Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το Motocross χθες και σήμερα με τα μάτια του Κώστα Βερράρου!

Μετά από ένα καλό 2013 
ελπίζει σε ένα καλύτερο 2014

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MOTOCROSS


Παρότι στην υπόλοιπη Ελλάδα το Motocross γνωρίζει μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και ανάπτυξη, στην Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να ανθίζει!
Μαζί με τις τοπικές Λέσχες και τα Αγωνιστικά Σωματεία κάνουν σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξη του αθλήματος και την αποδοχή από μεγαλύτερο κοινό. Μεταξύ αυτών και η Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross που στο παρελθόν μάς έχει χαρίσει αρκετές διακρίσεις και συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου αυτού.
Άλλοτε με πρωτιές κι άλλοτε απλά για την εμπειρία, η Μ.Ο.Μ. μετέχει σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα και προπαντός προσπαθεί να δώσει τόπο στα νιάτα, προσθέτοντας στο δυναμικό της αρκετά νέα παιδιά.
Για να γίνουν όμως σωστά βήματα ανάπτυξης, χρειάζονται και σωστές βάσεις. Μια απ’ αυτές αποτελεί φυσικά …η έδρα, ή κοινός η πίστα! Μια πίστα προσθέτει όχι μόνο image και δυνατότητες αθλητικού τουρισμού εάν το δούμε γενικότερα και περισσότερο προσοδοφόρα… αλλά δίνει την ευκαιρία στους ίδιους τους αθλητές να … «δαμάσουν» το ταλέντο τους, να το καλλιεργήσουν και φυσικά να το αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από προπονήσεις και μέσα από αγωνιστικές δραστηριότητες.
Ένας από τους αθλητές της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross, ο έμπειρος Κώστας Βερράρος, μας μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί σήμερα στον χώρο, τις ανάγκες που υπάρχουν και βεβαίως τις προσωπικές και ομαδικές προσδοκίες για το μέλλον στο πλαίσιο μιας ενδιαφέρουσας συνέντευξης…


Αυλαία με θετικό
πρόσημο στο 2013
Τη χρονιά που πέρασε τόσο ο Κώστας όσο και ο Νίκος Βερράρος, είχαν αξιόλογες εμφανίσεις και έβαλαν «τελεία» με θετικό πρόσημο!
Ειδικότερα, ο Νίκος ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο σε αγώνες που έγιναν στην Καλαμάτα φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα τότε, ενώ λιγότερες εμφανίσεις σε αγώνες είχε ο Κώστας, που ωστόσο φέτος θα «φωνάξει» κι αυτός το παρόν αισιοδοξώντας σε μια καλύτερη σεζόν.
«Θεωρούμε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν για όλους πάρα πολύ δύσκολη, γιατί ήταν πιστεύω η καρδιά της κρίσης που χτύπησε όλους τους τομείς επαγγελματικά και αθλητικά, κι αυτό το είδαμε, παρότι το Motocross έχει μια ανάπτυξη πανελλαδικά. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, έχουν μπει κάποιοι καινούργιοι θεσμοί από την Ομοσπονδία, γίνεται ένα έργο πολύ πιο ισχυρό από άλλα χρόνια που  κάνει το πρωτάθλημα πιο επαγγελματικό, αφού διαχωρίζει το Πανελλήνιο από το Νοτίου ή Βορείου Ελλάδος. Αυτό βοηθά τους αθλητές, όπως εμάς που είμαστε σε μια κλάση πιο πίσω (είτε λόγω ηλικίας, είτε επαγγελματικών υποχρεώσεων) και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το θεσμό του Πανελλήνιο, για το οποίο βεβαίως θα πρέπει να έχεις και υποδομές…
Πιστεύω ότι με την πείρα που αποκομίσαμε πέρυσι, από τους αγώνες και τη σωστή δόμηση που έχουμε, καθώς κάναμε πολύ καλή δουλειά, η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά και θέλουμε να μας βγει το 2014!» ελπίζει ο έμπειρος αναβάτης.

Η μεταγραφή
στην ΑΛΜΟ
«Από το 2014, όπως και τα έτη 2012-11-10 ανήκαμε στη Λέσχη του Άρη Αθηνών. Κι αυτό επειδή αν και θέλαμε να μείνουμε και να είμαστε στην πόλη μας, απλά δεν υπήρχε το κατάλληλο ενδιαφέρον από την συγκεκριμένη Λέσχη, ώστε να κερδίσουν τους αθλητές. Διότι οι μεταγραφές υπάρχουν και στο Motocross και είναι κάτι ελεύθερο…
Είχαμε την τιμή εμείς οι τέσσερις (σ.σ. Κώστας και Νίκος Βερράρος, Γιώργος Σπύρης και Σταύρος Φωτόπουλος) να δεχθούμε μια πρόταση -μέσω της Ομοσπονδίας -από την λέσχη ΑΛΜΟ, η οποία ανήκει στα Αρχαία Ολύμπια και γυρίσαμε τα δελτία μας εκεί.
Όφελός μας από κάθε συμμετοχή 10 ευρώ το άτομο συν τα συλλογικά μπόνους, ανάλογα με τις θέσεις που θα πάρει ο καθένας μας!», εξήγησε ο Κώστας Βερράρος σχετικά με την μεταγραφή των αναβατών της Μ.Ο.Μ στην ΑΛΜΟ στα Αρχαία Ολύμπια.
Μια απόφαση που έλαβαν οι αθλητές της Μ.Ο.Μ. όχι μόνο επειδή ήταν αρκετά δελεαστική, αλλά και μια ευκαιρία για την ομάδα να πλησιάσει περισσότερο στη Μεσσηνία, για την οποία άλλωστε μάχεται σε κάθε χωμάτινο «τερέν» και αγώνα ταχύτητας.


 Τόπο στα νιάτα…
Στην ομάδα χωράνε όλοι… Νέα παιδιά με το κάτι παραπάνω που θέλουν να δουλέψουν και να πετύχουν τους στόχους τους. «Έχουμε κάνει μια καινοτομία και προωθούμε νέα παιδιά που έχουν κάτι καλύτερο από εμάς, να πάνε σε κάποιο πανελλήνιο ή άλλο εξίσου ισχυρό –αγωνιστικά- θεσμό. Να κάνουν δηλαδή το βήμα παραπάνω…» εξηγεί ο Κώστας Βερράρος και συνεχίζει: «Δημιουργήσαμε με αγάπη αυτή την ομάδα, που δεν έχει στόχο το ποιος θα βγει πρώτος, αλλά να είμαστε μια ομάδα, ο ένας να βοηθά τον άλλο!»
Στο πλαίσιο αυτό η Μ.Ο.Μ. βρίσκεται στο πλευρό ενός νέου αναβάτη του Βασίλη Αριστοτέλους. Ο νεαρός αυτός αθλητής αποτελεί μια από τις εξέχουσες νεανικές προσωπικότητες στον χώρο και παρότι αγωνιστικά, και ηλικιακά καθότι μόλις 24 Μαΐων, έχει ξεχωρίσει με το στυλ του και την αγάπη του για το Motocross.

Τα τρία «Χ»
«Το Motocross έχει ανάγκη από τα τρία «Χ». Χρήμα, χρόνο και χέρια!
Αυτά είναι οι βάσεις…» διευκρίνισε ο Κώστας Βερράρος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας σταθερής βάσης. Μιας πίστας στη Μεσσηνία, ικανής να φιλοξενήσει προπονητικά τους αναβάτες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Άλλωστε το Motocross όπως και κάθε άθλημα μπορεί και συμβάλει σε πολλές περιοχές της χώρας μας και στο κομμάτι του τουρισμού και φυσικά στην ανάπτυξη του ιδίου του αθλήματος!
Βεβαίως όνειρο κάθε αναβάτη είναι μια πίστα που θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες, οδηγώντας το άθλημα στην άνθισή του και την ελπίδα όλων το μέλλον να είναι λαμπρότερο…
Σε αυτό βεβαίως μπορεί να συμβάλει η νέα πίστα στο Αθλητικό Πάρκο της Μοτοσικλέτας που εγκαινιάστηκε προ ημερών στα Γιαννιτσάνικα. Μια πίστα που ενδεχομένως να αποτελέσει την εκπλήρωση πολλών ονείρων και την υλοποίηση πολλών σχεδίων! 


Το πρώτο σημαιάκι!
Η χρονιά ξεκινά με γοργούς ρυθμούς και το πρώτο σημαιάκι θα σηκωθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Ναύπλιο με τον 1ο αγώνα Scramble. Εκεί η Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross θα δώσει το παρόν με τους Γεώργιο Σπύρη στη κατηγορία S1 και τον Λάκη Δαλκαφούκη στην κατηγορία SB 45 λεπτά.
Εκτός αποστολής θα είναι οι Νίκος και Κώστας Βερράρος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Να σημειωθεί πως η ομάδα κινείται με 4 μηχανάκια Yamaha, με τους Κώστα και Νίκο Βερράρο, Γιώργο Σπύρη, Λάκη Δαλκαφούκη και Σταύρο Φωτόπουλο. Για τον τελευταίο η χρονιά φέτος θα ξεκινήσει μετά τον Μάρτιο, λόγω τραυματισμού!

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου