Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Βόλεϊ υψηλού επιπέδου, σε φίλαθλο κλίμα,
σε μια γιορτή αθλητισμού για όλους

● ΟΧΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ● ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FINAL 4 ΑΝΔΡΩΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ



Η προσμονή για την έναρξη μιας ιστορικής για την πόλη μας αθλητικής στιγμής πλησιάζει στο τέλος της. Η πόλη μας όπως όλοι πια ξέρουμε, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα ζήσει στιγμές γιορτινές, στιγμές αθλητικού μεγαλείου και οι φίλοι της πετοσφαίρισης θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά σπουδαίους αθλητές και ομάδες που πρωταγωνιστούν στα εθνικά σαλόνια του βόλεϊ της χώρας μας.

Το final 4 θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της Παραλίας, όπου οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε Καλαματιανό/η και όχι μόνο, να γεμίσει την κερκίδα και να στηρίξει με τον μοναδικό του τρόπο την προσπάθεια των τεσσάρων φιναλίστ, τόσο στα ημιτελικά του Σαββάτου (15/3, ώρα 4 και 7:15) όσο και στον τελικό της Κυριακής (16/3, ώρα 7:30).
Τα μέτρα λόγω του χαρακτηρισμού των αγώνων ως Ειδικής Διαχείρισης θα είναι δρακόντεια, τα εισιτήρια είναι ονομαστικά (με αρ. ταυτότητας) και κατά την είσοδο κάθε ατόμου, ανεξαρτήτου ειδικότητας, θα γίνεται εξακρίβωση στοιχείων. Μέτρα αυστηρά που στόχο έχουν να κρατήσουν τον χαρακτήρα της διοργάνωσης αμιγώς γιορτινό και να επιτρέψουν σε όλους μας να απολαύσουμε τους αγώνες δίχως τον φόβο επεισοδίων που συνηθίζονται ανάμεσα σε οργανωμένους και φανατισμένους οπαδούς ομάδων με τέτοιο βεληνεκές, όνομα και ιστορία!

Η συνέντευξη Τύπου
Χθες οι διοργανωτές του Αθλητικού Φορέα, της Ε.Σ.ΠΕ.Π. αλλά και άνθρωποι της «Καλαμάτα ’80» έδωσαν το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης με την πρώτη συνέντευξη Τύπου, καθώς θα ακολουθήσει η επίσημη την Παρασκευή 14 του μηνός, στη 1 το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης παρουσία και των τεσσάρων ομάδων και βεβαίως εκπροσώπων της Ε.Ο.ΠΕ.
Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου/Φορέα και Σωματείων, αποτέλεσμα της οποίας όπως τόνισε ήταν η ανάληψη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης της Πετοσφαίρισης. «Να καλωσορίσω γι’ άλλη μια φορά τη μεγάλη διοργάνωση του βόλεϊ που θα γίνει στην πόλη μας, το Final 4 Τελικού Ανδρών Ελλάδος. Όλα αυτά γίνονται γιατί, αξίζει θεωρώ να το πούμε ακόμη μια φορά, υπάρχει μια απίστευτα καλή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τις ομάδες βόλεϊ της πόλης μας. Τελικά όταν υπάρχει καλή συνεργασία όλα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα είναι και ο τελικός του Κυπέλλου.
Η «Καλαμάτα ’80» την οποία θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ έχει κάνει ότι είναι δυνατόν με την εν γένει παρουσία της στο χώρο γιατί ας μην ξεχνάμε ότι μετά τον Μεσσηνιακό, πριν πολλά χρόνια, είναι η πρώτη ομάδα που μαζεύει τόσο κόσμο στο κλειστό.
Μας έκανε να δούμε πάλι τόσο θετικά το άθλημα του βόλεϊ και το Κλειστό της Παραλίας και να κάνουμε τώρα έργα. Έχει γίνει μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του Σταδίου, κάθε μέρα αλλάζει μορφή!
Της αξίζουν, λοιπόν, πάρα πολλά συγχαρητήρια και τα καλύτερα.
Σε μια τέτοια γιορτή δεν πρέπει να λείψει κανένας. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να γιορτάσουν μαζί μας, να παρακολουθήσουν τους τελικούς και να χαρούν πάρα πολύ βόλεϊ.»
● Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Κώστας Βλάσσης είπε: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού για τα καλά του λόγια για το σωματείο, το ίδιο ισχύει και από εμάς. Πράγματι στο κλειστό στάδιο της παραλίας, τα έργα που έγιναν φέτος δεν είχαν γίνει ποτέ. Είχαν να γίνουν από τότε που κτίστηκε (παραδόθηκε το 1980).
Νομίζω ότι είναι μια επιτυχία για την πόλη να ’ρθει η τελική φάση το final 4 των Ανδρών. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και για την Ομοσπονδία να στείλει το τουρνουά στην Καλαμάτα, σε ένα «ξεπερασμένο» γήπεδο. Το έστειλε όμως γιατί το γήπεδο έχει αναβαθμιστεί, γιατί η πόλη είναι ιδανική, διότι δείχνει σημάδια ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα από τις ομάδες κορυφής μέχρι τις υποδομές και γι’ αυτό το λόγο η ανάθεση της διοργάνωσης έγινε στην πόλη μας.
Θα είναι μια γιορτή, θέλουμε όλο τον Καλαματιανό κόσμο στο γήπεδο.
Είναι ένας αγώνας Ειδικής Διαχείρισης, το οποίο σημαίνει πως δεν θα έχουμε οργανωμένους, δεν έχουν εισιτήρια οι ομάδες, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να υπάρχει ούτε φόβος, ούτε απογοήτευση, είναι εύκολη η πρόσβαση για τους πολίτες της Καλαμάτας να έρθουν στο γήπεδο.»
● Ο τέως διεθνής άσος, νυν libero της «Καλαμάτας ’80» και Τοπικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης Χρήστος Δημητρακόπουλος μίλησε πρώτα απ’ όλα σαν αθλητής και κατόπιν ως Τοπικός Υπεύθυνος, καλωσορίζοντας τον κόσμο και ευχόμενος να πάνε όλα καλά: «Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί δεν δίδεται τακτικά η δυνατότητα σε μια επαρχιακή πόλη να οργανώσει τόσο μεγάλες διοργανώσεις.
Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική διοργάνωση για την πόλη μας. Κρίνεται ένας τίτλος. Αντιμέτωπες βρίσκονται τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες. Το θέαμα που θα παρουσιαστεί θα είναι πολύ όμορφο.
Επειδή, όπως σας προείπαν, τα παιχνίδια θα είναι Ειδικής Διαχείρισης και ξέρω ότι υπάρχει ο φόβος από το φίλαθλο κοινό να έρθει στο γήπεδο, μπορούμε να τους εγγυηθούμε, λόγω της Ειδικής Διαχείρισης των αγώνων, ότι θα κινηθούν σε ειρηνικά πλαίσια. Δεν θα υπάρχουν οργανωμένοι, φίλαθλοι από συνδέσμους ομάδων. Απευθυνόμαστε επί το πλείστον στο φίλαθλο κόσμο της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής να γεμίσει το γήπεδο…
Ευχαριστώ, τέλος, τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας για την βοήθεια που παρέχει στην ομάδα και γενικά στο να οργανωθεί αυτή η σημαντική διοργάνωση.»

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
«Για το φόβο των Ιουδαίων όμως να τονιστεί σε όλους ότι τα μέτρα θα είναι δρακόντεια. Μην νομίσει κανείς ότι θα την αφήσουμε στην τύχη της, θα είναι Ειδικής Διαχείρισης και θα είναι μια γιορτή…» είπε σε εμφατικό τόνο ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα κ. Αδαμόπουλος : «Η Αστυνομική δύναμη θα είναι πάρα πολλή μεγάλη, θα υπάρχει ιδιωτική security και άνθρωποι του Δήμου για να απομακρύνουν οποιονδήποτε προσπαθήσει να κάνει το οτιδήποτε. Το λέω αυτό για να είμαστε ξεκάθαροι και να μην υπάρχουν μετά προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το γήπεδο μετά από τόσα που έχουμε κάνει να το φτιάξουμε, να το αφήσουμε στον οποιονδήποτε να κάνει κάτι! Αυτές είναι οι αποφάσεις και της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας και αυτές θα «πάνε» μέχρι τέλος!»
Στον ίδιο τόνο και ο κ. Βλάσσης που ξεκαθάρισε πως κανείς δεν θα εισέλθει στο κλειστό της παραλίας άνευ εξακρίβωσης στοιχείων: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει κανείς χωρίς διαπιστεύσεις ακόμη και τα ΜΜΕ, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, αθλητές, όλοι βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς. Δεν ισχύει καμία κάρτα ελευθέρας, αυτές θα πρέπει να αλλαχθούν να γίνουν ονομαστικές και να έχουμε τα στοιχεία τους…». Όπως επίσης εξήγησε «Απαγορεύεται κάποιος να πλησιάσει στο γήπεδο με διακριτικά ομάδας. Εάν κάποιος για περίεργο λόγο περάσει, αποβάλλεται. Είναι αγώνες βόλεϊ, γιορτής, υψηλού θεάματος και έτσι θέλουμε να τους κρατήσουμε.»

Μέχρι την Παρασκευή
η διάθεση των εισιτηρίων

Συνεχίζεται και σήμερα και μέχρι την Παρασκευή –ίσως παραταθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου - η διάθεση των εισιτηρίων του Final4!
Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 έως και τις 8 το βράδυ. Θα διατίθενται επίσης στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας 6 με 8 το βράδυ.
«Δεν θα υπάρχουν εκδοτήρια στο γήπεδο. Όποιος έχει σκοπό να πάρει εισιτήριο την τελευταία στιγμή δεν θα μπορεί.
Λόγω του χαρακτηρισμού της διοργάνωσης των αγώνων σαν Ειδικής Διαχείρισης, η διάθεση των εισιτηρίων θα σταματήσει την Παρασκευή το βράδυ, ίσως το Σάββατο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρχουν εισιτήρια αλλά και σε ποιο καθεστώς θα τα δώσουμε. Εισιτήρια αυτή τη στιγμή υπάρχουν, διατίθενται στην Παραλία και στο Πνευματικό Κέντρο».
Ο κ. Βλάσσης υπενθύμισε πως τα εισιτήρια είναι ονομαστικά που σημαίνει πως απαιτείται ο αριθμός του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας για την παραλαβή τους, ενώ όπως προείπε τις ημέρες των αγώνων δεν θα διατίθενται εισιτήρια έξω από το γήπεδο, για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν το εισιτήριό τους νωρίτερα.
Νωρίτερα οφείλουν να βρίσκονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο και τις δυο ημέρες της διοργάνωσης αντρωμένοι με υπομονή, διότι όπως είναι φυσικό, σε αγώνες Ειδικής Διαχείρισης η εξακρίβωση των στοιχείων κάθε εισερχόμενου, φιλάθλου κόσμου, παραγόντων, αθλητών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και των ΜΜΕ, αναμένεται χρονοβόρα.
Ο κ. Αδαμόπουλος προέτρεψε τον κόσμο να έρθει νωρίτερα στο γήπεδο λέγοντας: «Επειδή τα μέτρα θα είναι αυστηρά, θα ελεγχθούν όλοι… μέχρι και οι αθλητές που θα μπουν στο γήπεδο!».


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου