Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ



Κορυφαίος στο 10αρι ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


600 δρομείς Χ 10 χιλιόμετρα και 300 παιδιά Χ 2 χιλιόμετρα = απόλυτη επιτυχία!!!
Ούτε 200, ούτε 300, αλλά 600 ήταν οι δρομείς που βρέθηκαν απ’ όλες σχεδόν τις γωνιές της χώρας στην εκκίνηση της μεγαλύτερης γιορτής του δρομικού κινήματος της πόλης μας, του 14ου «Γύρου Καλαμάτας».
Γεγονός που δικαίως τον καθιστά ως τον πολυπληθέστερο και πιο επιτυχημένο, αγωνιστικά και οργανωτικά, αγώνα της πόλης μας και τον πλέον επιτυχημένο, με τους διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να χαμογελούν διάπλατα και να ονειρεύονται ακόμη περισσότερα και καλύτερα σχέδια για την επόμενη, 15η διοργάνωση!

Κορυφαίος των 600 δρομέων στα 10 χιλιόμετρα ήταν ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ που πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού σε 32 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερο τον Τανούς Αμπτάλα του Εθνικού και τρίτο τον Νικόδημο Νικολακέα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Κοντά στην κορυφαία 3άδα ήταν και ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ, ο οποίος τερμάτισε σε 37 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.
Η διαδρομή με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία έγινε από τη Ναυαρίνου έως το ξενοδοχείο «Φιλοξένια», όπου έγινε αναστροφή και τερματισμός στο σημείο της αφετηρίας.

Πρωτιά στις γυναίκες για
την Χρύσα Σταματοπούλου
Την πρωτιά στις γυναίκες κέρδισε η Χρύσα Σταματοπούλου του ΣΔΥ Μεσσηνίας αφήνοντας τις συναθλήτριές της Ελένη Εξεζόγλου και Παναγιώτα Χριστοπούλου, στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

160 ήταν περίπου και αθλητές που συμμετείχαν στον καινοτόμου αγώνα δυναμικού βαδίσματος, αγκαλιάζοντας έτσι τη νέα αυτή προσπάθεια των διοργανωτών, που κάθε χρόνο φαίνεται να κερδίζουν δίχως πρόβλημα αλλά με αρκετό κόπο και φυσικά πολύ μεράκι, το στοίχημα να …«ξεριζώσουν» τους συμπολίτες μας από τους καναπέδες να βγουν στους δρόμους θέλεις για ένα ελαφρύ τρεξιματάκι, ή για έναν αγώνα πολλών χιλιομέτρων με χρονομέτρηση, αλλά με πολύ διασκέδαση και φόντο τις ομορφιές της Καλαμάτας!

Οι 160 περίπου δυναμικοί βαδιστές εκκίνησαν από την πλατεία με προορισμό την Ναυαρίνου και το ξενοδοχείο «Φιλοξένια» όπου έκαναν αναστροφή και τερμάτισαν στο σημείο αφετηρίας, σε 1 ώρα και 15 λεπτά! Νικητής ήταν ο Παναγιώτης Σακκάς με χρόνο 1:15:46.1.

Ήταν όλους τους νικητές!
Πολλά χρώματα, εκπλήξεις, δώρα και το κυριότερο χαμόγελα χαρακτηρίζουν τον αγώνα των μικρών! Εκεί νικητές ήταν όλοι…
Η διαδρομή απολαυστική! 2 χλμ μέσα στην πόλη, σε μια διαδρομή διαφορετική από τις άλλες χρονιάς, αφού φέτος οι μικροί αθλητές /τριες κατέβηκαν την Αριστομένους για να στρίψουν στην Μακεδονίας, αριστερά στην Ψαρών και αναστροφή στο ύψος του γηπέδου μπάσκετ στο Πάρκο του ΟΣΕ. 

Στον αγώνα ενεργά συμμετείχε και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στο οποίο άλλωστε ήταν αφιερωμένος ο φετινός Γύρος Καλαμάτας, στον οποίο θα δοθεί φέτος οικονομική ενίσχυση, που προκύπτει από τις εγγραφές στο 10αρι.
Ο 14ος Γύρος Καλαμάτας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές, άνδρες και γυναίκες στα 10 χλμ, και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους όσοι συμμετείχαν στους παράλληλους αγώνες.
Πολλά τα δώρα και οι εκπλήξεις για τους μικρούς δρομείς, στο τέλος του αγώνα, που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου