Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στα πέναλτι στέφθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας ο ΑΟ Κυπαρισσίας

ΑΓΩΝΑΣ …ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 2012 ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ!!!

● ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ 5-3 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1 κ.α.)
● ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»


Κυπελλούχος Μεσσηνίας στέφθηκε ο Α.Ο. Κυπαρισσίας, επικρατώντας με 5-3 (1-1 καν. διάρκεια) στα πέναλτι της Εράνης Φιλιατρών σε αγώνα «καρμπόν» με τον τελικό του 2012! Πάθος, εντάσεις, νεύρα και αρκετές διαμαρτυρίες προς τον Παναγιώτη Τσεκούρα από τον πάγκο της Κυπαρισσίας κυριάρχησαν στον αγώνα.

Στο γήπεδο παρευρέθησαν περισσότεροι από 600 φίλοι των δυο ομάδων και έδωσαν ξεχωριστό «άρωμα» στον αγώνα. Τα γκολ των δυο ομάδων στην κανονική διάρκεια του αγώνα προήλθαν από λάθη των δυο τερματοφυλάκων (Αθανασόπουλος-Ντουγέρογλου), ενώ στα πέναλτι ο Χρονόπουλος ήταν ο μοναδικός που αστόχησε. Δυο δοκάρια είχε η Κυπαρισσία και πολλές χαμένες ευκαιρίες στην παράταση, ενώ η Εράνη είχε δυο κλασσικές ευκαιρίες με τον Κόλλια.
Στο πρώτο μέρος η κατοχή ήταν μοιρασμένη, με την Εράνη να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8΄ με τον Κόλλια να μην νικάει από κοντά τον Ντουγέρογλου. Παρά την έλλειψη φάσεων οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 26΄ με τον Στρέπι.
Ο Στρέπι προλαβαίνει τον Αθανασόπουλο
και πιάνει την κεφαλιά για το 1-0 της Κυπαρισσίας!
 
Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι μονομαχίες πήραν την θέση του παραγωγικού ποδοσφαίρου!
Στην επανάληψη η Κυπαρισσία πάταγε καλύτερα και είχε δοκάρι στο 56΄ με τον Μητρόπουλο, όμως οι Φιλιατρινοί κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 78ο λεπτό με τον Χρονόπουλο.
Μετά το γκολ υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, ωστόσο το συμβάν έληξε χωρίς να πάρει μεγάλη διάσταση.
Μέχρι την λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, στην οποία η Κυπαρισσία έχασε αρκετές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι στο 104΄ με τον Γιαννόπουλο.
Η Εράνη έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κόλλια στο 108΄, η Κυπαρισσία για ένα 5λεπτο (110΄ - 115΄) έχασε τα …άχαστα και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Χρονόπουλος ήταν ο μοναδικός που αστόχησε και η Κυπαρισσία πήρε το τρόπαιο!

Το φιλμ του αγώνα
8΄ μετά από κόντρες σε σουτ του Κιούτακ ο Κόλλιας βγαίνει μόνος του μπροστά στον Ντουγέρογλου και πιάνει δυνατό βολέ, όμως ο πορτιέρο της Κυπαρισσίας αποκρούει εντυπωσιακά
26΄ κόρνερ του Λυδιώτη, ο Στρέπι νικάει στον αέρα τον Αθανασόπουλο ο οποίος δεν εκτιμά σωστά την φάση και σκοράρει για το 1-0!
56΄ εξαιρετική διαγώνιος πάσα του Στρέπι στον Μητρόπουλο, αυτός πατάει περιοχή από αριστερά και πλασάρει, όμως η μπάλα σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι των Φιλιατρινών και καταλήγει άουτ
57΄ φάουλ από τον Κώτσο, γυριστή κεφαλιά του Κιούτακ, ο Ντουγέρογλου αποκρούει σταθερά
70΄ δυνατό βολέ του Στρέπι από δεξιά, άουτ η μπάλα
78΄ φάουλ του Κώτσου, η άμυνα της Κυπαρισσίας και ο Ντουγέρογλου δεν υπολογίζουν σωστά και ο Χρονόπουλος πιάνει την κεφαλιά προς τα πίσω και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1
85΄ απευθείας φάουλ του Γαργαρώνη, δεν ανησυχεί ο Αθανασόπουλος
89΄ διαγώνιο πλασέ του Ντιόπ από αριστερά, άουτ!
94΄ κόρνερ του Παναγόπουλου, ο Μιτρόφ μόνος του στη μικρή περιοχή δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και αστοχεί
104΄ τρομερή φωτοβολίδα του Γιαννόπουλου από τα 40 μέτρα, η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ
105 +1΄ γύρισμα του Στρέπι από αριστερά, ο Μιτρόφ κάνει το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα βρίσκει στον Γιάννη! Ζητούν χέρι οι άνθρωποι της Κυπαρισσίας
108΄ από μπαλιά του Ασημακόπουλου ο Κόλλιας βγαίνει μόνος του προ του Ντουγέρογλου και πλασάρει ψηλοκρεμαστά, αλλά είναι πολύ άστοχος
111΄ ο Σουπούλι στην μικρή περιοχή κάνει το σουτ αν και πεσμένος, η μπάλα βρίσκει στον Μιχαλακόπουλο και περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι!
112΄ μετά από κόρνερ ο Στρέπι πιάνει την κεφαλιά στην μικρή περιοχή, αλλά ο Αθανασόπουλος διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ
115΄ απευθείας φάουλ του Χρονόπουλου, εύκολα ο Ντουγέρογλου
117΄ σε γρήγορη αντεπίθεση της Κυπαρισσίας ο Σούπουλι δοκιμάζει το πόδι του από δεξιά, αλλά δεν βρίσκει στόχο
Ο σκόρερ του γκολ της Εράνης, Ανδρέας Χρονόπουλος
πριν εκτελέσει το "μοιραίο" όπως αποδείχθηκε πέναλτι
Τα πέναλτι
1-0 εύστοχος ο Λυδιώτης!
1-1 απαντά ο Κώτσος
2-1 σημαδεύει σωστά ο Ανδρουτσής
2-2 στη γωνία σκοράρει ο Γιαννής
3-2 μέσα και του Παναγόπουλου
3-2 κακό πέναλτι του Χρονόπουλου, αποκρούει ο Ντουγέρογλου!
4-2 με βολίδα του Στρέπι
4-3 κρατά ζωντανή την Εράνη ο Κόλλιας
5-3 ο Μιτρόφ σκοράρει με προσποίηση!
● Διαιτησία: Π. Τσεκούρας, Σ. Αθανασοπούλου, Κ. Αδαμόπουλος, Κ. Ψηλοπαναγιώτης (4ος)

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Μανδραπήλιας, Ντιόπ, Στρέπι, Μιτρόφ, Λυδιώτης, Γιαννόπουλος, Μητρόπουλος (73΄ Σιγέρη, 106΄Σουπούλι), Παναγόπουλος

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Γιάννης, Μπεγλεκτσής (106΄ λ. τρ. Ασημακόπουλος), Μοροσάνου (20΄ λ. τρ. Αναστασόπουλος), Χρονόπουλος, Κόλλιας, Αλμπάν, Μιχαλακόπουλος, Κώτσος, Αλεξανδρόπουλος, Κιούτακ (120΄ Φαρμάκης)


Οι απονομές
Στις απονομές ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας έδωσε μετάλλια στους δευτεραθλητές της Εράνης Φιλιατρών και στην συνέχεια ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Γιάννης Αδαμόπουλος έδωσε τα μετάλλια στους Κυπελλούχους μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Αριστείδη Σταθόπουλο.
Ο κ. Σταθόπουλος ήταν αυτός που παρέδωσε το τρόπαιο στους Κυπαρισσιώτες, οι οποίοι αμέσως ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς!

Τσάγκος: «Σειρά
το πρωτάθλημα»
Φανερά εκστασιασμένος ήταν ο πρόεδρος του Α.Ο. Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τσάγκος, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τις απονομές του αγώνα: «Εκπληρώσαμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν το Κύπελλο, τώρα παίρνει σειρά το πρωτάθλημα» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Κυπαρισσίας και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όποιος βρέθηκε στο γήπεδο είδε τι έγινε, είχαμε αντίπαλο τον διαιτητή. Ήταν ένα παιχνίδια ανάμεσα σε δυο ομάδες της Τριφυλίας και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, συνήθως έτσι γίνεται. Εμείς ήμασταν πιο τυχεροί και πήραμε το Κύπελλο. Τώρα στρεφόμαστε στο πρωτάθλημα…».
Ο κ. Τσάγκος δεν άφησε ασχολίαστη και την διαιτησία του αγώνα, από την οποία οι άνθρωποι των κυανόλευκων είχαν πολλά παράπονα: «Το ίδιο είχε γίνει και στον προηγούμενο τελικό με την Εράνη, το ίδιο έγινε και σήμερα με την διαφορά ότι εμείς νικήσαμε αυτή τη φορά».

Ζάγκος: «Συγχαρητήρια
στους παίκτες μου»
«Το πιστέψαμε. Είχαμε και δυο αναγκαστικές αλλαγές αλλά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο κόουτς της Εράνης Φιλιατρών, Μιχάλης Ζάγκος. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα: «Στρεφόμαστε στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι πρωτοπόροι δεν βρίσκονται πολύ μακριά και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Παναγόπουλος: «Αυτό
το Κύπελλο άργησε δυο χρόνια»
Πιο συγκρατημένος ήταν ο προπονητής της Κυπαρισσίας, Τάκης Παναγόπουλος, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην «Φ» μετά το τέλος του αγώνα, προβαίνοντας στις εξής δηλώσεις: «Θεωρώ ότι το πήρε η καλύτερη ομάδα το Κύπελλο. Νομίζω ότι καταφέραμε και πως ήμασταν η ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο.
Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες και δυστυχώς ισοφαριστήκαμε από λάθος αντίδραση της άμυνας μας. Φάνηκε πως η ομάδα είχε ψυχικά αποθέματα στην παράταση και κάναμε πολλές κλασσικές ευκαιρίες.
Μετά ήρθαν τα πέναλτι και αυτά είναι που μετρούν. Θεωρώ ότι, μαζί με τα 27 που είχε να το κατακτήσει η Κυπαρισσία».

Φωτορεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου