-3 μείωσε σε 7-8 με Μπλάουελ, Γιατράκο και Μανιατέα παίρνοντας και πήρες προβάδισμα σε 10-9 και 15-11. Σιγά σιγά κουτσούρεψε τη διαφορά ο Ζαχαρόπουλος για τον Κύζικο.
Ο Κακαλέτρης τάπωσε εντυπωσιακά τον Καρανικολάου (18-15).
Με 20-17 και 22-19 μπροστά η «Κ80» και ξαφνικά ο Κύζικος «πήρε μπροστά» και ολοένα και μείωνε τη διαφορά (22-20, 23-21) ,με τον Κούλα στην επίθεση. Ο πόντος που χάρισε στον Κύζικο το σετ ήταν μια τάπα των Ζαχαρόπουλου και Κουλά στον Μανιατέα (23-25)!
Στο 4ο σετ ο Κύζικος προηγήθηκε με 0-2 2-5 και 2-7 εκμεταλλευόμενος την κούραση και τα λάθη των παικτών του Ντάκουρη. Ο Φέλιξ μείωσε σε 5-10 και ξανά σε 7-14. Πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος έμειναν οι παίκτες της «Κ80» (10-16). Η είσοδος του ξεκούραστου Μάνα  τσίμπησε ένα δυο πόντους αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός  για να γυρίσει το ματς και τελικά κατέληξε στο 15-25 υπέρ του Κύζικου με τελικό σκορ 3-1.
● Διαιτητές: Δ. Καψάσκης, Κ. Σαραβελάκης.
Σημειωτής: Βίκυ Καραφώτη.
Τα σετ: 21-25, 25-21, 23-25, 15-25.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μπουσούνης, Μάνα, Μανιατέας, Εξαρχέας, Μπλάουελ, Αποστολόπουλος, Περπινάκης, Κακαλέτρης, Γιατράκος, Δημητρακόπουλος (λ).
ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ (Τάσος Κουμπλής): Καρακίτσος, Μπεκιάρης, Βαρδής, Κ. Καρανικολάου, Ζαχαρόπουλος, Κούλας, Θεοδωρόπουλος, Θ. Μπαρμπούνης (λ), Χ. Καρανικολάου, Ποντικίδης, Σ. Μπαρμπούνης.


Μπλάουελ: «Φανήκαμε κουρασμένοι
και πιο άπειροι στα σημαντικά σημεία»

Φανερά πικραμένος ο Φέλιξ Μπλάουελ στάθηκε αρχικά στην κούραση που υπήρχε και φάνηκε στη διάρκεια του αγώνα: «Σίγουρα η ομάδα ήταν κουρασμένη, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία…
Δεν έπρεπε να είναι! Δεν είχε λόγο να είναι κουρασμένη. Ήμασταν 10 μέρες χωρίς παιχνίδι, είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, άρα η κούραση ήταν αδικαιολόγητη. Όμως η εικόνα ήταν αυτή…
Σήμερα μεγάλο ρόλο έπαιξε η εμπειρία. Η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο έμπειρη και πιο ψύχραιμη και κατάφεραν οι παίκτες της στα πιο δύσκολα σημεία να είναι πιο ψύχραιμοι και να κάνουν αυτό που πρέπει..» είπε και ακολούθως τόνισε τη σημασία και τη διαφορά που προσδίδει η εμπειρία ανάμεσα σε δυο ομάδες: «Στο βόλεϊ αυτό είναι, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις καλά τη δουλειά σου… έτσι ο καθένας τη στιγμή που πρέπει να πάρει την απόφαση επιλέγει.
Χωρίς να κάνουνε κάτι ιδιαίτερο, παίξανε και μας κέρδισαν…», είπε και κλείνοντας διευκρίνισε πως η ομάδα κοιτάζει μπροστά… «Σίγουρα κοιτάμε μπροστά. Χαιρόμαστε που ήταν Δευτέρα και ήρθε αρκετός κόσμος να μας δει. Αλλά η απογοήτευση είναι δεδομένη.
Ειδικά από τη στιγμή που φτάσαμε αρκετά κοντά στο να πάρουμε την πρόκριση, καθώς ήμασταν κοντά στο σκορ….
Σε γενικές γραμμές όμως αυτό που φάνηκε ήταν ότι η ομάδα μας ήταν πιο κουρασμένη και πιο άπειρη στα σημαντικά σημεία…».


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου