Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την Καλαμάτα

Εντυπωσιακό ξεκίνημα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 

Πολύ μουσική, χορός, τραγούδι και προπαντός διασκέδαση!


Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, έγινε η τελετή έναρξης του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014 στο Ιστορικό Κέντρο, όπου χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την πλατεία 23ης Μαρτίου συμμετέχοντες σε μια κεφάτη γιορτή, που έβαλε τα θεμέλια για τη συνέχιση με ενθουσιασμό των εκδηλώσεων του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.


Η Πριγκήπισσα Ιζαμπώ με τους ακολούθους της, πλαισιωμένους από την Καρναβαλική Επιτροπή, έφθασαν στην πλατεία με πομπή και κατέληξαν στην εξέδρα, όπου ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων.

Στο χαιρετισμό του, ο Π. Νίκας τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στο Καλαματιανό Καρναβάλι, που γίνεται πλέον θεσμός. Επίσης, προέτρεψε τους νέους να διασκεδάσουν και να έχουν αισιοδοξία, έτσι ώστε να «παρασύρουν» και τους μεγαλύτερους, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. 

Τη σκυτάλη πήρε ο κεντρικός παρουσιαστής της τελετής έναρξης, Νίκος Μουρατίδης, με συμπαρουσιαστές το Γιώργο Κρυπάρο και την Άστρη Μαυρέα. Η βραδιά κύλησε με πολλή μουσική, παιχνίδια και χορό.


Τα πληρώματα παρέλαβαν τα λάβαρά τους, συστήθηκαν στο κοινό και κάποια από αυτά συμμετείχαν στο πρώτο quiz των «Μυστικών της Πριγκήπισσας Ιζαμπώ». Η πρώτη δοκιμασία ήταν να χορέψουν όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια βάσει χορογραφίας που έβλεπαν σε οθόνη.
Παράλληλα με τα παιχνίδια, χόρεψαν τα μέλη Σχολών Χορού της Καλαμάτας, ενώ η εορταστική εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους κουβανέζικης μπάντας.

Η επόμενη εκδήλωση του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, στα δρομάκια του Ιστορικού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί Μαντολινάτα - Συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.


(φωτογραφίες SONICΚ και Δήμος Καλαμάτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου