Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μείζον πρόβλημα και ορατοί κίνδυνοι στο …υπό κατάρρευση κλειστό της «Τέντας»

Επιστολή Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. στον Φορέα 
Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΕΝΩ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ


Μείζον πρόβλημα το …υπό κατάρρευση κλειστό γυμναστήριο της «Τέντας» στο ανατολικό κέντρο της πόλης.
Με αφορμή τις πρόσφατες αναβολές με απόφαση των διαιτητών λόγω έντονης ολισθηρότητας του παρκέ σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έστειλε επιστολή στον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας και τον πρόεδρό του Γιάννη Αδαμόπουλο, ζητώντας μια λύση ώστε να δοθεί ένα τέλος στον κίνδυνο που καθημερινά εκτίθενται μικροί και μεγάλοι αθλητές μέλη των σωματείων που χρησιμοποιούν την «Τέντα».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσουμε για μια ακόμη φορά, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Καλαθοσφαίρισης, τα οποία χρησιμοποιούν το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Τέντα», για προπονήσεις και αγώνες.
Όπως και στην προ τριμήνου συνάντησή μας, στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Νίκα, σας είχαμε τονίσει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, προκειμένου να μη θρηνήσουμε σοβαρούς τραυματισμούς, από τη κακή λειτουργία του γηπέδου.
Παρότι πέρασε αρκετός καιρός και έγιναν κάποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις, η Τέντα εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους χώρους άθλησης της πόλης, αφού μετατρέπεται τις απογευματινές ώρες και το βράδυ σε παγοδρόμιο.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει μπει ούτε ένα λίτρο πετρελαίου για τη θέρμανσή της, με αποτέλεσμα οι υδρατμοί που δημιουργούνται στο εσωτερικό της, να υγροποιούνται και ν’ αποτελούν εστία κινδύνου σοβαρών τραυματισμών.
Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η διακοπή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ, για το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, της 19/01/2014, καθώς και η μη διεξαγωγή του αγώνα που ακολουθούσε, μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ – Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, για το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, από τους Διαιτητές των αγώνων, λόγω της ολισθηρότητας του παρκέ και της δημιουργίας σοβαρών κινδύνων, για τη σωματική ακεραιότητα, τόσο των Διαιτητών, όσο και των αγωνιζόμενων αθλητών.
Επίσης δεν λειτουργούν τα βεντιλατέρ για τον εξαερισμό των γηπέδων, ενώ λόγω της υγρασίας, δεν λειτουργεί πάλι ο ηλεκτρονικός πίνακας.
Θεωρούμε ότι, άμεσα θα πρέπει να παρέμβετε, προκειμένου να μη θρηνήσουμε σοβαρούς και απρόβλεπτους τραυματισμούς.
Θα τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι, η Τέντα είναι το μοναδικό Κλειστό Γυμναστήριο στην πατρίδα μας, με 1.500 τετραγωνικά παρκέ, το οποίο αποτελεί μια μοναδική αθλητική κληρονομιά, στην αθλούμενη νεολαία της πόλης μας και πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.
-//-
- Πιστεύουμε ότι άμεσα θα πρέπει να δρομολογήσετε τις κατάλληλες δράσεις, προκειμένου ο αθλητικός χώρος αυτός να ξαναγίνει λειτουργικός και ασφαλής.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς»

● Η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στα Σωματεία Καλαθοσφαίρισης της Καλαμάτας όσο και στον «άρχων» της πόλης, δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου