Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Θριαμβευτικό φινάλε στην
Μοτοαθλητική αγωνιστική περίοδο!


● ΤΟ HIGHLIGHT ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ SCRAMBLE ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ● ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΡΩΤΑΡΗ» ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΜΠΙΛΑ



Στο ασφυκτικά φιλόξενο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών έκλεισε η μοτοαθλητική αγωνιστική περίοδος, παρουσία εκατοντάδων αθλητών, φίλων, μελών σωματείων, υποστηρικτών και φυσικά απλών θεατών, οι οποίοι παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τους διακριθέντες το 2013.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος, πρωταθλητής ΜΟΤΟ και γυμναστής, Θανάσης Χούντρας, ενώ εντυπώσεις κέρδισε η προβολή βίντεο με συναρπαστικά στιγμιότυπα από όλη την αγωνιστική δράση εντός Ελλάδος του 2013.
Στο κέντρο των επάθλων προς απονομή, δέσποζε το υπερπενηντάχρονο έπαθλο Watling το οποίο απονεμήθηκε στην ελληνική Εθνική Ομάδα η οποία αγωνίστηκε στο Six Days Enduro (ISDE), έπαθλο την σημασία του οποίου ανέλυσε εκτός των άλλων ο πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ κ. Στέλιος Κορέλης.
Το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων απέσπασε ο μοτοσικλετιστής υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, που έκλεισε τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του με μια ξεχωριστή δήλωση: «Βλέπω ότι έχετε μια τιμητική πλακέτα για μένα, δεν θα την παραλάβω! Θα μου την απονείμετε εσείς, οι φίλοι μοτοσυκλετιστές, μετά το τέλος της θητείας μου στο Υπουργείο αν κρίνετε, τότε, ότι μου αξίζει!»
Στους διακριθέντες του 2013 ήταν και δυο Μεσσήνιοι αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Γιώργος Σπύρης και ο Γιάννης Ζεμπίλας είχαν φέτος μια επιτυχημένη χρονιά.
Ο Γιώργος Σπύρης είχε πολύ καλές εμφανίσεις σε Motocross και Scramble, το highlight της χρονιάς όμως για τον Μεσσήνιο Αναβάτη ήρθε στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Scramble 2013, που έγινε στις 17 Νοεμβρίου στην Άμφισσα από τη ΛΕΜΑΦΩ, όπου παρά τις ατυχίες του κατόρθωσε να κατακτήσει την 4η θέση σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, καθώς και την 5η θέση στο Πανελλήνιο Scramble.
Σπουδαία ήταν η χρονιά και για τον «πρωτάρη» Γιάννη Ζεμπίλα στους αγώνες ταχύτητας. Ο Ζεμπίλας κατάφερε στην παρθενική του εμφάνιση να ανεβάσει τη Μεσσηνία στην κορυφή! Στην κατηγορία Open και στον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2031 στην Τρίπολη, ο Καλαματιανός αναβάτης αντίκρισε πρώτος το σημαιάκι του τερματισμού κατακτώντας την 1η θέση (1η προσωπική του νίκη, 1η και για την Καλαμάτα) στην ΟΠΕΝ κατηγορία, γράφοντας ιστορία!

Ο προγραμματισμός
για το νέο έτος
Παράλληλα, στην πρόσφατη εκδήλωση βραβεύσεων της ΜΟΤΟΕ ανακοινώθηκε ο βασικός αγωνιστικός προγραμματισμός για το 2014, ο οποίος περιλαμβάνει Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε Scramble, αγώνες Enduro (7 αγώνες), Motocross (7 αγώνες), Ταχύτητας (5 αγώνες), Dragster (6 αγώνες), την Παγκόσμια διοργάνωση Enduro στην Καλαμπάκα, το Πανευρωπαϊκό Rally στις Σέρρες και περιφερειακά Πρωταθλήματα και Κύπελλα και φυσικά θα δοθεί ιδιαίτερα έμφαση στην προσπάθεια για αποστολή Εθνικών Ομάδων!


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου