Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ.

Επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου



Μια ακόμα συναρπαστική δραστηριότητα έλαβε χώρα για το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού.
Στο πλαίσιο των παράλληλων επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων 65 εκδρομείς από την Καλαμάτα, αθλητές και γονείς, επισκέφτηκαν το Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα και το Αττικό Πάρκο που εδρεύει σε γειτονική περιοχή.
Στο Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου, περισσότερα από 3100 εκθέματα που σχετίζονται με το ιστορικό αυτό αγώνισμα παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες από την Μεσσηνία. Μια εξαιρετική συλλογή με σπάνια αντικείμενα από τις διοργανώσεις του 1896 μέχρι τις μέρες μας, εκτέθηκε με τον αρτιότερο τρόπο από το ανθρώπινο δυναμικό του Μουσείου. 

Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν το μετάλλιο του Σπύρου Λούη, τα κειμήλια του Στέλιου Κυριακίδη, τα αντικείμενα του Γρηγόρη Λαμπράκη, το σπάνιο φωτογραφικό υλικό και οι αυθεντικές αγωνιστικές ενδυμασίες των πρωταγωνιστών Μαραθωνοδρόμων. Αναμφισβήτητα επρόκειτο για μια έκθεση την οποία όλοι πρέπει να τη δουν.
Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή στον ζωολογικό κήπο του Αττικού Πάρκου. Χιλιάδες είδη άγριων ζώων φιλοξενούνται σε ένα πανέμορφο και φιλόξενο χώρο, στον οποίο οι επισκέπτες οφείλουν να αφιερώσουν πολλές ώρες για να περιηγηθούν. Εκπληκτικότερο όλων αποτελεί το θέαμα που προσφέρουν τα δελφίνια και οι εκπαιδευτές τους. Σε μια φανταστική επίδειξη τα πανέμορφα θηλαστικά σκόρπισαν τον ενθουσιασμό σε όλους τους παραβρισκόμενους.
Οι δραστηριότητες αυτής της μορφής αποτελούν την τελευταία 2ετια αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού του τμήματος Στίβου. Αναμφισβήτητα η αγωνιστική δράση και η προπονητική πρακτική είναι η βασική προτεραιότητα του σωματείου. Παρόλα αυτά όμως, ο εμπλουτισμός της ατζέντας των δραστηριοτήτων με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις συμβάλει στην πολύπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου