Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ηθικόν ακμαιότατον στο καλαματιανό στρατόπεδο εν όψει Κυζικου

Στην «Καλαμάτα ’80» χαμογελούν
και ευχαριστούν όλο τον κόσμο! 


Είναι η πρώτη φορά που μετά από μια ήττα ουδείς είναι απογοητευμένος! Στο στρατόπεδο της «Καλαμάτα ’80» ο Παναγιώτης Ντάκουρης και οι παίκτες του σκεπτόμενοι τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου έχουν ευχάριστες αναμνήσεις κι αυτό εξαιτίας του κόσμου!
Μια εικόνα χάρμα οφθαλμών για τον καθένα. Μια κερκίδα ασφυκτικά γεμάτη και ένα συναίσθημα ανεκτίμητο!
Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πραγματικά το πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να παίζεις μπροστά σε γεμάτη κερκίδα και όχι σε άδεια …στασίδια!!! Αυτό έλεγαν όλοι, παράγοντες και παίκτες, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετά τον αγώνα με την Καρδίτσα που μπορεί να βρήκε – και δικαίως – την αντίπαλη ομάδα νικήτρια, αλλά μεγαλύτερος όλων νικητής ήταν το Καλαματιανό βόλεϊ! Κι αυτό διότι οι οργανωμένες και ασταμάτητες προσπάθειες των τελευταίων ετών των ανθρώπων που ασχολούνται με την μεσσηνιακή πετοσφαίριση, σιγά σιγά αποδίδουν καρπούς και απόδειξη αποτελεί η όλο και μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών.
Για την παρουσία και την στήριξή του στο προχθεσινό ματς άπαντες στην ομάδα ευχαριστούν τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της παραλίας και αισιοδοξεί να τους δει ξανά στο πλευρό του με το ίδιο πάθος και αριθμό!

Πέσαμε -κακώς – στην
παγίδα της διαιτησίας

Μιλώντας στη «Φ» ο κόουτς της «Καλαμάτα ’80» Παναγιώτης Ντάκουρης αναφέρθηκε αρχικά στον μικρό του αδελφό Βαγγέλη και αντίπαλό του στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, με τα καλύτερα λόγια: «Αφενός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, άλλωστε τον τελευταίο καιρό το συνηθίζει, και αφετέρου όλη ομάδα της Καρδίτσας έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στη θέση που είναι! Μια ομάδα με πάθος, παίκτες που παίζουν βόλεϊ η οποία επικράτησε σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ο Βαγγέλης το πού θα φτάσει είναι στο χέρι του, γιατί όσο θέλουμε να ανέβουμε, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψουμε…».
Στον απόηχο της ήττας από την πολύ καλή Καρδίτσα, ο Παναγιώτης Ντάκουρης στέκεται όχι μόνο στα θετικά αλλά και στα αρνητικά.
Στα θετικά είναι βεβαίως η εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του απέναντι σε ένα εκ των φαβορί της Α2 Εθνικής κατηγορίας και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα ρόστερ με παίκτες Α1, στεκόμενη αντάξια των προσδοκιών και των 700 και πλέον φιλάθλων που γέμισαν την κερκίδα του εθνικού σταδίου και έφεραν στη μνήμη μια εικόνα από τα παλιά αλλά και μια ευχάριστη ανατριχίλα σε όσους αγαπούν το άθλημα και βεβαίως στηρίζουν όλες τις ομάδες της περιοχή μας.
Στα αρνητικά, ήταν το γεγονός ότι και ο ίδιος ακόμη έπεσε στην … «παγίδα» της διαιτησίας!
«Η αλήθεια είναι ότι πέσαμε στην παγίδα της διαιτησίας και κακώς ασχοληθήκαμε με αυτή και πρώτα απ’ όλα εγώ! Σίγουρα όταν θέλεις να χτυπήσεις έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, πρέπει κι εσύ να παίζεις ιδανικά, αλλά και όλες οι συνθήκες να είναι ιδανικές… κάτι που δυστυχώς εμάς μας έκοβε τον ρυθμό όταν ήμασταν κοντά στο σκορ!
Το θετικό είναι ότι σταθήκαμε αντάξια σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο και ότι ο κόσμος - που τον ευχαριστούμε πάρα πολύ – πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκε και είδε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου…». Λίγες ήταν οι φορές που η τοπική μας ομάδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ, κάτι που ωστόσο την έκανε να πιστέψει στο κάτι παραπάνω «Πάντα πιστεύεις… και με μεγάλη διαφορά να χάνεις πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Επειδή όμως παίζεις με μια ομάδα αρκετά ισορροπημένη, όταν σου φύγει στο σκορ δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Το καλό είναι ότι δείξαμε πως οι διαφορές μας ακόμη και σε μια τόσο δυνατή ομάδα είναι ελάχιστες…».

Αιχμές για τη διαιτησία
άφησε ο Νίκος Γιατράκος
Από τη μεριά του, αιχμές για ορισμένα σφυρίγματα του Αθηναίου ρέφερι κ. Καψάσκη, άφησε ο κεντρικός της «Κ80» Νίκος Γιατράκος: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το ξέραμε,. κάναμε ότι μπορούσαμε, προσπαθήσαμε πολύ. Εάν παίρναμε κάποια σφυρίγματα κιόλας θά ’μασταν καλύτερα… Θα έπρεπε να δοθούν! Δεν χάθηκε κάτι, αλλά θα ήμασταν καλύτερα!
…Πρώτη φορά βλέπω τόσο γεμάτο το εθνικό στάδιο στα χρόνια που παίζω βόλεϊ. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον θέλουμε ξανά κοντά μας. Ο στόχος μας για 5αδα είναι κι από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την θέση μας»,
Όσο για το Κολέγιο Αθ. και την Καρδίτσα είπε: «Κακά ψέματα είναι πολύ καλές ομάδες και οι δυο, έχουν παίκτες από Α1 με εμπειρία. Με την Καρδίτσα παίξαμε πολύ μεγάλο παιχνίδι.»

Βαγγέλης Ντάκουρης «Πολύ
καλή ομάδα η «Καλαμάτα ’80»
Πριν 3 μόλις χρόνια φορούσε τη φανέλα της Καλαματιανής ομάδας. Πλέον ο 21χρονος Βαγγέλης Ντάκουρης βρίσκεται στην Καρδίτσα όπου σπουδάζει και αγωνίζεται στην τοπική ομάδα ως λίμπερο. Προχθές ήταν αντίπαλος όχι μόνο με την παλιά του ομάδα και συμπαίκτες, αλλά και με τον αδελφό του, Παναγιώτη! Μετρημένος και προσγειωμένος ο νεαρός Βαγγέλης τόνισε τη σημασία αλλά και τη δυσκολία της νίκης που πήρε η ομάδα του στην Καλαμάτα: «Ο στόχος μας ήταν οπωσδήποτε η νίκη, όπως κι αν ερχόταν αυτή, καταφέραμε πήραμε το 3ποντο. Είχα πει και πριν τον αγώνα ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι/έδρα και η Καλαμάτα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Η ομάδα μας έχει κάνει αρκετές ανατροπές στο πρωτάθλημα και δεν πιστέψαμε (ούτε στο 1-1) ότι μπορούμε να χάσουμε.».
Με δεδομένο πως στόχος της Καρδίτσας είναι η άνοδος στην Α1 και πως απομένει ένας ολόκληρος γύρος (Β΄) για να το πετύχει, ο Καλαματιανός λίμπερο σκιαγράφησε τους έτερους διεκδικητές και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ακολουθούν: «Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1. Όλα θα παιχθούν στα μπαράζ που πιστεύω ότι θα είμαστε. Είναι 2-3 ομάδες πάρα πολύ καλές με παίκτες Α1, όπως ο Κύζικος που τώρα παίζει η «Καλαμάτα ’80» στο Κύπελλο, το ΜΕΝΤ που παίξαμε εμείς στο Κύπελλο και κερδίσαμε, τα Χανιά έχουν πολύ καλή ομάδα.
Πιστεύω και με το κολέγιο πάμε καθαρά για τη νίκη. δεν ήμασταν τόσο έτοιμο στο πρώτο παιχνίδι, έπαιξε πολύ δυνατά το Κολέγιο, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει έτσι μέχρι τα μπαράζ.»
Όσο για την παλιά του ομάδα, την «Καλαμάτα ’80» είχε να πει τα καλύτερα: «Θεωρώ ότι είχαμε εμείς πολύ καλή απόδοση. Μας πίεσε λίγο η "Καλαμάτα ’80" αλλά από κάποιο σημείο και μετά δεν τους αφήσαμε, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι πολύ θετικό ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Πρέπει ο κόσμος να έρθει κοντά στο βόλεϊ, να το αγαπήσει και είμαι πολύ χαρούμενος που μαθαίνει ότι το γήπεδο εδώ είναι γεμάτο…»

Αποτελέσματα – 11η αγωνιστική
ΑΓΣΙ - ΑΣΠ Ερμής Ηγουμενίτσας    0-3
(18-25, 19-25, 21-25)
«Καλαμάτα ’80» - ΣΠΑ Καρδίτσας  1-3
(19-25, 25-22, 19-25, 17-25)
ΑΟΝΣ Μίλων - ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών      0-3
(20-25, 18-25, 17-25)
ΑΣΠ Ερμής - ΑΕΠ Ολυμπιάς  2-3
(25-19, 25-22, 22-25, 28-30, 12-15)
Παλλήνη – Ζωγράφου    3-0
(25-12, 25-21, 25-14)
Ρεπό: ΑΣ Αίαντας Μαλεσίνας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κολλέγιο Αθηνών      30 – 7         28
2. ΣΠΑ Καρδίτσας         28 – 8         26
3. Παλλήνη           25 – 10       22
4. «Καλαμάτα ’80»        24 – 15       20
5. Ερμής Πατρών           20 – 20       16
6. Ολυμπιάδα Πατρών   18 – 21       15
7. Μίλωνας           17 – 20       13
8. ΑΓΣ Ιωαννίνων          17 – 19       12
9. Ερμής Ηγουμενίτσας 14 – 24       9
10. Ζωγράφου      7 – 28         3
11. Αίας Μαλεσίνας       5 – 30         1
ΕΠΟΜΕΝΗ (12η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
AO «Καλαμάτα ’80» - ΑΣ Αίας Μαλεσίνας
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών
ΑΟΝΣ Μίλων - ΑΚ Ζωγράφου
ΑΟ Παλλήνη - ΑΣΠ Ερμής
ΑΕΠ Ολυμπιάς - ΣΠΑ Καρδίτσας


Και τώρα ο Κυζικος!
Προ ημερών έγινε η κλήρωση 4ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών βγάζοντας τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν με στόχο να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στη Γ’ φάση ώστε να μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τις 12 ομάδες της Α1 Ανδρών!
Η κλήρωση των αγώνων της 4ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών, έβγαλε τα εξής ζευγάρια:
ΣΦΠ Χανίων – ΑΟ Οδυσσεύς
ΑΟ Παλλήνης (κέρδισε τη Ρόδο με 3-0 σετ) – ΣΠΑ Καρδίτσας
ΑΟ «Καλαμάτα ’80» – ΑΠΣ Κύζικος
Επίκουρος Πολίχνης – Ορεστιάδα
Η νίκη στο ματς με τον Κυζικό Ν. Περάμου θα φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την ομάδα της «Καλαμάτα ’80» στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένας δύσκολος αγώνας καθώς για μια ακόμη φορά και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που στο ρόστερ του έχει παίκτες επαγγελματίες, αμειβόμενους στο σύνολο τους, που επίσης έχουν στόχο την άνοδό τους στην Α1.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου